Jump to content

bgpirat

Members
  • Мнения

    62
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от bgpirat

  1. Питам за старото Legacy около '96 сравнено с А6 C4 quattro IV. Мой приятел има такова Legacy и много ми хареса как се държи на пътя. Хвалби има и за двете системи, за това питам някой да си даде мнението от личен опит.
  2. Много хубави думи за quattro, но някой може ли да го сравни със задвижването на Subaru Legacy?
  3. Някой знае ли по какъв начин може да определим съдържанието на вода в олиото? Ако не точно, то поне да се направи сванение с нафтата на Лукоил. Защото водата ще съсипе помпата много бързо.
  4. Преди карах с Total Quartz 7000 10W-40. Смених с Castrol High Millage, на 11000км го опънах на дълъг път 1200км и сега го изхвърля през ауспуха. Макара, че са толкова много километрите мисля, че не трябва да гори толкова много. Сега се връщам пак на Total Quartz 7000 10W-40. Някой знае ли цената на гумичките в Унитрейд?
  5. Колега, не се занимавай с глупости. - защото олиото е стотици пъти по-екологично от нафтата, пък и мирише на мекици. - защото мама и тати нямат пари да ми дадат за кола. - защото нямам пари за нова кола, значи нямам право да карам никаква? - защото живея в България и всичките ми излишни пари отиват за поддръжката на скапаното ми В4 заради пет-степенните пътища по които се движим. - защото цената на горивата е същата като в Европа, но заплатите са над пет пъти по-ниски. - защото сме гетото на Европа заради алчните и тъпи държавни управници. - защото ... няма край ... Извинявам се за "Бай Ганьо-вското" мислене, но много "Бай Ганьо-вци" преуспяха, а аз както казах карам В4, въпреки, че съм инженер и работя по 10-15 часа на ден. Така че, задръжте си критиките, и се преместете на безлюден остров с много чист въздух
  6. Много полезна информация за тези които сипват олио и разбират англииски: http://journeytoforever.org/biodiesel_svo.html Плюсове и минуси на това гориво, модификация на автомобила за употребата му.
  7. bgpirat

    Ксенон?

    Сигурен ли си, че са ти сложили ксенон? Защото 7000К ксенонови крушки не същестуват. На 7000К се предлагат обикновенни сини крушки и може би за това не сменят ъгъла като другите Н4-ки. Щом мислиш, че светят повече направи сравнение с 4300К в дъжд и мъгла. Разбирай го както искаш, всеки има право на мнение. Явно си попаднал на най-ниско качествените китайчета, тези които излизат от завода за 15-20$ Това за насекомите явно не си го разбрал, остави.
  8. bgpirat

    Ксенон?

    UF покритие? Това някаква нова нано технология ли е? Или си имал предвид UV защита? Това покритие на български се казва стъкло. Ако намериш ксенонова крушка без такава защита ще го пише във вестниците със сигурност. Шапчици имат всички би-ксенон. И при -30 ще запали стига да ти е добър акумолатора. На кратко: продавача си го бива Скоро може би ще почнат да ги продават с честотен регулатор против насекоми и птици, ще работят с определена честота отблъскваща гадините за да не се лепят по стъклото 8000 е светло синьо, 10000 е синьо. Преди да си купите турбо-мега-гъзарски цвят се поинтересувайте колко е полезен. Ако потърсите в интернет ще намерите със сигурност. Най добре е цвят близък до слънчевата светлина, а това е 4300К.
  9. bgpirat

