Jump to content

Стамбата

Members
  • Мнения

    56
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Стамбата

  1. Това е животът. И на мен не ми харесват методите на собствениците и управата. Затова и не пиша толкова активно, а имах някакво желание.
  2. Здравей колега, Търся стартер за Audi 80 B3 1.6D (54 к.с.). Колата е 1988 година - дали ти се намират подобни? Поздрави!
  3. Колеги, а при въпросните CR мотори - CBAB, CBBB, и т.н. четири-буквени ... има ли го същия проблем с маслената помпа? Някой "майстори" разправят, че и там се сменя въпросният шестостен ... по ЕТКА не успявам да разбера къде точно е проблемната помпа/шестостен и къде - не.
  4. Тази обява стои от доста време. Горе-долу от 1 седмица след регистрацията на автомобила
  5. Мъчи ме идеята, че да търкалям такъв дизел по 15-20 км на ден ... аз ще си мръзна по устав зимата.
  6. Но мисля, че стои от доста време ... виждал съм я и преди.
  7. Аз споменах по-рано, че 4Ф лично на мен ми е малко голям екземпляр - карах веднъж седанова, та имам поне бегла представа. А на конкретният екземпляр най-хубавата му екстра е шибидаха и цвета на MMI-я.
  8. Колега, бих се радвал на малко повече подробности около финансовото позволяване. По-скоро, ако има какво повече да се каже от написаното до момента. П.П.: Колата ще се ползва предимно градско, в повечето време 15-20 км на ден до работа и обратно. Няколко екскурзии през годината - предимно в страната и веднъж-дваж навън.
  9. Колеги, благодаря на всички за отговорите и мненията. Както казах, кара ми се нещо по-живичко. Колко по-скъпа да е поддръжката на 3.2 от 2 свещи повече и една туба масло? Говорим за регулярни разходи без каско, го и се абстрахираме от веригите и АСК, защото с кутията може да бъде направен компромис, а веригите може да не са за моментална смяна. Все пак от прочетеното разбирам, че 1.8/2.0 си похапват спокойно 10-12 градско, а 3 литра разлика няма да са фактор за емоцията от шестака. Не знам къде е ЕА888 и ЕА113, но ме интересува 3.2 в В7 трупа ли нагар, както 2.0? Поздрави!
  10. @Misho 82 Точни цифри, ако можех да цитирам - надали щях да питам. До колкото знам се нуждае от профилактика на маслена помпа и картерна вентилация, ако тая същата помпа не е "мазала" добре .... нещата не отиват към особена красота - поне по мои представи. По същата причина задавам въпросите си - за да се ориентирам.
  11. Търси се нов автомобил. Иска ми се нещо по-живичко, а като че ли дизели не ми се карат - 3.0тди е по-скоро като компромисен вариант, за който исках да разбера малко повече инфо. 4Ф ми се вижда малко голяма (поне за мен), та съм се ориентирал към В7 и 3.2 ФСИ. Според прочетеното в нета и двете крият потенциални ремонти за окол 2к лева (ако се абстрахираме от авт. ск. кутия) - все пак 2.0Т може да не е адския маслояд, но като поразгледах няколко теми (вкл. обявата на колегата Иво Динков), изглежда се наливат някакви средства в тази моторизация. В такъв случай според мен идва по-приятно за каране 3.2, с леки условности в разхода.
  12. Тези май не харесват методики, извън описаните в литературата на VAG. Нямам пряк опит с тях.
  13. Колега, благодаря и на теб за мнението. Все пак няма да се окаже чак такава ламя 3.2 фси. Какво те накара да продадеш автомобила - някакъв технически проблем или просто лично предпочитание? До колкото разбирам - 3.2 (както и фси в В7) не трупат такъв нагар и не пият масло, както в В8. П.П.: Още един въпрос - освен по шум в двигателя, има ли как да се хванат проблем и с веригите на диагностика? И съответно как
  14. Благодаря за мнението, колега. Поне този път успях да го прочета
  15. Привет отново, колеги Вчера пуснах подобна тема, но днес не успявам да я открия поради някаква причина. Опитах се да създам дискусия за това кой двигател би бил по добър избор от двата, като се интересувах от разход на гориво и евентуална поддръжка на машината. До тук разбрах, че градски разход от 12-15 литра не е непостижим, но предпочитаната моторизация за авт. ск. кутия е куатро, а там разходът леко се повишава. Няколко колеги посочиха хора, които притежават такъв автомобил, но не намирам темата и не знам дали са оставили някаква полезна за мен информация. Ще се радвам на бъдещи коментари. Както и някой да каже какво се случи с предишната тема - ако съм сбъркал раздела или съм на правил нещо нередно ... нека просто ме предупреди. Имаше доста ценна за мен информация, която днес не откривам. Сърдечни поздрави!
  16. Реално съединителят на тоя двигател си е с двумасов маховик, което си отива към едно 700 лева за пълен комплект с работата. Ако наистина ремонтният комплект на веригите е 1.5к - не е нещо грандиозно (като 4к) за този автомобил/двигател.
  17. Пичове, нещо много се абстрахира темата. В крайна сметка никой от вас не е имал досег с 3.2 фси?
  18. Да. определено при Ауди гледам за 4х4 относно автоматиците, А относно разхода - 12-15 не ми се струва много за тази моторизация, ако наистина е така. Даже за ФСИ се обезмисля и газ - все пак ще трябва да е течна фаза на този двигател. П.П.: 3.2 трупат ли нагар? Това също е един от "слуховете" за 2.0 тфси.
  19. Ясна ми е тази методика, колега - благодаря за насоката. Може би аз очаквах мнение от някой ползвател, но здраве да е
  20. Последно? Моята информация е, че 3.2 фси харчи 12-15 градско без да се кара на заварка, а с нормално "ръчкане" - даже това с автоматична ск. кутия. За 3.0 (В6) чувам цифри, доближаващи се до 20, но там 5-степенния автомат малко ме притеснява честно казано. А някак ми се иска автоматик. Читава такава май е като бялата лястовица.
  21. Информацията естествено не ми е от първа ръка ... но всички списват. че двулитров мотор харчи по литър масло на 1000 км и предвещава ремонт за 3-4 хиляди лева (колкото смяна на вериги на по-големите) - общо взето разхвърляне на двигателя на съставните му части преди 200к км. За мен това не е нормално - особено за автомобилите, които са на нашия пазар. А относно 4.2 - не мисля. че ми се занимава с S4. Там поддръжката отива на друго ниво.
  22. 167 хиляди според обявата: https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?adv=11514284942992277
  23. Благодаря за отговора! 4.2 не грееше ли малко в повече, а за 3.0 четох някви разправии с двигателя. никасил и т.н. - един вид като 2.0 тфси? Разликата в разхода на 4.2 и 3.2 не е ли към 5 литра? Което не е малко.
  24. Здравейте колеги, Нов съм във форума, но бих искал съвет. Ориентирал съм се към смяна на автомобила и по-конкретно съм се загледал в А4 Б7 - 3.0 тди 233 коня и 3.2 фси двигателите. Знам, че са коренно различни, но бих се радвал да споделите мнение относно поддръжка, разход, специфики. Кой двигател може да ме изненада по-лошо и по-скъпо - знам, че и двата са с верига? Благодаря предварително!
×
×
  • Create New...