Vik0 Публикувано 24 Май 2015 Доклад Share Публикувано 24 Май 2015 Здравейте..... Искам да си изкажа мнението за сервиза!!! Ходих в сервиза, имах проблем с вървенето на колата забиваше и не вървеше. Става въпрос за турбо дизел с чип + други екстри. Направиха ми диагностика , вдигнаха колата на стенд и видяха, че турбото ми е омаслено което е така от 5години и веднага заключението беше: "турбото не ти работи със сигурност е за почистване на променлива геометрия или по-голям ремонт, защото не надува". Казаха ми едни огромни цени наплашиха ме, държаха ме половин ден и си тръгнах почти разплакан.... Случайно намерих едно момче при което отидох да ми сваля по евтино турбото и да чисти геометрията, но той я диагностицира и ми смени един клапан Н75 и колата беше като нова пак вървеше на пушка!!!! Пък вие всички сами може да си направите заключението без аз да ви го казвам за сервиза!!!! :) п.с. Извинявам се , че пускам тук темата , но не мога да пиша в темата за сервизите! Може да я преместите там! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HellFire Публикувано 21 Юни 2015 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2015 С търсачката попаднах на тази тема. Много мразя да "плюя" по някой, но искам и аз да опиша два случая с въпросния сервиз, които ме ядосаха много. И на двата съм страничен наблюдател, но поддържам и двете коли и познавам състоянието им отлично. Собствениците им са крайно различни като характер и затова края не е един и същ. Случай номер едно е с Ауди А3 8L,1.9 TDI 110 коня, което се кара само градско и е с много блокирала геометрия на турбината. При всяко здраво даване на газ "забива" и до рестарт не иска да върви. Турбото явно пренадува. Когато я погледнах аз установих, че лостчето запира до степен да трябва да се върне насилствено.Колата стига до Годеч след препоръки от 3-ти човек, прави се диагностика, потвърждава се пренадуването, което според тяхната терминология е "не разтоварва" и се решава, че срещу 180 лв. турбото ще бъде свалено, изчистено и монтирано обратно. Процеса започва, а собственика седи и гледа, защото е събота и са му обещали да си ходи с колата същия ден. След сваляне на турбото му казват "ей сега ще го разглобим в "специалната работилница за турбини" и ще видиш колко е зле". След 10-15 минути му носят турбото с блокирала ос и изпочупени лопатки от турбинното колело. И се почва: "Мале, как си карал до сега с това турбо!?! Добре че дойде! Как не си счупил двигателя... Няма да се притесняваш: имаме чисто нови касети за тази турбина: ето пред теб я разпечатваме. Сега ще й направим един баланс, монтираме и няма да си познаеш колата!"Тук трябва да вметна, че собственика няма никаква представа от коли, двигатели, турбини, VTG-та и не се свени да си го каже. Както е бил със свалени гащи е казал "да, добре" и след още няколко часа си е тръгнал по-лек с над 1000 лв.Сега нещата, които според мен са брутална измама:- Как няма да се върти оста и ще има изпочупени перки на турбина, която видимо пренадува? Отговор: Няма как. Проблема е само в "геометрията"- За чии х*й ще правиш баланс на чисто нова, заводски сглобена и балансирана касета? Отговор: за още някой лев в сметката.- Как така турбото изчезва в "работилницата" веднага след демонтажа, без да може собственика да го види? И след това се появява без прки и с невъртяща се ос? Отговор: като се сваля запеклата топла част и се изкриви в една посока се чупят перките, а като се разглоби турбото почва да опира капачката, която е под турбинното колело, и оста се върти трудно.Извод: изтребете балъците, тарикатите сами ще изчезнат Случай номер две е Сеат Алхамбра 2004-та с 1,9 ТДИ. Сменям масло, колата е вдигната на подемник, кората е свалена и собственика е до мен. Заедно натискаме лостчето на VTG-то и с радост установяваме, че се движи без никакво съпротивление. Просто като ново. Качвам се аз да преместя колата и установявам, че няма никакво серво на спирачките. След кратък преглед видяхме, че вакуум помпата е на LuK и има общия за тях проблем: щуцера се е рахлабил в леглото и вакума "бяга". Няма нито за спирачките, нито са клапаните за турбото и ЕГР-а. Опитах се да му обясня негативите, като наблегнах на спирачките, но при цена от около 700 лв. за нова той каза "аз така си я карам вече 3 години. Сега не ми се сменя." ОК, твоя си работа. Чао. Чао...