Jump to content

Nasko56

Members
  • Мнения

    164
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Nasko56

  1. Nasko56

    Типтроник тресе

    В някои случаи след смяна на маслото нещата се оправят, но по-често се налага ремонт на турбината или смяна с нова. Преди две седмици смених маслото и филтъра + картера(втора употреба) за 200 лв. Тресенето почти изчезна но леко го има (едва се усеща). Със сигурност проблема ще започне да се задълбочава, но след колко време не се знае. При положение, че не я карам много, може да изкара доста време така.
  2. Nasko56

    Типтроник тресе

    И аз съм за турбината (ремонта е около 1000 лв.). На първо време да се смени маслото и филтъра с оригинално предписаното за типтроника. Със сигурност тресенето ще намалее, но няма да изчезне напълно. А ако изчезне - значи 1000 спестени лева.
  3. Това отговор на моя въпрос за ABS контролера ли е? 8Е0 614 111Н - ако изскочи нещо на 0888733367 - Наско или на ЛС
  4. Здравей, чухме се по телефона за ECU-то за ABS-а за една А4 -2,5 -98г. Има ги и при А6. Номера е 8Е0 614 111Н Ако изпадне нещо - свиркай.
  5. Прочети отново какво ти е писал Shubert - всичко друго е безотговорност
  6. Много точно казано ! ! Като я сриташ и ела да видиш как бяга. А за дълъг път си е направо чудесна.
  7. Nasko56

    А6 ТДИ не пали !!!

    Божо, благодаря ти ,че взимаш отношение по моя проблем.Идеята за повредена помпа отпада, тъй като смених три. И при трите нещата не се промениха ( като загрее 90 градуса и въртя като луд, малко да изстине и пали). На всичкото отгоре мойта помпа я продадох и клиента дето я взе си пали - топла, студена - няма яд. Логично се насочихме към центр. комп. Взехме работещ комп от друга кола и резултата същия. Смених стартера с друг, нов акумулатор,нови клеми, почиствах някакъв клапан за въздуха - никакъв ефект. Сега се хващам за всяка идея, като удавник за сламка и пиша ли пиша в подобни теми, че не се знае, може някой който е сърбал тази попара да прочете и да драсне някои ред.
  8. Nasko56

    А6 ТДИ не пали !!!

    Интересно взе да става! Бре, от колко различни места може да изскочи заека ! Ха сега да видим как ще се оправям - не пали топла и това е ! Изстине ли до и под 80 градуса си пали веднага. Загрее ли до 90 - пали след 20-30 секундно въртене. Някой да даде едно рамо !?
  9. Забрави ! Вътре са с метална шина която ръждясва и започва да издува гумата и в еден момент тя се напуква, ръждата рязко се увеличава от влагата и гумата цъфва грозно. Спасението е - само нова !
  10. Nasko56

    А6 ТДИ не пали !!!

    Самата проверка на стенда не е скъпа но много зависи дали действително помпата има проблем. Ако е електрониката - за да я събудят си приготви между 500 и 700 лв.(поне в Пловдив толкова искат) Ако е механиката може да се разминеш с по-малка сума но и може да я надхвърлиш, зависи какво ще сменят. Втора употреба - от 400 лв. нагоре(зависи за какъв мотор е и състоянието и - ако е от по-нова кола, може да стигне и 1200лв.). Пак ще си позволя да ти дам един съвет, ако го приемеш: Преди да вземеш каквото и да е решение, се консултирай с поне още няколко разбирачи и не давай да я пипа кой да е. Добре би било, ако има възможност, да си тестваш колата с друга работеща нормално помпа и тогава ще си сигурен, че твойта е кахърна. Дано се окаже нещо дребно и да минеш тънко.
  11. Честито и от мен ! В снега густията с куатрото е още по-голяма. Със здраве да си я караш !!!
  12. Коле, благодаря ти за съвета. Някъде другаде из форума пак беше изказал подобно мнение и аз започвам да се замислям сериозно върху думите ти. Не съм смел и не съм и късметлия, просто не съм имал по-добра алтернатива. Сериозно, бих приел твое предложение къде да ходя при проблеми с аудито. В АУТО УНИОН едно ми оправят, друго се обади за ремонт ("амиии... дошло му е времето" ). От БОШ(АВЕЛ) съм по-доволен - там плащам само ако е отстранен проблема ( веднъж си играха 4 дни, не хванаха проблема и не ми взеха пукнат лев) но при тях ходя само за проблеми по електрониката. Ти отдавна си във форума, имаш много наблюдения - ами пиши два реда, при механичен проблем отиваш еди къде си, при електронен отиваш еди къде си (извинявам се предварително, ако някъде вече си го писал). Все се каня да дойда на сбирките за да се запознаем и да обменим информация и все нещо изниква, ама някоя неделя, ще отложа всичко и ще дойда. Поздрави.
  13. Nasko56

    А6 ТДИ не пали !!!