    БиоДизела

    Четиво за тези които се интересуват от био горивата и разбират английски: http://journeytoforever.org/biofuel.html На този сайт ще намерите информация за всички видове био горива(включително и олио ), вредни и полезни качества, начин на произвеждане и др.
  10. На края намерих начин за кракването, прикачил съм крака и ще го обясня:Стартирате го и избирате директорията на ваг-ком, там ще се появят 3 файла: d1.bin, d2.bin и d3.bin. Създавате директория d.bin и копирате трите файла в нея. Прикачил съм и един файл d.copy.bat, него също трябва да сложите в папката на ваг-ком. d.copy.bat при стартиране копира d?.bin от папката d.bin в C:\Program Files\VAG-COM. Копирането се налага при всяко отваряне на контролер тъй като ваг-ком трие трите файла.Някой може ли да обясни защо в Adaptation всички канали са недостъпни и какво да направя за да станат достъпни и да мога да ги променям?Колата е В4 1Z, използвам vag-com 4.09.Някой може ли да обясни защо в Adaptation всички канали са недостъпни и какво трябва да направя за да станат достъпни и да ги променям?Колата е В4 1Z, vag-com 4.09Някой може ли да обясни защо в Adaptation всички канали са недостъпни и как да ги направя достъпни за да мога да ги променям?Колата е В4 1Z, използвам vag-com 4.09Някой може ли да обясни защо в Adaptation всички канали са недостъпни и как да ги направя достъпни за да мога да ги променям?Колата е В4 1Z, използвам vag-com 4.09 Vag_Com_ALL_VERSION_Crack.zip d.copy.zip
  11. Имат защото са нерегистрирани, а за регистрацията е необходим qy4xjz.vcm (рег. файл) в който са записани данните на потребителя, серийният и деактивационният код. Моля някой който има да шерне един qy4xjz.vcm (рег. файл) за vag-com 4.09.
  12. моля някой да ми даде един qy4xjz.vcm (рег. файл) за vag-com, без деактивационния код, интересува ме какво съдържание има и как е подредено.
  13. Присвирването е от задвижването на турбината около 1800~2000 оборота, зависи от модела. Нормално е да се чува леко, ако се чува силно първо си провери въздуховодите. При мен свиреше до като смених маркуча преди интеркуулера. Вторият възможен проблем е много по-лош - износена турбина.
  14. Тези май не са за твоя комп, я пробвай с прикачените. Ще съм ти благодарен ако ми дадеш ECM2001, за да не губя време да го търся. Audi.439.zip
  15. Смених гарнитурите на ГНП и мога да дам съвет за 1,9TDI B4 90коня. В разглабянето няма нищо сложно, целият майсторлък е при сглабянето. На горната част(контролната секция) на помпата има една червена отливка, тя ограничава движението напред-назад, помага много за регулирането, внимавайте да не я откършите, не знам от какъв материал е. В долната(механичната) част на помпата може да видите една шайба(барабан) дебела 10мм с един глух отвор. Отдоло на контролната секция има една пъпка дълга 5~6мм която е с изместен център от оста на която е захваната, тя се задвижва от ел. мотор в контролната секция, може и като бутате рамото на резисторният датчик в горната част на к.с. Ето и най-важното при сглабянето: пъпката на контролната секция трябва да влезе в глухия отвор на шайбата, намествате к.с. така, че да легне хубаво и пробвате дали рамото на резисторния датчик се движи свободно, какво означава свободно можете да пробвате преди да поставите к.с. Трите болта се за завиват малко по малко и постоянно се пробва рамото дали се движи свободно, ако не се движи свободно трябва да завъртите к.с. и пак да стягате. Трябва да намерите точното положение на к.с. при което можете да стегнете трите болта и рамото да се движи свободно. След това препоръчвам да сложите горния капак завъртян така, че след като стегнете четвъртия болт да пробвате отново дали се движи свободно. Стягате останалите болтове, не е нужно да обезвъздушавате, стартирате двигателя, след няколко оборота ще изгасне, стартирате отново и потегляте. Ако пропуснете многобройните тестове за свободно движение на рамото, при първия опит за стартиране пъпката на к.с. ще се счупи. Ако това нещастие се случи трябва да си намерите здрава к.с., да й отчупите червената отливка, тъй като е отлята по друга сглобка и да намествате(регулирате) к.с. напред или назад в зависимост от това как работи двигателя, не трябва да е нито като трактор, нито като бензинова кола. Майстор без стенд за тестване на дебита на помпата няма да направи нищо повече от един ентусиаст решил сам да си смени гарнитурите на ГНП. Има и втори вариант ако счупите пъпката, за него трябва струг и фреза. На кратко: челосване, пробиване, нарязване на М5, струговане на нова пъпка и затягане. Така няма да има нужда от многобройни настройки. Надявам се да съм Ви бил полезен.
  16. Няма луфт, но е леко омаслено на входа.
  17. Благодаря за съветите, дадохте ми стимул да потърся в Русия и уви успях да намеря доста интересни неща. Още веднъж моля тези с безсмислените постове да си задържат мнението за себе си.
  18. Някой може ли да даде линк за софтуер за промяна на настройките/за работа на двигателя/ на програмата на ECU?
  19. Колата ми е В4 1,9TDI 90HP. От няколко седмици пуши много и маслото е намаляло. Всеки майстор дава различна диагноза: турбина, сегменти, гумички. На входа на турбината няма масло, колата пали без проблем. Как да установя по-точно от къде изтича маслото? Не мога да намеря здрава турбина за проба. Тече нафта през капака на горивната помпа и секцията под него в която влиза кабела. Ако ги сваля за смяна на гарнитурите има ли възможност да не мога да ги сглобя обратно, има ли нещо сложно?
  20. По-принцип сипвам нафта само от лукойл, колата върви нормално и няма проблеми с паленето. Понякога сутрин след като я запаля гасне или ако натисна педала до доло работи все едно е на 1 цилиндър. Миналият месец сипах масло и колата се стрелкаше, кеф ми беше да я натискам над 2500 оборота, но проблема при паленето остана. Точно заради този проблем реших да заредя на омв, помня ги от преди с лошо, но помислих, че може да са спрели да разреждат нафтата. Ле-леееееее, колата ми се набира като лада 1500, проблема с паленето остана и трябва да върти много до като запали. Та какъв е извода? Само Лукойл + трансформаторно масло и да сложа един клапан за да не се връща нафтата от маркуча преди горивната помпа. А относно corso, не му обръщайте внимание. Като гледам словореда, правописните грешки и диалекта му има шансове да стане депутат, а е прочел и хиляди "Усер-МануАли" по света
  21. И като е Ауди нямаш право да го караш щом ти се свидят 300лв на месец само за горивото? За мен това е алтернативно гориво от което двигателя работи по-добре и има повече мощност. А нека ми е зле да си пълня резервоара за 50 лв вместо за 170лв. Може би и тези които карат на метан също са мизерници защото и тяхното гориво е на същата цена, дори и по вредно за двигателя? Ние сме мизерници и правим икономии и простотий? А как ще наречеш шофьорите на цистерни и собствениците на бензиностанций?
  22. Някой пробвал ли е да смени 27C256 с 27SF256 ?
  23. Аз не го преварявам, има си масловарка(котел) която го преварява за да се отстрани влагата. Също така маслото се филтрира, но не помня колко микрона бяха филтрите. Това което си намирам е от взимани проби на подготвеното масло за трансформатори, няма възможност за по-голямо количество. Ако някой намери да се продава такова масло в по-голями количества, моля да ни съобщи (ама цената да е под два лева). Мисля, че някъде в София намирах българско тр. масло, но непречиствано на цена около 3лв, а дочух че от Русия влиза на около 0,4лв.
  24. За сега сипвам само преварено масло, ако можеше да карам само на такова, щях да сменям филтъра заедно с ремъците.
  25. Мммм тц, гредата е при теб, файла е за Audi 1,8 L - 2 227 355 966, Eprom - 8d0 907 557 - Bj.95. Айде стига със съревнованията и присмехулките, темата е да се сподели кой какво е направил и за съвети. Тези които имат стремежи единствено към материални облаги имат право да си замълчат. Признавам, че ако имам успех няма да си предлагам услугите за подмяна безплатно, но цената ще е колкото да покрие разходите за материали и време.
×
×
  • Create New...