След 2 дни ми звъни и хън-мън, аз бях тука в Годеч и казаха, че ми е за чистене турбото... Описах му първия случай и казах, че трябва да почнем с вакуум помпата. Той им звъннал (не знам какво точно е обяснил) и ония "експерти" с немско образование казали, че няма нищо общо с помпата.След смяната й с Бош-ова се появиха спирачки и вътящ момент в ниските обороти... Не ми се пише повече, но и с двамата може да се направи очна ставка за уточняване кой крив, кой прав. Вие си правете изводите какъв зор имат хората да разтикат за кратко време едно пале с нови турбини Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Brezel Публикувано 8 Юли 2015 Доклад Share Публикувано 8 Юли 2015 (Редактирано) Здравейте, за моя голяма изненада попаднах на тази тема. АЗ съм собственик на Адлер Турбо и Адлер Ауто. Уважавани фирми с цел добри услуги и доволни клиенти. Адлер Ауто е на пазара от 10тина години и имаме хиляди доволни клиенти. Влагаме много енергия и внимание във всеки наш продукт и е меко казано болно да четем горните постове. От горните постове оставам с пвечатление че сме мизерни измамници забогатяли с няколко стотин лева без да се интересуват от имиджа си! Коментирам постовенте поред.До колкот виждам НЕ СМЕ правили автомобила а само се изказали мнение към него. Клиента се е уплашил от цените ни?!? Цената ни за профилактика на турбо е 200 лева - в тези пари е включено, монтаж демонтаж на турбото (приоритетно оставяйки останалите клиенти да чакат започваме турбото щото в противен случай оставате без кола), почиствне на турбото на пясъкоструй (чисти се дори отвън) , Тест на баланс машината ни, защото Ако за тези 16 години работа на турбото има леко износване в оста и получил се дисбаланс това нещо се отстранява чрез фин баланс на нашата машина. Тест и настройка на Turbotest Flowbench за да настройката на актуатора и геометрията да е на 1000% заводска (а не да с еправи на ОКО!). Проеверка на компресорната мощност с което се вижда дали турбото има нужния дебит и ефективност. ТОВА цялото е 200 лева. В други специализирани турбо сервизи нещата вървят горе долу така. монтаж дмоентаж 150 лева- баланс 80 лева, почистване на геометрия 150 лева а за флоубенч на не говорим защото почти никъде нямат. АКО с тази цена сме уплашили някого съжелявам!!! По ниска цена за горепосочените услуги немога да предложа (а и неможете да намерите) Има нещо фундаментално във фирмената ни поликита което трябва да се вземе предвид и то е: АКО не оправим проблема НЕ ПЛАЩАШ. Колкото и да сме работили и каквото и да сме правили ако не ти решим проблема НЕ ПЛАЩАШ. Тоест в случая ако проблема е бил в Н75 и турбото НЕ Е било за профилактика НЯМА ДА ПЛАТИШ . Невъзможно е по този начин да измамим когото и да било.!!!Лично аз обаче не вярвам въобще такъв автомобил да е идвал при нас защото имаше идентична публикация във нашата фейсбук страница и след няколко неуспешни запитвания от наша страна , кога е станало това и коя е въпросната кола последваха редица псувни и закани. Съжелявам за което. Втория случай е много по-интересен.До колкото разбирам сме установили проблем и след това сме го оправили, като турбото вече е направо ново и с гаранция от нас. От прочетеното разбирам че сме свалили здрава турбина, натрошили сме я и след това сме искали пари на отчаяния собственик. В момента не се сещам за коя кола би могло да става въпрос освен за една шкода с подобен проблем.Ето снимки на въпросното турбо. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1603646303217413.1073741878.1545980735650637&type=3 Автомобила идва при нас със силно пренадуваща турбина. нАдуваше над 1.6бара (по ваг ком забива направо на 2601мбар). Сваляме турбото за профилактика и какво се оказва. Променливата геометрия закача топлата перка с което се поврежда топлата перка а вече кривите лопатки заклинват в затворено положение. Турбото беше БЕЗ осезаем луфт и повредите се видяха едва като го свалихме. Говорим за тубто което надува и работи на колата и страшно пренадува. Имаме вече няколко такива документирани случая. Така че да почна да отговарям на някои от въпроите на недоволния колега 1. ""- Как няма да се върти оста и ще има изпочупени перки на турбина, която видимо пренадува? Отговор: Няма как. Проблема е само в "геометрията" Оста се върти , никой не е казал че оста не се върти просто е наранена и от там с еполучава долкова силен дисбаланс че лагерите бързо заминават. Геометрията при удар с топлата перка няма да се оправи само с чистене! При такава повреда лагерита получават удар , перката се криви и качествено решение е ново ядро. 2. "- За чии х*й ще правиш баланс на чисто нова, заводски сглобена и балансирана касета? Отговор: за още някой лев в сметката." Грешен отговор. Във ВСИЧКИТЕ ни цени баланса си е включен, клиента не е таксуван отделно за баланса, тоест дори да дойдеш само за профилактика баланса ти е безплатен (включен в цялата цена). Такъв въпрос са ми задавали само гаражни майстори сменяйки китайки уж балансирани средни части. Ако забелязваш често се стига до смяна на средна част и всяка се балансира при нас. Защо ли ? защото са УЖ балансирани в завода. Така наречената отт теб касета винаги е с ужасен баланс а графиката е само за красота. Естествено няма от къде да го знаеш това нещо като нямаш баланс машина и да се увериш сам. Излиза че ни обвиняваш в печалбарство за това че сме балансирали ядрото на рециклирано от нас турбо и по тоя начин сме измамили клиента, а баланс машината сме си я купили за красота щото е излишна ! много абсурдно взе да става 3. "- Как така турбото изчезва в "работилницата" веднага след демонтажа, без да може собственика да го види? И след това се появява без прки и с невъртяща се ос? Отговор: като се сваля запеклата топла част и се изкриви в една посока се чупят перките, а като се разглоби турбото почва да опира капачката, която е под турбинното колело, и оста се върти трудно." Отново абсурден отговор. Значи това че лопатките на перката са повредени е на лице. При пренадуваща турбина когато има проблем с лагерите, оста се върти но леко задържа само на едно място където е и кривината на оста и износването на лагера. Това е като с криви спирчани дискове, въртиш го ама само на едно полжение леко задържа! Виждам и че имаш опит в разглобяването на турбини и че знаеш как се отварят. НЯМА как при отваряне да счупиш лопатките на перката ! Неможеш на една страна да изкривиш охлюва така че да засегнеш перката ! Капачката пък под турбинното колело се нарича топлинен щид и от него НЕ запъва турбинното колело. Ако от него запъва значи пак нещата са трагични, това е хубаво да го знаеш може да е от полза. Оста викаш се вади трудно ? Ос която се върти без проблеми с 200 000 оборота в минута се вади трудно щото е малко крива ама си е добра ? айде стига бе !. Клиента не си е видял турбото и изведнъж сме се появили с такова счупено в ръце? Посочи ми един турбосервиз където киента ти седи над главата и следи какво и как го правиш ? един е достатъчно ! Демонтажа трае около 1-2 часа, през това време клиента често се разхожда за да не скучае.Абсолютно пък е невярно че сме отказали да дадем старата част. Имаме около 400кг стари счупени ядра, всичко безполезно го хвърляме за скрап ако клиента не си го взима! Отнсоно историята със въпросния шаран, да разбирам че човека е дошъл при нас, и ние сме му наговорили глупости след което си е отишъл и ТИ си му опрваил колата като по този начин си го предпазил от нас измамниците? Ние сме се опитали да го минем ама благодарение на теб не сме успели. Респект. От познанията ти на как се отваря турбо, как се троши и твърдението че турбо не се бланасира си вадя доста изводи заради които първоначално смятах да не пиша но все пак.....