    Киро, благодаря ти ,че ми писа за тези клапани - като временно решение - добре, (то и аз бях намерил временно решение) но като гледам и двамата ни е яд, че не можем да хванем истинската причина, за да си бъдат както трябва колите и ще продължаваме да ги търсим. Наистина моя проблем е различен от твоя и аз търся и се чудя откъде може да изскочи заека. Без да изказвам компетентно и категорично мнение ми се струва,че при теб нещата отиват към ГНП-то. Или е електрониката или е механиката, лри положение ,че системата е обезвъздушена. Май ще трябва да я занесеш да я тестват на стенд. Направи го и виж какъв ще е резултата - не струва скъпо. Няма да е зле да драснеш с чертилка някакъв знак върху компютъра и тялото, защото евентуално някой може да я подмени с по стара. Успех !!!
  14. Nasko56

    Посъветвайте ме !

    Супер яко изпълнение на предницата. Поздрави! Иначе нямат много дертове моторите, колата е бегачка, но прецака ли се нещо, си приготви повечко парички (скъпа поддръжка - има много изписано на тая тема във форума). Като те гледам какъв си мераклия за външния и вид, не мисля,че проблемите по двигателя ще те озорят много финансово. Карай си я със здраве и си гледай кефа както те съветва и колегата от по горния пост !
  15. Много се зарадвах като прочетох, че си се разминал само с 25лв. Дано колата повече да не ти разваля кефа,че бая се беше обуначил.Моя филм с топлия старт продължава и ... те така.
  16. Nasko56

    А6 ТДИ не пали !!!

    Киро, какво направи по твоя проблем ? Намери ли разрешение с клапаните или се оказа нещо друго ? Ако си отстранил проблема - пиши къде е била причината, че аз вече не знам къде да търся на моята. Изобщо пиши има ли развитие ?
  17. Моля хората от Пловдив да дадат мнение дали са добри сервиз Авел (Бош) на Кукленско шосе и Auto Union на Цариградско шосе, който се води оторизиран за Ауди. Отиваш в БОШ (Авел) и ще я оправят.Можеш да бъдеш сигурен. Успех.
  18. Nasko56

    А6 ТДИ не пали !!!

    Днес ми свалиха устройството и пак не ще да пали. Значи и почистения клапан за въздуха не помогна. Други идеи ?
  19. Daks, честито и от мен за новата придобивка !!! Със кеф да си я караш !!! Излишно е да питаш от къде и какви консумативи да и сложиш при положение, че си перфекционист и изобщо не мисля ,че си бос на тема поддръжка на Ауди, имаш доста голям опит според мен.
  20. Nasko56

    А6 ТДИ не пали !!!

    Оqy, утре отивам да ми разкачат устройството което ми бяха сложили ( то лъжеше компа, че температурата е минус 3 градуса и топла си пали без проблем - помпата впръсква нафта като за студен старт). Почистих въпросния клапан за въздуха, както ме посъветва и като махнат това устройство, ще видим дали там ми е бил проблема и непременно ще пиша за резултата. Приятели, казаха ми, че клапана който задържа нафтата да не се връща обратно се намира в самата ГНП (помпата), а аз смених три ГНП - та . Не е възможно и на трите помпи да е прецакан клапана и сега карам с тази, която тествахме на друго Ауди ( при него не показа никакъв проблем). Казаха , че компа не кара помпата да отвори клапана за да нагнети гориво. Сложихме друг комп (от работещо бузпроблемно Ауди) и пак никакъв резултат. Мерихме и компресията ( и топла и студена) - всичко е ОК. Дотук по-скъпите варианти са отхвърлени и ха сега да видим какво ще излезе накрая. Все си мисля, че е нещо дребно , но .......
  21. Nasko56

    А6 ТДИ не пали !!!

    Пламене, става въпрос за 2.5 TDI - AFB мотор , 98 год. Какъв е тоя клапан и ще пали ли после когото е топла. Щото , като загрее и след 5 мин. искам да я запаля, въртя около 10-15 сек. тя се държи така ,сякаш нафтата е изчезнала и при въртенето тепърва започва да качва нафта, а и на диагностиката това отчита. Дайте някакви идеи !
  22. Малеее, ама" ти си намерил църква да се прекръстиш". Бягай далече от такива шматки,че после пак с твоите парички ще ремонтираш след тях. Относно трудния студен старт- по-лесно може да се хване проблема(поне така съм чувал). А като е чипната ( ако е започнала да го прави след чипосването) логично е да се търси там проблема, но има и още много други причини които , добрия майстор с диагностика и няколко теста, ще ги хване. За Варна съм чувал, че има отворковци, ама тва дето режат толкова изотдолу не е добре. Дано сполучиш и намериш някой дето ръцете не му са в г--а и не цели долу към кокалчетата.
  23. Nasko56

    А6 ТДИ не пали !!!

    Хайде напиши кво стана, че и други сме с подобен проблем.
×
×
  • Create New...