Jump to content

penko_pulev

Members
  • Мнения

    63
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от penko_pulev

  1. Колеги извинявам се за късния отговор, но не оставаше време. Съединителя се продаде на колега от форума, един час след като пуснах обявата тук. Не знам само как да променя заглавието, че е продаден.
  2. Здравейте колеги. Кoмплекта е нов и е купуван от Владо (ACE_Castrol) за около 300 лева . Беше замислен за монтаж с твърд маховик на AFN мотор но така и не се стигна до там. От една година стои в гаража и единствената му забележка е, че има повърхностна ръжда по чугуна на притискателя. Самото чело обаче е в перфектно състояние. Ако на някой му върши работа да свирка. Цената е символична дет се вика - 50 лева. О894611779 ПП Има още снимки но ми казва, че са прекалено големи, а съм ги направил по 90КВ.
  3. Здравейте колеги, продавам гореописаните части като цената им е 150 лева за всичко. За да не качвам пак снимки слагам линк към форума на VWclub където е обявата и описанието. Поздрави http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=408519
  4. Нека и аз изкажа некомпетентното си мнение. Има вероятност придърпването да е от демпферните (успокоителните) пружини на съединителя. При мен синдромите са същите и знам че е от там и очаквам всеки момент да ме остави някъде но в момента не и е дошъл реда Ако греша колегите да ме поправят
  5. С удоволствие ще дойда да ги взема щом не са ти нужни. Радвам се че се отзова и утре ще те навестя с бира в ръка . Все пак 80 лева за безработен в момента като мен са си парички, но за бира винаги ще се намерят. Огромни благодарности от мен колега!!!
  6. Благодаря отново колега. Мисля че открих проблема но ще трябва малко с поялника да си поиграя да видя дали ще успея да го отстраня. Едната от пластинките контактува с една друга пластинка която излиза от пътечките от долу. Проблема е че тази която излиза от пътечките се е пречупила и станала мека и сега трябва да измисля как да я запоя или направо да отида да търся по моргите нещо. Благодаря отново и мисля че темата е приключена!
  7. penko_pulev

    ;) познайте ;)

    Колегата Radi_B4 е прав. Чети внимателно и ще успееш да се справиш сам. Но както той каза трябва да се свалят въздуховодите за краката първо и тръбопроводите които също са хванати с винтове. Успех колега!
  8. Благодаря колега за бързият отговор. От вчера вече 5 или 6 пъти ги разглобявам и сглобявам но проблема остава. Дори ги огъвах леко въпросните пластинки и пак неможах да разбера какво искат. Иначе всичко е както ти го описа относто как действат пластините и лоста. Дори загубих едната пружина от лоста за фаровете но от химикал стана чудесен заместител с малко преправяне. Сега пред компютъра пак ги отворих и едновременно с това следя и темата. След малко пак слизам да пробвам какво е станало. Ако Ви идва още нещо на ум моля споделяйте!
  9. Колеги вчера се чу едно изщракване и след ляв завой спря да се връща лоста за мигачите. Прибрах се и го отворих. Оправих лоста за мигачите. Проблема беше една пружинка която е паднала. След монтирането се появи друг проблем. При пускане на фаровете ми светва лампата за дългите а те не работят. При бутане лоста напред не се включват а лампата не спира да работи. При дърпане назад се включват дългите. Видях че проблема е в пластините които са в механизма но немога да схвана коя контактува или коя не контактува както трябва. Ако някой е имал подобен проблем нека сподели как го е отстранил. Мисля си че нещо аз съм объркал. А и след монтаж включвам фаровете и както си свети лампата за дългите като натисна корпуса по средата изгасва и всичко заработва нормално но немога да го натискам постоянно все пак трябва да карам Това ме доведе до милълта че нещо не контактува както трябва. Благодаря предварително на всички Ви!
  10. penko_pulev

    ;) познайте ;)

    Миналата зима правих интеревенцията и аз. Колега има една гайка вътре в купето която трудно се вижда. Намираше се някъде по средата на централната конзола и се завива за щита. С фенерче разгледай навътре няма как да я пропуснеш. Намираше се от дясно на конзолата. При мен трябваше да разглобя и въздуховодите за краката и задните седалки които също бяха хванати с витла за пластмасата на централната конзола. Има и две щипки които ако не е сменяно преди радиаторчето се намират от предната страна на конзолата с климатика. Свалих ги с по -голяма отверка като легнах в купето и бръкнах отзад конзолата. НЕ СЕ РАЗГЛОБЯВА КЛИМАТИКА както ти е казал колегата по горе. Огледай хубаво трябва да има нещо което си пропуснал да отвиеш! Успех в начинанието!
  11. penko_pulev

    Чудя се и питам

    Незнам за нашите баби дали има, но за тези http://foxhome.nnm.ru/avto_kladbiwe определено вече няма нищо. Дори живот. Чак ми се плаче колеги като гледам толкова редки модели в такова състояние.
  12. Здравейте колеги! Някой знае ли сайт в който можеш да напишеш номера на рамата и да разбереш историята на колата. Нещо като това http://www.mbclub.ru/vin.html има ли такова животно за нашите бабички? То е ясно че след влизането има в БГ става мътна и кървава но мен ме интересува преди това.
  13. Честита на всички да е новата година. Да Ви носи здраве, щастие, късмет пък и много пари, че без тях за къде!
  14. penko_pulev