не се сдържах на наглоста с която ни храните. АПЕЛИРАМ КЪМ "ИЗМАМЕНИЯ" наш клиент , на когото сме рециклирали турбото , оправили колата и поели гаранция към него, да се свърже с нас и да си му върнем безусловно парите които сме взели. След като е останал в безизходица в която сме го изнудили да му правим турбото, просто ще му направим подарък за да опровергаем лошото впечатление с което е останал. Грешката ни е че не сме го накарали постоянно да ни е над главата и да ни следи всяко действие за да не го измамим. След като му върнем парите ще си остане с напълно ново турбо без да е платил стотинка и ще може все така да продължи да си поръжа колата при колегата който е по-добър от нас и разобличава всички турбоизмамници! Хора ние не сме за 1000 лева, имиджда ни е много по ценен! Единствено немога да угодя на хората които им е скъпо......като им е скъпо да идат на друго място, при нас цените си отговарят на качеството и техническата подготовка и никого не сме накарали на сила да се възползва от услугите ни!-- С уважениеинж.Богомил БогомиловАдлер Ауто Българияtel: 0888 931 886web: www.adler-auto.bg & www.adler-turbo.bgmail: info@adler-auto.bgFacebook: www.facebook.com/AdlerAuto & www.facebook.com/AdlerTurbo Редактирано 8 Юли 2015 от Brezel Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HellFire Публикувано 14 Юли 2015 Доклад Share Публикувано 14 Юли 2015 Ето и доуточненията от мен: 1. Колата от първия случай е Ауди А3 с 110 кс 1.9 ТДИ. Описаната от Вас ситуация е напълно възможна, но много малко вероятна при въпросното Ауди. Обяснявам защо: колата работи напълно нормално и без шум от турбината, до момента на "настъпване" на газта повече от 30-40 %. Тогава тръгва и след това "забива" до рестарт на двигателя. Лостчето на "геометрията" остава докрай дръпнато надолу. Ако се върне насилствено до нормално положение колата върви без проблем, до момента, в който успее да прескочи мястото на заклинване и пак почне да пренадува. Предполагам знаете от какво се получава: язви, пълни със сажди.Собственика кара колата от около 40 хил км и проблема се е задълбочавал с времето: от начало много рядко, в последствие по-често, до момента при почти всяко "настъпване" да забие. А проблема със Шкодата ми звучи като: "един ми се напъваше с някакво БМВ, дадох газ, за да го отвея, нещо стана и от тогава забива"Не мога да знам състоянието на турбината, в момента, в който сте я разглобили, но всички симптоми са само за зацапана геометрия, а не смяна на "ядро". 2. Ако баланса е включен в цената на рециклажа: ОК. Като сменяте "ядрото", продавате му го Вие и сте сигурни в доставчика си, направете четка на клиента: "Продаваме ти много качествена част, която е перфекно балансирана в завода на нашия доставчик и ще ти намалим от цената, защото няма да правим баланс! Ако си беше донесъл ти "ядро" щяхме да го проверим задължително, защото може да е някое китайско менте и да е с ужасна графика". Надявам се да сте ми разбрали мисълта 3. Не мога да коментирам за способностите на хората в работилницата Ви. Знам само, че на многохилядно 1.9 ТДИ, карано безброй зими без кора под двигателя, топлия охлюв се отделя много трудно. При следващото разглобяване на турбина пробвайте следното: нека от едната страна да се е отделил 2 мм, а от отсрещната да не е помръднало; опитайте се тогава да завъртите оста и сам ще си отговорите дали може да се наранят перките Аз не съм турбо сервиз, но нямам против клиента да присъства на всички действия по колата. Това да не може да гледа си е ваша фирмена политика, но след това диагнозата се гради само на "имиджа Ви", а както казвате той е много по-ценен. Никъде не съм казал, че сте отказали да му дадете старата част... Стигаме до Шаранчето: не изтъквам това, че колата се е оправила след моята намеса, а прибързаната диагноза от Ваша страна. Още по-странно за мен беше изказването: "Не може да не върви (в ниските) от липсата на вакуум". Така ми беше препредадено от собственика и до последно не вярваше, че освен сервото на спирачките ще се подобри и демаража със смяна на вакуум помпата.... Относно предложението за момчето с А3-ойката: той е толкова щастлив, че не му е и хрумвало да Ви обвинява в каквото и да е. Аз проявих огромно любопиптсво по случая и го разпитах максимално подробно, защото, още от първото споменаване на проблема и констатацията, че геометрията не се движи, съм му казал, че турбото е за сваляне и