Jump to content

Hristov3

Members
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Hristov3

  1. Hristov3

    S tronic

    Привет, ще разкажа с 2 думи моята драма със S-tronic-a и ще помоля за насоки. Колата е а6, 3.0 дизел 2013г. 204кс. 190 000км реални, втори собственик. Взех я преди 2 години, като нямаше никакви проблеми с колата, ходих в МиД ауто преди да я купя и там също потвърдиха, че колата е супер. След седмица при спиране, превключих от D -> R и даде грешка на кутията, че задна скорост не работи. След гасене и палене всичко се оправи. Четох доста за грешката, която се записа и видях, че се оправя с ъпдейт на софтуера. Закарах колата в ауди (по това време беше на 170 000км) като имаше смяна на масло на 60 и 120 000км, съответно им казах да сменят масло на двигател и кутия. След като оставих колата им звъннах и казах да направят и ъпдейт на софтуера, като те ми казаха, че ще направят. След като взех колата от тях, ми съобщиха, че не са могли да направят адаптацията в 6 стъпки, защото нямали време и направили само в 3 (т.е само на място, без в движение). Колата съответно беше изключително дървена, изпокарахме се с тях, не искаха да я оправят веднага, след месец да съм се връщал щото нямали часове и т.н. Отидох при някакъв друг майстор, защото нямаше как да я карам така 1 месец, който уж направи адаптацията на ново, но проблемите си останаха и не знам дали са от куцата адаптация или от проблеми с кутията. Проблемите са следните: При смяна от R на D, кутията се замисля за 1-2 секунди и чак тогава привключва (изписва Д и след 2 сек Д1), като при това привключване, колата приритва (усеща се и се чува). Това не го прави постоянно, ами основно когато често съм сменял задна и Д (при повече маневри при паркиране). Другият проблем който забелязох наскоро е, че на светофар понякога се усеща една вибрация и леко притрисване (наляво надясно като преглъщане). Това става на загряла кола и се случва изключително рядко, но се усеща усезаема вибрация в кубето (някои пластмаси по таблото започват да вибрират по-усиленои да кликат). Цялостно има много плавно привключване на скоростите, много рядко приритва от втора на първа при спиране. Ако има някой колега от Варна, ще се радвам ако може да ми отдели 5-10 минутки, за да я погледне и да прецени дали това е нормално, мога да запиша и клип утре ако е нужно. Също така може да ме насочите към човек, който може да провери за какво става на въпрос. В момента колата се кара без проблеми, тази грешка която дава от D на R продължава да се появява, но се случва на 4-5 месеца веднъж и след гасене и палене няма проблеми.
  2. Разбирам, няма да го правя в такъв случай. Благодаря за мненията.
  3. Говорих с един човек във Варна, предложи ми StarLine аларма, руска. Просто искам да чуя мнения от хора които са го правили и какви устройства ползват. Също така, някой знае ли от къде мога да си взема заден дифузьор като този по-долу (за седан с два ауспуха)
  4. Здравейте, Отдавна ми е "тръпка" да направя колата така, че да се пали дистанционно. Понеже предишната ми кола беше с ръчна кутия, реших че ще е прекалено сложно, та след като взех тази се замислих дали няма да е удобна екстричка за идващите студени месеци. Тъй като паркингът е доста тесен и на има стръмен баир, предпочитам да маневрирам колата след като е работила поне 3-5 минути а и ще е хубаво да вляза в загрято купе и загрят мотор. Колата е а6 2012, автомат, седан, като може би е важно да уточня, че нямам безключово отключване на вратите (има заготовка, но няма сензори до колкото четох.) В упътването пише за по-високият клас на оборудване, където има опцията за запалване на автомобила от дистанционното. Та, въпросите са: 1 - Някой от вас успявал ли е да направи нещо подобно? 2 - Най-важното - има ли как да се направи културно, без да има риск за автомобила? Предполагам, че ще трябва по някакъв начин да се залъже имобилайзера, че ключа е в купето и т.н. 3 - Ако идеята не е толкова добра, някой слагал ли е печка на подобен автомобил и колко излиза като цена? Благодаря предварително.
  5. Здравей, при мен е абсолютно същото, 2012 204кс, на 180 000км. При мен като давам газ в колата се усилва звука на кликането. Разбра ли от къде е?
  6. Hristov3

