Jump to content

Ангеловв

Members
  • Мнения

    53
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ангеловв

  1. Здравейте, колеги. Пускам тема по молба на мой познат. Търси се въпросния автомобил, само тези двигатели и само седан. Няма претенции за куатро или не, колкото се може повече екстри, толкова по-добре. Основното е, че се търси гледана и здрава кола. Ако някой смята да се разделя с такъв автомобил, нека ми прати снимки и информация на лично. Благодаря ви.
  2. "Автомобилът е ползван на място, където снега се вижда само по върховете на Апенините" истински Хемингуей. Според мен конкретно този автомобил е убит от каране, колега. Аз не бих се спрял от идеята да си закупиш такава А3-ка, просто имай търпение и гледай коли от частни лица, с максимално история за всякакви ремонти свързани по двигателя и неговата поддръжка, защото вероятността да си закупиш кенеф от подобни джамбази, които изпозлват едни и същи заучени фрази върху коли, които са съживени за снимка е много голяма. В голяма част от случаите, хората се обръщат срещу тези двигатели именно след случки с подобни коли от неясен произход, които сигурно и маслото не им е сменяно откакто е купена.Да, има някои неща, които са писани за него, но ако е поддържан, не виждам за какво човек не би си купил такъв. Успех с покупката на автомобил и пак казвам, търпение, най-важно е.
  3. Ми не, може би ? Първо, твърдението ми за поддръжка на конкретния модел, няма нищо общо със сарказма ми за боговете. Той може да го поддържа това Ауди и със заплата 1000лв, ако е решил да го прави, негова работа си е какво прави с парите си, просто изразих мнение, че за тази генерация не си заслужава. Второто се отнася конкретно за някакви безбожни суми за поддръжка, които се втълпяват в 80% от времето и могат да откажат и Бил Гейтс да си вземе Ауди на 16 години.
  4. Ще ме нападнат фенбойчетата, но въпреки това, взимай W211. Тези аудита от тази генерация са неоправдано скъпи и за купуване и за поддръжка. Дизелите са ташак, бензиновите са шитни като изключим 4.2, но там данъка е майка си и баща си. Отвътре преди фейса не са нищо особено, отвън ако не са някакъв интересен пакет също или ако не са фейс, но тогава стават безбожно скъпи. Същевременно, нямам познат, който да се е оплакал от W211.(Познавам трима, два с 3.2цди и един с 3.5 бензин). Мега здрава и надежна кола, комфортна, страхотна возия. Взимаш една 320ка и ще се отвозиш. Ако пък все пак толкова много искаш такова Ауди, скачай на 2.4 лепваш една газ и си го търкаляй. За по-голямата част от форума, ако е под 200 коня и не е куатро е гроб, а заплатата трябва да ти е 10 хиляди лева на месец и да пиеш нектар с боговете, за да поддържаш Ауди.
  5. Благодаря ви за мненията. Притрепванията са на газ, да, но и филтрите са сменяни.Не съм пробвал да карам на бензин, но ще го направя, за да споделя мнение. Ще видя как стоят нещата и с буксата за накладките.
  6. Здравейте, колеги.Колата е А4 Б6 1.8т 163коня, с газов инж. От известно време имам проблем с колата. Въпросните две лампи светят едновременно, като понякога тази за ESP гасне в движение и се пуска пак след малко. Колата се усеща по-спъната или поне така си мисля, няма го това раздуване на турбото, което по принцип се усеща при нужните обороти, колата сякаш набира мудно, а понякога е и като чист бензин сякаш. Прави ми впечатление, че и оборотите понякога играят особено когато е карана и загряла и да кажем седя на светофар, усещат се и притрепвания в купето идващи от двигателя. Ако някой има някаква идея от какво може да е, ще съм много благодарен да чуя всякакви мнения.
  7. Където искат да я гледат, ясно е, че нямам предвид зъболекар, а сервиз или майстор, на който колегата може да разчита. За кутия толкова, който го е страх от подобна сума, да не кара автоматик, това е истината, а не да му трепери ще се счупи ли, няма ли да се счупи. Що са касае до маслото, ти го каза, ако има такъв се оправя и се дават тези пари ако искаш да караш. За това казвам смело, защото пари ще се дават и то много. Колата е един скандален разход, който само смуче и то сериозни суми, за това казвам, че ако човек се е нагласил да купува подобни коли на по 12-13 години пари ще се дават, дали ще е 2к за масло или кутия или верига. Друг е моментът, че ще е доста трудно и трите наведнъж да трябва да се оправят, тогава вече не смятам, че е разумно и рентабилно да се взима, но в някакъв период от време тези ремонти ще се правят, неминуемо е.
  8. Хубава кола, тази комбинация си е търсена. Аз това, което знам за този модел, като проблем, е харченето на масло. От моя гледна точка, за тези години и километри е нещо напълно нормално. Куатрото ще е последното нещо, което ще ти създаде проблем, доста здраво като цяло. Типтроника е по-добрият вариант от мултитрошника, горе долу съм чувал за цени от порядъка на 1000 лева за хидротрансформатор, цена за рециклиране на цялата кутия е около 3 хиляди, но разбира се може да съм напълно в грешка със сумите, така че ако други колеги имат по-точна информация нека я кажат, аз не претендирам. Турбото също е здраво, но като всяка една кола с турбо, ако е на много километри не се знае кога може да сдаде багажа, има го потенциален вариант по всяко време. Друго, което се сещам при покупка на този двигател, е да се слуша веригата между валовете да не трака, обтегача доста често сдава багаж и е силно препоръчително да се смени заедно с целия комплект верига, обтегач и гарнитурки. Надявам се да съм бил полезен с нещо, ако ти харесва(което е най-важното за мен, пари ще се дават със сигурност и не малко за коли на толкова години) караш я някъде да я погледнат и смело напред. Успех.
  9. От много голямо значение е, дали сумите, които си написал са с обслужването или без. Ако е с него, то тогава ще имаш трудности в това да намериш читава кола, не казвам, че не би могъл, но се зареди с много търпение. Изчаквай, недей да прибързваш, защото изпадат тук-таме. Моят съвет е да си вземеш 1.8т. Сравнително евтин е за поддръжка, ако нямаш проблем с газта слагаш една и забравяш за разход. Дизела е много хубав, динамичен е, харчи окей (тея дето ти разправят 5 сигурно го сънуват тоя разход, реално в града и задръстванията се съмнявам под 7 да паднеш, извънградско вече и ако е с 6 скорости е друга бира, по-икономична) но е по-капризен и са изнасилени от каране, което означава, че часовника на дюзите и турбото тиктака към края им, а не е като да са евтини. В крайна сметка, вземи по-запазената кола от между 1.8т и 1.9тди, това са вариантите за теб, според мен. Успех с търсенето.
  10. Така както го каза, с удоволствие бих приел едно финансиране от твоя страна, за да взема Б9, а не Б6 и да се лиша от ремонтите.
  11. Търся железни 16ки, 5х112, 57.1, ЕТ 40-45. Ако джантите имат тасове, още по-добре.
  12. Ще го имам предвид, иначе не, Б6-цата не е Quattro.
  13. Ами, аз съм с 1.8т колега и съм много доволен. По принцип шестака си е шестак, доста по-плавен е от 1.8т, но това, което на мен ми направи впечатление, когато се возих един път в 3.0 бензин е, че ми е малко мудничък, но това е мое мнение. В крайна сметка имай предвид, че обслужването на шестак е различно от това на 4 цилиндров тръц, но и шестака си има предимства. Имайки предвид, че ще са коли на много километри, липсата на турбина си е не малък разход по-малко, който може да изпърди всеки момент. В крайна сметка, и двата двигателя имат предимства и недостатъци и моя съвет е да вземеш по-запазената кола. Успех.
  14. Ами сравнително здрав двигател е, ако е гледан правилно, а и ще мога да го поддържам лесно, имайки предвид способностите ми. 2.7 четох доста, повечето неща не са добри, за 4.2 си мислех, но както казват ''всяка жаба да си знае гьола". Няма да е съзтезател колата, но ще е ок, пък и на мен ми трябва удобство и комфортно возене, на баща ми неговата е 1.9 110 АФН, да, слабичка е, но никога не е било нещо фрапантно.
  15. Ами всичко е въпрос на личен избор. Факт е, че търся хубаво C5 от към набор на екстри, тъй като и Б6цата е такава. Причината, поради, която проявявам интерес е, че баща ми има такава А6ца преди фейслифт-а и смея да твърдя, че много нови коли не могат да стъпят на малкия пръст на тази кола, а возията и е феноменална (мое скромно мнение е, че е едно от аудитата с най-хубава возия някога излизали). Освен това е и доста широка, аз съм доволно висок и широк и не бих казал, че Б6цата ми е тясна, но е далеч от комфорта, който чувствам в C5-та.
  16. Здравейте. Имам интерес към бартер за въпросната кола. Търся само фейслифт, седан и въпросните двигатели. Това, което мога да предложа аз при интерес е, А4 Б6 1.8т 163 коня. Колата е в безупречно състояние, гледана е педантично, има монтиран газов инжекцион на висока стойност с абсолютно всички документи за него, с два компклекта гуми 17ки летни на 1 сезон и зимни 16ки на 1 сезон. По колата няма никакви належащи ремонти, съответно търся и аз такава кола. При интерес, пишете ми на ЛС и ще ви изпратя снимки. Благодаря Ви.
  17. Ами не бих се съгласил. С Газ-та не съм имал никакви проблеми до сега, докато с нафтата съм брал много, ама много ядове, при това нафта слагане уж само от хубава. Но отново казвам, колегата ще прецени какво иска да вземе, аз просто споделям опит от това, което карам в момента и смятам, че е по-добро от дизела, който също съм карал.
  18. Тази някой тук във форума също я беше споделял за мнение, ако не се лъжа. Поне на снимки изллежда много по-добре от първата, но едно са снимки, друго е реалното състояние на колата. Отиваш, гледаш и ако ти хареса я караш някъде за хубав преглед, да я видят обстойно и я отнасяш. Трябва да си наясно, че не е на тези км. Моето мнение е, че ако не живееш някъде, където куатрото ще ти трябва сериозно и през по-голямата част от годината, то в противен случай с предно ще минеш навсякъде и без проблеми. Превъзходна система, но ако ще карам с нея, колата трябва да ми е поне 200 коня и нагоре, иначе идва много спъната, но това разбира се, е само мое мнение. Освен това, моя съвет е да търсиш 1.8т пред 1.9тди. Не се сещам дизела да има някакво предимство, не върви повече, по-шумен е, нафтата е смърт в България. Може би, ако не слагаш газ, дизела ще е една идея по-икономичен, което пак зависи от много неща, а и повярвай ми легендите за 1.9тди с 5 разход в София са малко като Нарния, а пък решиш ли и да сложиш Газ на 1.8т, което става безпроблемно, то тогава разхода става мечта и караш много приятна кола, като вървеж и комфорт с хубав разход. Успех и късмет, защото и това си е важно !
  19. Огледай купувам/продавам тук във форума. Няколко колеги продаваха 1.9тди такава и моя съвет е да гледаш нещо подобно, което е гледано, защото тези от автокъщите са душегубци, в по-голяма част от случаите.
  20. Така е, щом се касае за другите раздели и информацията, която има там. Нека коментарите ми да не се подразбират по погрешен начин, изразявам мнение. Като цяло форума е достатъчно организиран и полезен, продължавайте добрата работа още много години и живи и здрави.
  21. Някой мъдър човек е казал "Ако няма какво да кажеш, по-добре не казвай нищо." Предпочитам да се придържам към тази максима, за да не ставам за смях и да влизам в пререкания. Ако имам нещо да кажа по дадена тема и мнението ми е достатъчно компетентно от гледна точка на опит, то тогава няма да се поколебая. Ако това значи да имам 50 мнения, а не 8000, окей, нямам проблем с това. Нямам проблем и да не виждам този раздел, просто казвам, че не е правилния подход това.
  22. Ясно ми е, просто споделям мисли и мнение по въпроса. В крайна сметка, те решават какво и как да се прави.
  23. Възможно е, но просто се продължава с блокиране на въпросните потребители и новите им акаунти или просто се блокира акаунт без второ предупреждение при всякакво деяние от горе споменатите. Това с никовете и кой колко е писал не е правилно, казах според мен защо. По същата логика още малко може да се сложи ограничение като броя на мненията и и ограничение да можеш да членуваш във форума и да коментираш само ако се кара кола над 90 коня и година над производство 2005 ?
  24. Това е малко като да умъртвиш цяла порода кучета, защото две от тази порода са ухапали човек Не е това решението според мен, защото има много хора, които не е нужно да имат по 10 хиляди мнения, за да пишат адекватни неща или просто да желаят да следят форума за информация и когато решат да споделят мнения. Работете в насока да промените това и да обмислите други варианти.
  25. "ЕГН то на собственика започва с 38"... Взимай някоя А3ка, 1.9тди 90 коня и ще се смажеш от каране, другият вариант, ако много държиш да е бензин, 1.8 двигателя. За 5000лв бюджет ще намериш и от двете в добро състояние, трябва си търсене, а и в крайна сметка и не малка доза късмет. Успех.
×
×
  • Create New...