чистене. Когато забиването зачести вече говорихме и за цена и аз казах между 100 и 300 лв. Едното е само за чистене, а 300 е със смяна на геометрията. Още поне 2 пъти сме го водили този разговор и той все казва, че не му се дават пари. Стана ми интересно как така изведнъж се е извадил с такава голяма сума: явно имиджа си е казал думата. Аз все пак съм гаражен майстор... За да съм съвсем изчерпателен по темата: познавам още 3-ма човека, които са ползвали Вашите услуги: те са много доволни и Ви градят имидж с похвали. Първите двама са се срещали само с Адлер Ауто, и то преди години. Третия мина и през Адлер Турбо и също е много щастлив, а е ужасно капризен, взискателен и недоверчив. Това означава три ЗА, едно МОЖЕ БИ и едно НЕ Пожелавам Ви за напред да няма НЕ-та, а МОЖЕ БИ-тата да са сведени до миниму. С уважение: маг. фарм. Стефан Койнаков Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Brezel Публикувано 15 Юли 2015 Доклад Share Публикувано 15 Юли 2015 (Редактирано) нямам спомени за въпросния Шаран но няма как заради липса на вакуум да му кажа че турбото е за ремонт. Все пак след като нямам спомени за въпросния автомобил е трудно да споря за него. Факт е че не сме правили този автомобил и по твои думи сме дали грешна диагноза. Не сме ощетили клиента с нищо, а ако сме дали наистина грешна диагноза се извинявам за това (няма безгрешни хора). След като малко омекна тона искам да обясня нещо относно баланса за който говориш. Предполагам че не си имал възможността да тестваш баланса на голям брой НОВИ оригинални турбокомпресори на баланс машина ? (ако си имал ми прости за предположението).При масово производство баланса се прави напълно автоматично. Слеващият път като ти попадне оригинлна турбина (употребявана) в ръцете, погледни гайката на оста където се стяга от към студената перка. ще видиш че е пилено само веднъж и само на едно място! Минимума за баланс на 1749 на Гарет е мнооого широк диапазон. от 0 до 90 000 об/мин е 0.65гм и от 90 000 до 168 000 об/мин е 2.0гмТова значи че ако баланса е 1.9гм при 160 000 оборота гарет автоматично изкарва турбото като готово и балансирано (а това е ужасен баланс). Ние (а и до колкото съм виждал всички турбосервизи в БГ) правим баланса ръчно, тоест разполагаме с време и нерви да пилим на няколко места за да се постигне възможно най-добрия баланс, който позволява ядрото. Ако погледнеш повечето баланс графики които постваме, не предаваме турбо ако баланса му е над 0.6гм във високите обороти, като в повечето случаи е около 0,2-0,3. Това е горе долу 10 пъти под гаретското изискване. Тоест както и да е балансирано едно тяло автоматично, почти винаги може да се подобри ръчно. След като има такава възможност ние я използваме. Никой не говори за доверие и качество. Също така понякога ако завъртиш 180 градуса студената перка спрямо топлата и тогава балансираш се получава много много много по-добър баланс. Предполагам ще ме разберат хора които са работили в гумаджииници, там се полчуава същото понякога. Немците са го казали "Vertauen ist gut, Kontrolle ist besser" (доверието е добро, но контролът е много по-добър). И ако позволиш искам само да вмъкна един съвет, ако ще сменяш каквато и да е средна част (нова, стара, китайска, английска, немска оригинална или не) ако не я минеш на баланс ,а се довериш на уж заводския баланс, турбото няма да кара много Сега за повредата на топлата перка. От както прочетох твоя пост , много се замислих над това което си описал и си взимам поука. Вече ще се заснемам всяка кола която идва, и клиента ще има възможност при желание да наблюдава какво се случва (стига да не е ултра нахален и да дава акъл!!!)Та като по поръчка ми идва преди 2-3 дена следния туранhttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.1605627076352669.1073741880.1545980735650637&type=3 С клиента се виждаме за първи път и по препоръка на негов приятел идва при нас. От един месец колата му започнала да забива. Не е имало бум, тряс, пук и т.