Jump to content

Курдо

Members
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Ауди А4

Персонална информация

  • Локация
    Пловдив

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Курдо's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Аз маслата си ги нося от чужбина, само дето трудно намирам мераклии да ми го сменят. Искат да ми продадат техни "масла". Нещо за Пловдив някой да ми каже място?
  2. И при моята кола първо се появи един свободен ход, а после ми изчезнаха 50 мл хидравлична течност. Колега xrazorrx : , доволен ли си от обслужването при Киряков, колко дни трая ремонта и колко ти струва общо цялата галимация?
  3. Курдо

    Всичко за 1.8Т

    Здравейте колеги, все повече се убеждавам че е катализатора. Малко предистория. Миналата година пътувах за Германия, при Ихтиман ми спадна температурата на охлаждаща течност до към 60 градуса, в София в един сервиз ми смениха термостата, но ми бяха сменили дебитомера с развален от друг модел. По пътя ми даваше постоянно бедна горивна смес, след 2 месеца успях да го сменя, ама през това време се е прецакал катализатора. Като направя ремонта ще ви дам снимки и инфо по цялата галимация с колата ми.
  4. И мен живо ме интересува къде се работи по интелигентния начин? Това за 10 минути свалям всичко си е живо изхвърляне!!! С придърването леко напред се открива достатъчно място за работа. Но майсторът каза, че го правят за те одрусат яко, демек "нъл виждаш колко бачкане пада" ....
  5. Курдо

    Всичко за 1.8Т

    Парчето метал наречено "паричка" ще тръгне към катализатора, най-много да удари в турбината, ама турбото все пак ще се сменя, така че е все едно.
  6. Курдо

    Всичко за 1.8Т

    Kолко мога да карам така, щото съм нещо натясно с финикийските знаци? Мисля си, че понеже "паричката" е в топлата част дори да падне няма да се намъкне в мотора.
  7. Курдо

    Всичко за 1.8Т

    Пукнатини няма, има едно дрънкане, на клипа горе се чува добре. Ако е заминал клапана би трябвало да дава накъсо смукателна и нагнетателна част на турбото, т.е. ще има намаляване на мощността. Такова намаляване не се чувства, днес например я изрязах с много газ, хвърка дори ... Решил съм да потърся някой да ми направи логфайлове на турбото, за да си поставя правилна диагноза на проблема. Кои канали трябва да прослушаме?
  8. Курдо

    Всичко за 1.8Т

    Поразрових за "паричката", май само смяна на турбото помага? Впрочем колата си набира нормално, може би от няколко седмици вдигна разхода на газ с около 1,5 литър на 100 км. Ако някой е правил подобен ремонт да сподели с какви части го е правил (ново цяло турбо или само тяло) и най-важното в кой сервиз са добрите майстори. Предполагам втора ръка турбо е лоша идея?
  9. Курдо

    Всичко за 1.8Т

    Колеги, появи ми се странен шум около катализатора или турбото, моторът е 1,8 Т AWT, нямам много опит с тези мотори и съм благодарен за всякакви съвети. Тук едно клипче със запис на шума:
  10. Имам газова уредба БРЦ, след гаранционна смяна на сондата на бутилката /не пускаше никаква газ/ ми се появи същият проблем. Мигаха четирите зелени диода независимо от това колко е пълна бутилката. След 1 месец в Пловдив официалните представители на БРЦ отново гаранционно ми сложиха нова сонда, от тогава никакви проблеми.
  11. При моята кола не е вписан, Евро 4, дори в общината в Пловдив платих двоен данък, понеже скоро я купих и декларацията на стария собственик не важала. Това ми го казаха като отидох втори път да питам що са ми взели толкоз много пари (случайно погледнах данъка на предния собственик). В Пловдив къде мога да си изкарам документ за Евро 4?
×
×
  • Create New...