Jump to content

plamenp59

Members
  • Мнения

    39
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от plamenp59

  1. Едната ми странична ел. щора има проблем.Има от къде да си купя ръчни и търся информация Какво ще трябва да се направи по талигата, за да ги сменя и двете с ръчни.Ще трябва ли да се сменят бутони, модули и и какви настройки трябва да се направят.
  2. На мен така ми светеха от време на време.Изписа ми грешка на датчика на абс-а на едно от колелата. Оказа се скъсан кабел в буксата. .Сменихме кабела и се оправи.
  3. Увеличи коефициента на газовите инжектори.Най-често това е причината при здрава кола.
  4. plamenp59

    Бушон за климатроник

    Хасане,написал ти го е.Първо си оправи теча.След това отиди да ти прочетат колата за грешки.Всеки модул до които ти е стигнала водата се сваля ,почиства защото след година от електролизата ще са на гъз. Дори и комфорт модула в краката на водача се пълни с вода.А това ,че някой се е пошегувал с Аллах не ти дава право да го наричаш скапаняк и малоумник.
  5. Голяма джанта съчетана с нископрофилна гума увеличава стабилноста на колата . А при спукване на гума, колата има много по- добра стабилност .Говоря от опит.Пукал съм и 16 цолова и 19 цолова при скорост от 180-90 км.ч.
  6. Сменено и работи.Но и четките бяха доста износени та сложих друг вентилатор и този ще отиде за рециклиране.Благодаря на всички.Когато колата беше готова се оказа ,чче бяха забравили да включат един кабел за клапите та отново поразглобиха малко.А резисторът от мегапартс дойде с буксите и се оказа ,че вътре в тях всиччко е корозирало и на изхода ток идва само по някога.Наложи се да го върна .Та повечето време бе в търсене на части.
  7. Поръчах вече.Имаха един в мегапартс. Звънях на двайсетина обяви и нямат. Ще видим читав ли е като пристигне.
  8. Не бяха четки.Подадохме ток като свалихме корите и върти като луд.Реостатът който е до него се бъзика.Буксата която го захранва прави номера и предполагам ,че вътре в реостата има прекъсната пътека или спойка.разклащаш и тръгва и после спира.но всичко е капсуловано и като не знам кое е как е вътре, реших да потърся друга и да я сменя. Ако има някой 4Е0 820 521да пише и да се разбираме.
  9. Вчера, в края на едно пътуване от 300 км. вентилаторът на парното спря да работи.Модулът за управление показва всички настройки ,мести клапи, реагира при настройване на скоростта на вентилатора, но той не мръдва.Четох я, дава грешка за вентилатора. Като препоръка в росс тех пише първо да се провери предпазителя.Та въпросът ми е,ауди а8 д3 има ли предпазител за въпросния вентилатор, ако има къде из коша е или направо да я карам и да го свалят.
  10. Ако му има нещо на стартера ,дано може да се сваля без да се сваля мотора.При някой модели е трудна работа.В три сервиза ми обявиха ,че ще свалят двигателя. Ако е така ще искаш и да обслужат и алтенатора .
  11. plamenp59

    Гори масло

    Проблем няма,време е за смяна на маслото.
  12. Купувам старт-стоп бутон със скенер за пръстов отпечатък /работещ/ , за ауди а8 д3.
  13. Днес взех колата.Всичко е направено.Стартерът работи,останалото също е направено.Не е свалян двигателят и смяната на стартера като труд е 300 лева вместо 800.
  14. plamenp59

    can gateway модул

    Към обяд ще ходя до сервиза и ще го обсъдя с момчетата.
  15. Току що ми се обадиха от сервиза ,че са свалили стартера и е даден за ремонт.Двигателят си е в коша.Не са го сваляли.Като е готова колата ще дам резултат от свършената работа.Ще се сменям термостат и един абс датчик,както и дясно огледало.Предполагам до петък ще съм на пътя.
  16. Программа переключения передач при прогреве двигателя (Программы 30 и 31) Эта программа направлена на снижение выброса вредных веществ с отработавшими газами после холодного пуска двигателя и при последующем его прогреве. Aктивизация этой программы производится при температурах двигателя ниже 30°C. Она не учитывает сопротивление движению автомобиля и характер его вождения. В соответствии с этой программой режимы переключения передач сдвинуты к большим частотам вращения вала двигателя. Бензиновые двигатели: Повышение частоты вращения вала бензи- нового двигателя приводит к ускорению прогрева нейтрализатора и соответствующему сокращению времени до начала его действия. На автомобилях с двигателем V8-5V эта программа не применяется из-за ее малой эффективности. Дизели: При работе дизеля с повышенной частотой вращения снижается нагрузка на него и, соответственно, уменьшается выброс вредных веществ. В настоящее время программа переключения передач при прогреве применяется только на автомобилях с дизелями. От написаното следва ,че тази програма на АСК е заради вредните емисии.И зависи от температурата на двигателя, а не на скоростите.
  17. Ще разберем.В един сервиз ми обявиха ,че са сваляли без да бутат мотора.Да видим.Утре ще я почнат и до вечерта стартерът ще е тръгнал за рециклиране.Надявам се да е истина.
  18. Въпрос към колеги с 4.0 тди. Тъй като се оказа ,че стартерът е дал фира, ми казаха че заради турбината ще трябва да свалят мотора.Та питането е: Няма ли вариант без сваляне на мотор и скорости да се свали шибаният стартер или ще трябва да се набутам с 800 кинта? Ако е така да я почват сутринта ,че в момента съм с едно двуврато спортно купе и все едно съм в сапунерка.
  19. plamenp59

    can gateway модул

    То това за веригите и за блокирал стартер са размисли на майсторите.Днес ако има подемник ще разберем, че стартерът върти.Сигурен съм, че чак тогава ще търсят проблем с електрониката и ще дойдат на моя.Колкото до веригите дори и да отидат на кино след време ,не бих ги сменял.В моргата ми има винаги място за едно ауди.До сега не съм продавал ауди на части но като гледам цените го виждам като златна кокошка.Различни детайли които съм купувал за моето, са в пъти по-скъпи от тези на останалите коли.
  20. plamenp59

    can gateway модул

    Днес не са пипнали каляската.Обяснявам му как е отказала те ми говорят за скъсани вериги на моора или блокирал стартер.ТА НЯМАЛО СВОБОДЕН ПОДЕМНИК ДА Я ВДИГНА И ПРОВЕРЯТ СТАРТЕРА ИЛИ ДАЛИ МОТОРА СЕ ВЪРТИ.Бяха оторизиран сервиз а никой не подхвърли ,че стартера на това чудо се командва от ЕКУ и две релета в краката на пасажера.:) .
  21. plamenp59

    can gateway модул

    Искам да почистя куплунга на модула.Като взема да я чета за всички грешки и става един червен килим и за един куп модули пише ,че губят комуникация от време на време.Но това ще е като я взема от сервиза ,че преди малко я закарах.Вчера забравих за изключа акумулатора и отворих буксата която е в черната кутия пред него с плюсовия кабел.Изчистих профилактично и затворих.После няма палене.Все едно съм демонтирал стартера.Та взех една пътна помощ и я оставих да си имат работа.Да оправят стартера,после смяна на един абс датчик,термостат,дясно огледало,прекодиране на кан модул,отстраняване на компонент протекшън на инструменти ,и още една две дреболии.Като се стопли времето и ще съм още повече ангажиран.Цала седмица в кабинета да правя зъби и почивните дни в моргата да разглобявам каляски.И халета трябва да направя да може да се работи и зимата.
×
×
  • Create New...