    3.0tdi 245 s tronic Чип

    Супер, мисля и аз при тях да отида, колебая се между тях и радефф. Каква ценичка ти казаха ако не е тайна?
  7. Здравейте отново, имам няколко въпроса/проблема свързани с VCDS. 1 - Спря да ми работи асистента за дългите. Скоро се наложи да карам вечер извън града и забелязох, че дългите не се пускат автоматично след като чукна лоста напред. Имам 2 обяснения за проблема и ще се радвам да кажете според вас кой е по-вероятният. - Преди 2-3 седмици пипах адаптацията на high beam assist. и УЖ го направих да се пуска от 40км а не от 57км/ч както е по заводски настройки. Днес влязох за да го върна на 57 и вдях, че беше на 58 (не знайно как). - Втората потенциална причина е, че по д/г същото време оставих колата за да боядисват предната броня, четох в audizine че при едно момче също се е случило след посещение в сервиз. Въпросният сензор за дългите къде се намира, в бронята или горе зад огледалото за обратно виждане? Има ли шанс да са го свили в сервиза? 2 - Пак след ръчкане на VCDS забелязох, че след като отключа колата през дена, веждите не светват докато не запаля. През нощта светват късите + веждите, а през деня по мой спомен светваха само веждите като се откючи колата. Пак в audizine, четох че 1-вият проблем се случва при хората след разкачане на акумулатора, дали има шанс тези които ми правиха предната броня да са разкачили акумулатора и от там да са се занулили някой настройки в компютъра на колата? Може ли да ми кажете какви трябва да са настройките за да работят горните 2 функции? 3 - Третия въпрос е свързан с опцията за автоматично активиране на ръчната, когато се сложи колата на P. Имам 2 такива опции с почти еднакви имена в менюто за адаптация, и двете съм ги активирал, но колата не активира ръчната като дам на P. Някой успял ли е да подкара тази опция? Колата е a6 2012, LED фарове, автомат.
  8. Има ли шанс на 4g 2012 с RMC да нямам AMI букса? Никъде не я намерих в жабата.
  9. Някой успявал ли е да подкара видео клипове на малката навигация (RMC)? Ако да в какъв формат е картата и видеото? Гледам един го е подкарал през стар айфон и AMI порт-а, но аз такъв порт май нямам.
  10. Колко ти излезе отключването и ритането ако не е тайна? Благодаря
  11. Благодаря ти, ще погледна във Варна как стоят нещата. Имам два въпроса, ще се радвам ако някой успее да ми помогне. 1 - Търся малката кора зад предна дясна гума (качил съм снимки), някой знае ли от къде мога да я намеря? 2 - Както вече споделих в 250 теми, имам малък проблем с колата - След ъпдейт и адаптация в Порше Варна, колата започна да се чуди при смяна от R на D. Понякога директно дава D1, понякога дава D и след 2-3 секунди превключва на D1 и се чува чаткане под колата. Ходих на втора адаптация при друг майстор, но и там нямаше ефект. Според вас има ли как да е механичен проблем и ако не как може да се оправи? *кутията е S-tronic
  12. Видях, че си фолирал лайсните на вратите, къде го направи и колко ти взеха ако не е тайна?
  13. Може ли някакъв линк за тази адаптация? Или изобщо за каквато и да е адаптация през vag com-a
  14. Пиша и в тази тема, че да се чете от някой не знаещ като мен след време. След ъпдейта/адаптацията виждам, че като намаля и спра колата, оборотите падат с ~50 за секунда и пак се качват (не говоря за ритане от втора на първа, а след като мине на първа и спра на място, все едно спира и иска пак да тръгне).Има ли смисъл да мъча Порше с нова адаптация (този път и в движение, не само на място) или нещо по кутията е за ремонт?Почти съм сигурен, че преди ъпдейта това го нямаше като проблем.
  15. Направих го, благодаря ти. Имам само последен въпрос и спирам да ви занимавам с моите глупости. След ъпдейта/адаптацията виждам, че като намаля и спра колата, оборотите падат с ~50 за секунда и пак се качват (не говоря за ритане от втора на първа, а след като мине на първа и спра на място, все едно спира и иска пак да тръгне). Има ли смисъл да мъча Порше с нова адаптация (този път и в движение, не само на място) или нещо по кутията е за ремонт? Почти съм сигурен, че преди ъпдейта това го нямаше като проблем.
  16. Здравейте, Снощи след кратко шофиране (5 минути) паркирах колата, изгасих я но се чуваше силен шум отпред. Не успях да снимам, но беше точно като този След като запалих отново колата и я изгасих проблемът се оправи. Днес стана същата случка, цял ден карах колата и нямаше проблеми, вечерта я изкарах пак и след ~10 мин шофиране и паркиране проблемът се появи. Четох, че е нормално и било свързано с DPF Regeneration, но доста бяха писали, че им точи акумулаторите.
  17. Hristov3

    Интересни кодинги

    Стана старт стопа, благодаря ти. Това с огледалото не ще да се оправи и го изключих...
  18. Hristov3

    Интересни кодинги

    Другият проблем е, че пуснах опцията дясното огледало да слиза надолу като дам назад, но слиза прекалено надолу. Ако го регулирам, после пък като тръгна отива в небето...
  19. Hristov3

    Интересни кодинги

    Здравейте, Спиране на Старт/Стоп (обръщане всъщност: – Модул 09-Cent. Elec. – Въвеждаме Security Code (20113) – Adaptation на канал 34: изваждаме 4 от стойността –> Старт/Стоп е винаги спрян добавяме 32 към стойността –> Записва последната избрана стойност без да я ресетва при изключване на колата. – Test & Save Тук като отворя канал 34 горе ми изписва и в 4-те полета N/A, това нормално ли е? като прочета канала стойността е 20, под изваждане и добавяне какво се има в предвид? До колкото разбирам као искам да запомни последната функция трябва да добава 32 към 20 (т.е 52 и да го тест и сейв) или да заменя 20 с 32?
  20. Hristov3

    3.0tdi 245 s tronic Чип

    Здрасти, може ли да пуснеш ъпдейт как се държи колата няколко месеца след чипа? Някакви забележки имаш ли?
  21. Сменихме маслата и филтрите, направили са и адаптация на място след ъпдейта на кутията. Беше със софт 0001 сега е с 0006 мисля, грешката не се появи снощи като паркирах.
  22. Здравейте, Попринцип ползвам единствено BDC Бардал, но при последното ходене до склада се загледах в някой от добавките им и по-специално тези: Bardahl ATF conditioner (25лв с отстъпката) Bardahl Full Metal (44лв) Bardahl Turbo cleaner (83лв) Знам, че няма да навредят, но въпроса е има ли смисъл да се купуват изобщо или ефекта е минимален?
  23. Hristov3

    Active sound exhaust system

    От германското ауди ли ги взе?
  24. Ще пиша по-късно днес какво са успели да направят.
×
×
  • Create New...