н. Просто след 6 години експлоатация започнала д аму забива извънградско. Не харчи масло, не вие , никви други оплаквания. Викам си като теб, сваляме чистиме ала бала и за 200 кинта ще се радва още 6 години на колата си. Сваляйки турбото проверяам хода на актуатора с вакуум помпа. Всичко върви по мед и масло, без запъване , без оплакване! Отваряме турбото. Тук съм съгласен с теб че ако 2 милиметра от едната страна отлепи охлюва, перката закача но във върха от към изхода! тоест ако не разбира човек как да я отвори може леко да изкриви ръбчето на лопатката от към ауспуха! Искам на снимките да видиш как е повредена перката и да прецениш дали такава повреда в основата на перката е възможна при отваряне Какво се оказва?При прегряване на геометрията, лопатките на геометрията леко се кривят обикновено само тези точно на входа на газовете. Започват леко да закачат в перката като я нараняват по начина от снимките във фейсбука ни. Тъй като това не става от един път, не се стига до заклинване, рязко счупване и т.н. Проблема с пренадуването обаче се появява по следния начин. При удара на геометрията с топлата перка ,връхчетата на геометрията се кривят така че реално затварят сечението на газовете още повече , разстоянието между лопатките е по-малко (колкото и да са отворили) заради кривината им. Така при изрядно движеща се геометрия турбото пренадува зверски и дори да караш колата БЕЗ вакуум, след 3000 оборота на двигателя, турбото пак започва да пренадува независимо че геометрията е отворена.В други случаи, изкривените вече лопатки на геометрията заклинват в затворено положение и тогава , хем не се движи , хем пренадува, хем всичко е на салата и след отваряне се вижда че няма да се мине само с чистене. Такъв беше случая с едно ямблоско голфче снимано поназад във фейса. Тоест блокиране на геометрия може да се получи дори да не е за чистене. Такива повреди стават все по-чести предполагам от навлизането на био добавките в горивата. (само предположение) Незнам колко турбини отваряш или сервизираш но ти пожелавам да срещнеш такова нещо за да се убедиш сам. От големия брой който идват при нас се срещат такива повреди понякога. Редки са но не са изключение. Тъй като случката е прясна и имам все още телефона на собственика на турана, мога да го дам на всеки да се свърже с него и да му бъде потвърдена случката описана тук.С всичко описано не целя да разсея съмненията ти в измама защото това ще е турдно без да си присъствал. Целта на описанието е такава че когато попаднеш на същия случай да се убдеиш в написаното и да имаш доблеста да го потвърдиш в тази тема. А тези ТДИта са вс епо масови и няма как да не попаднеш на такова нещо (зависи колко турбини отваряш де) Поздрави Редактирано 15 Юли 2015 от Brezel Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HellFire Публикувано 15 Юли 2015 Доклад Share Публикувано 15 Юли 2015 ОК. Смятам, че темата ще е полезна, защото излиза на първо място в Гугъл и всеки ще може да направи изводите сам за себе си. Ако има доволни или недоволни също ще могат да се отчетат тук. Както винаги ще има и плява, но с интернет е така... Мисля, че е безпредметно да спорим повече по споменатите от мен два казуса: всеки даде доводи в подкрепа на своята теза, но няма части, няма снимки, собственика не разбира. Няма какво повече да се разисква: важно е, че и този със Шарана и този с Аудито са щастливи накрая Аз мразя коминочистаческата дейност по турбини, колектори и ЕГР-и и когато е възможно избягвам да се цапам. Ако все пак се случи да видя на живо такава повреда ще се отчета в темата. И на финала един съвсем добронамерен съвет: сменете чука и секача от снимката: с това или подобно: Отварянето на дори и най-запеклата турбина се превръща в лесна задача. Учудващо е колко плавно става след натрупване на съвсем малко опит с инструмента Поздрави Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sers Публикувано 12 Март 2019 Доклад Share Публикувано 12 Март 2019 Oще един недоволен глас от Адлер Турбо и Ремап. Изключително нагло държание, при въпрос за баланс и проверка на чисто ново турбо ми беше отговорено " на не закупена част от нас не правим баланс". Но явно толкова си могат и наистина не разбират. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване