Jump to content

August_Lenz

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от August_Lenz

  1. Колега, здравей! имам теч на антифриз точно под педала на съединителя - Ауди А6 Ц4. Капе си сериозно. Ходих в сервис  и оттам ми казаха, че е от радиаторче на парното и че не извършват такъв ремонт :) Видях във форума че се занимаваш....може ли да дадеш един телефон?

  2. Красавица е колата, днес минах случайно покрай нея, а ти нещо я обслужваше на паркинга. Ако намериш сервиз, от който си доволен - сподели, тъй като и аз с моята А6 имах големи ядове преди 2 месеца, в един сервиз и то - точно в нашия район!
  3. Попаднах на гаден сервиз в центъра на София! От смяна на ангренажен комплект + радиатор + водна помпа + демпферна шайба + 2 носача - резултатите са: Забравена гайка да се завие на единия носач (това го видяха в следващия сервиз) и играеща и чаткаща демпферна шайба (а е нова). Сега пак съм в сервиз, но отчаянието е пълно. Паля трудно, въпреки че посетих и трети сервиз за настройка на ГНП. Колата е А6 Ц4 140 к.с. Някой свестен човек майстор от София...да кажете, който наистина разбира?
  4. Ясно! От там ще да е! Имах колебания относно акумулатор или алтернатор, но вече съм с нов акумулатор и ревизиран алтернатор( там имах проблем с напрежение от 15,5-15,8 волта). И отново ми се получи проблема при запалването да съм без определени токове Така, че в близките дни ще сменя клемореда! Благодаря на отзовалите се!
  5. Колеги, здравейте! Темата е стара, но проблемът е актуален при мен....Понякога (в около 20% от случаите) когато завъртам ключа и паля колата липсват: Къси светлини, мигачи, парно, габарити. Имам чистачки и дълги светлини. Смених си ключа с нов, стария беше видимо поизносен. А6 Ц4 дизел е колата. Доколкото чета...клемореда ли е проблем?
  6. Колега, със здраве да си я караш дълго време! Колата съм я виждал на живо, в един район живеем. И аз съм с подобен екземпляр, само че с А6,1996 г. Поздрави!
  7. Здравей колега, търся двете малки части от лайсните на вратите (външни), които са завършек назад и са накупето над задната гума. Ауди А6 Ц4 2,5 ТДИ - ако ги имаш и в синьо...супер
  8. Отново се връщам в темата..с факта, че вече си купих. Ауди А6 Ц4 - 2,5 ТДИ, 140 к.с. и куатро. Вече 2 седмици я карам и мога да кажа, че съм много доволен. Запазена кола, предишният собственик й е правил ежегодно обслужване с качествени части. Благодаря на всички за мненията и помощта. Стана ясно, че читава стотица излиза веднъж годишно и въпреки, че не е невъзможно да се намери - си е прекалено стара. Сегашната ми е 96 г., не е на малко години, но е запазена откъм салон, без видими външни забележки, без забележки откъм двигател и ходова част. Куатрото определено се усеща, мощността също! Благодаря още веднъж и безаварийни на всички!
  9. По коментарите Ви, а и от наличното за продан по сайтовете съставям мнение, че намирането на читав екземпляр 100-ца, която да е на бензин няма да е лесно и евтино. Предполагам, че с доста чакане и едни 4 хил. лева в готовност не е невъзможно, но трудно. Гледах в София една много добра перлена 2000 кубика - 140 к.с, но й искат 5000 лв. Иначе е перфектна! Какво мислите за А6 Ц4 - 2,5 TDI? Ръчна скоростна кутия (115 или 140 к.с)? Има няколко обяви и то във Врачанско(от където съм родом). Тези или други бяха култовите проблемни двигатели ТДИ при Ауди?
  10. И моите приятели ме питат и ми се чудят...Винаги съм харесвал Ауди. Кара ми се по-голяма и по-мощна кола от Голфа, а същевременно нямам финансова възможност да си взема А6 след 98 г. Същевременно си падам по ретрото. Освен това моделите на Ауди 80,90 и 100 са култови за времето си. Представям си как са изглеждали и са стояли на пътя в началото на 90-те, когато все още руските коли бяха мнозинство. Поцинковани купета, хубав дизайн(за времето си) и въобще това е периодът, в който марката стъпва на почетната стълбица заедно с другите два немски гиганта. Търся мощ и комфорт за 3000 лева, марката ме кефи...за 100-ца или А6 до 96 г. - освен тях друго не се сещам. А6 след 97 не ми харесва като визия.
  11. Е това е лаф! Трудно ще се намери запазена. Ясно, че ще се сменят някои неща след евентуална покупка, важното е ремонта да не излезе повече от цената на колата поне 2 г. напред.
  12. Има една 2,8 за продажба. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11464435856312758&slink=ealgob Изглежда добре, но без да се мине през сервиз няма как да знаеш истинското състояние. Тук обаче ме разделят поне 2 500 лв. Има една друга добре изглеждаща: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11463684598084201&slink=ealgob Но е собственост на някаква жена от плевенско село, на която сегашния притежател знае само адреса ..и не се навива да я оправи документално. Как да вземеш кола без прехвърляне, тя дефакто не е твоя. И то дългосрочно..не става.
  13. Голфа може да се чипне, но не съм привърженик. Самото му купе над 140 (и то при нашите пътища) не издържа. Моя е добре обслужен откъм ходова част, двигател и т.н - има един проблем и това е ръждата. Внос от Австрия ми е. Сигурен съм, че до няколко месеца ще излезе читава стотица от 2,3 до 2,8. Предполагам до 3500 ще се вместя. Желанието ми е да я поддържам и карам не по-малко от 5 години. За моите 6 хил километра на година, смятам че няма да имам проблеми с поддръжката и горивото. Въпросът е да попадна на читава и кой точно двигател? От към двигател най-малкия ще е 2,3. Тук един съвет от вас да е куатро ли е по-добре или само с предно?Предимствата на куатрото ги знам, кажете недостатъци?
  14. Ще трябва да събера над 3500 лв, за да имам по-голям избор. Ще излезе някое и понеже се надявам да попадна на запазена -то ще трябват и повече парички. Основната причина да търся кола с такива габарити и такава мощност е качеството на возията, на второ място когато се налага изпреварване да имам повечко мощ. С Голфа дизел 90 к.с. комби 96 г. изпреварванията не са лесни и приятни(особено в наклон нагоре). Не съм любител на скорости над 160 км./ч, но съм се возил в 2-3 стотици в добро състояние, разликата с Голфа е голяма.
  15. ДА, разбира се ще се радвам да видя снимки на твоята. Или тук, или на лични-както решиш. Имал си 2,8, а сега си с S8 D2 - има ли особенна разлика в скоростта и възможностите на колата?
  16. Благодаря за съветите! В момената в сайтовете има една 2,8 4x4, но ми е висока цената. Определено за предпочитане ми е 2,6 - 150 к.с. Има една в момента във Варна се продава, но е невъзможно да се регистрира в момента-неизрядни документи. Не е с талонните немски номера, а с други. Има и обяви за мотор 2000 кубика - 115 к.с., но там съм сигурен, че и Голфа ми е конкурентен с тях на скорост. Искам бензин, без газова уредба - тоест по-голяма е вероятността за "нов внос". Определено след вашите коментари 2,3 замести варианта за 2,0 (140 к.с.) - така че благодаря за което. Първи избор 2,6, втори избор 2,8 или 2,3-но да не са комби, да са бензин и сравнително запазени....трудно.
  17. Здравейте на всички! Обмислям покупката на кола-марката Ауди, модел 100. Към момента карам VW Golf 3, 1,9 TDI - комби, 90 к.с. Страшно много ми харесва модела на Ауди 100! От няколко месеца следя обявите, но трудно излиза нещо, което да ме впечатли. Ще се радвам на каралите 100-ца да споделят мнения за модела, плюсове, минуси и евентуални разходи, за които трябва да съм готов. Насочил съм се към бензинова кола, на която никога не е слагана газова уредба. Изминавам по 6-7 000 хил километра на година, от които поне 4 000 са извънградско. Не мога да приема карането на газ, особено за такива километри на година. Не искам комби, с седан. Като модели-за предпочитане са 2,6(150 к.с.) и 2,0, 16V, 140 к.с. 2,8(176 к.с.) ми се струва по-скъпа за поддръжка..Така ли е? От 5-цилиндровия двигател на 2,3 бягам, тъй като в представите ми е като някакъв междинен и по-рядко срещан модел, с който може да се навлекат главоболия от към части и поддръжка. С разполагаем бюджет съм от 2000-2500 лева. + Голфа, който мога да продам веднага за 1200 лева. Ако някой знае да се продава запазен екземпляр от това което искам -да пише. Междувременно чакам новите обяви и се надявам до края на годината да взема. Между другото доста ги има тези модели в Германия и Австрия. Питах автокъщи няколко..дали биха ми внесли ...отказват. А същевременно пишат в сайтовете си, че изпълняват поръчки Може би изпълнявяват-но според парите за автомобила. Мнения? Благодаря!
×
×
  • Create New...