    Колеги, роблем

    Благодаря на отзовалите се. Проблема е решен. Оказа се, че зарядното което взех от дядо ми зарежда на 20 волта. Сега вкъщи си имам два скапани акумулатора които незнам дали ще тръгнат въобще. Единия в момента се зарежда с друго зарядно но едва ли ще се съживи. Все пак доста си е поврял при тези 20 волта. Grizzly благодарен съм Ви за информацията какво трябва да се замерва и само информативно да кажа, че всичко е в норма както ти си го написал. Поне сега съм с нов акумулатор. Смятам, че можем да приключим темата. Благодаря Ви колеги и весело посрещане на празниците!!!
  15. penko_pulev

    Колеги, роблем

    Ти си уникален човек. Имам чувството че си като енциклопедия. Благодаря за информацията. Утре ще мерим с един да видим какво ще излезе. Колкото до ремъка той си е добре. Утре ще пиша какво сме направили ако ми обърне внимание тва приятелче.
  16. penko_pulev

    Колеги, роблем

    Явно ще е на боб работата. Утре4 на трезво ще му се мисли какво е станало пък ще пиша да Ви информирам тва дет съм го забъркал дали мирише.
  17. penko_pulev

    Колеги, роблем

    Да старият който е на 3 години е монбат а новия който взех за временно ползване и той такъв само че е повечко ампери.
  18. penko_pulev

    Колеги, роблем

    grizzly, здравей. Идеята за боба е добра ама идеята за мултицета е още по- добра . Работата е там обаче, че не съм учил достатъчно електротехника в техникума (само един срок) и съм малко скаран с тока и незнам какво трябва да се замери. А ако разбера какво трябва да се замери пък незнам какви стойности трябва да показва мултицета за да разбера дали всичко е в норма Съжалявам но съм неграмотен в тази област и за това се обърнах към Вас
  19. Проблема е следния. Преди два дни ставам сутринта паля върша си работа прибирам се и после като излезнах да паля колата няма никой. Викам си акумулатора е за зареждане. Зареждам го цял ден и нощ, слагам го и пак няма никой. Стартера едвам завъртя един оборот. Запалих на бутане и отидох да взема от един приятел акумулатора неговия. Зареждам и него слагам го сутринта и пак нищо. Паля на бутане, че трябваше да пътувам тази сутрин. Ходих до Пловдив, после до София и обратно. Някъде около 500 километра навъртях. Прибирам се гася колата и въртя за да запали но пак нищо. Мислех си, че за тези километри трябваше да се зареди акумулатора. Дайте идея какво може да е. Ако е генератора не би ли трябвало да немога и да запаля или само неможе да зарежда акумулатора. Може би четки на стартера. А може би зарядното за акумулатора неще да ми зарежда както трябва. Дайте идеи ако ви се мисли сега по празниците де пък аз утре ще сложа друг акумулатор пресен и ще пробвам и с него да видя какво става. Лека и безаварийна и весело посрещане на празниците.
  20. Колега аз ходя в Пловдив в един сервиз до КАТ. В улицата която е за КАТ има един сервиз за газови а до него е въпросният сервиз. Там отремонтират и камиони. Казва се Мелита и съм много доволен. За да го намериш по лесно като стигнеш попитай някой. На входа му има бариера и пазач. Предполагам че ще ти излезе по евтино там като гледам каква сума си написал. Лека и безаварийно!
  21. Имам го същият проблем. Ако си свалиш конзолата между двете предни седалки ще видиш износването къде е и как една керлива пластмасова шайба се движи на където и е угодно и заради нея заяжда лоста. Това е моето ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ и има ремонтни комплекти по магазините. Аз си купих такъв но нямам време да го сложа. Струваше ми 57 лева и като гледам не е кой знае колко сложна манипулацията или поне аз така си мисля.
  22. penko_pulev

    Кофти миризма

    Малко е запустяла темата ама да си напиша аз На радиатора нищо не пише защото бързах да го сложа и всичко стана много бързо след второто сваляне на таблото. Видях после на кащона че е някакво белгийско. ПОне така пишеше че таме произведено. А за априлското въстание още си е така. Вече стават три седмици май и яко дими и пуше и мирише. Незнам дали е сладникакво свикнах му. То ще си покаже кво му е. Лека е със здраве. А и безаварийно Ви!
  23. penko_pulev

    Огледала на Б4

    А на мен келешите само стъклата ми откраднаха на огледалата. Наложи се да си купя извънредно от кварталния магазин и сега нямам подгряване мам..а им.
  24. penko_pulev

    Кофти миризма

    Днес колкото и пъти да съм палил колата и да съм карал бях пуснал духалките към предното стъкло и ми направи впечатление че стъклата не се "запотяват". Ако има теч на антифриз би трябвало да се запотят или да се омазнят стъклата? Излиза само дим без да се запотяват стъклата. Седях в колата 30 минути на загрял двигател и пуснато парно и на стъклата нямаше никакво запотяване. Само където щях да повърна от дима с който се надишах. DZVER колега казваш че и при теб е димяло така ли? За колко време се оправи горе долу? Това с запотяването гаранция ли е за теч или просто ако има някакво лаково покрития новия радиатор то да изгаря и да дими от температурата. Ако ли не аз вече 3 пъти свалям таблото няма да е проблем още веднъж. Вече ставам все по добър в това
×
×
  • Create New...