Jump to content

dobrin90

Members
  • Мнения

    231
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от dobrin90

  1. Посредата на лятото леко сурнах колата отдоло и от тогава започна да свисти от 1500 оборота до 2000-2200 оборота се появи нов звук в колата. Мога да го опиша като свистене или виене или изпускане на въздох под налягане. В началото не забелязах разлика в горивото, сега обаче ми прави впечатление че харчи повече нафта, винаги ми е харчила извънградско около 5-5.5 , вчера ходих от Бургас до Варна и обратнато и като направих сметките излезе разход около 7литра, на компютара обаче пишеше среден разход 5литра. Има ли нещо общо ударът от долу с разхода и със свистенето или само си въобразявам Свистенето се чува пред шофьорското място - даже в краката. Някакви съвете, къде да я закарам да я погледнат и да кажат точно мнение по въпроса? Намирам се в Бургас. Послепис. Когато пристинах във Варна на компютъра пишеше че има за 200км, на следващия ден още при запалване светна лампата за гориво, стрелката на горивото беше на червено и компютара изписа 90км.
  2. Оказа се, че компресора е от Мерцедес, според думите на майстора, доста читаво напаснат спрямо мойта таратайка . Какви може да са проблемите на тези компресори? Поразчетох се снощи из що форуми има, но мерцедес искат регистрация и не получих много инфо. Та достигнах до следните въпроси. Да сменям ли лагер? Тъй като не виеше, но се чудя данеби ако прави проблеми да е заминал съединителя? Да сменям ли " Дехидратор " защото можело и от него да се натоварва компресора? Отворен съм за всякакви предложения, съвети и сервизи във Варна или Бургас. Този при който ходих предната година уж смени гумата, и за няма и 15 дена спря да работи, отговорът беше че отново е заминал съединителя и щял да ми го смени следващия път без заплащане на труда. Искам да приложа и снимка с която да ви улесня. Снимка на съединителя. На снимката са показани от ляво капачката и от дясно гумата която в моя случай е разядена/оръфана. Намерих и тази фирма http://www.autofrostcomfort.com/index.php?option=com_sobi2&catid=43&Itemid=47&limit=10&limitstart=10 където има части за компресори.
  3. Окъде мога да закупя такъв гумен съединител за компресора на климатика? Колата е 1.9 Дизел. Предната година го "смениха" работи 2 седмици и спря отново, от тогава не съм го барал, но сега за жегите съм решил да го оправя. Откъде мога да намеря тази част?
  4. На Ауди А4 Б6 AVF 131коня 1.9tdi 2002g. има ли шанс да стане?
  5. Още един път Летни 195 / 55 / 15 195 / 60 / 15 Мерси.
  6. dobrin90

    Температура на ТДИ

    Малко се пооспокоих Благодаря. Смяната на термостата до колко пари идва?
  7. dobrin90

    Температура на ТДИ

    Да попитам, че при мене май има нещо подобно. 1.9 е двигателя, на студа бавно стига 90гр. горе доло до 8-10км, обаче като пътувам извънградско и отвреме на време ми се променя температурата. Някой път е на 85 и примерно за 10-20мин е там или пък направо пада на 70 за ~5-10мин. От 2 седмици насам мисля че ми играе стрелката от 85-90гр, ама не е секи ден, а когато си реши.
  8. При мен е същото дереже, стана преди седмица и още не съм решил дали да е с патрон или без. Патрона+дръжка ми ги предлагат за около 80-100лв, и бояджия още 80-100лв. Голяма беля. Това е за А4 Б6 2002г.
  9. Под профила ми е написана колата и несчетох за нужно да я пиша пак. Ауди А4 Б6 2002г. дръжката (на вратата) + патрона един вид са изкъртени , като самото желяза на врата е изрязано стабилно и нестава само да вкарам патрона и да пасне, има луфт от 1-2 пръста Чудя се дали да китосам цялата тая дандания, да се пробрам да оправя дръжката да работи (защото сега е наполовина счупена и неможе да се отваря от вън) и така няма да има патрон. Тъй като колата е комби, отзад ще имам пълен достъп при спешни ситуации, ако няма батерия дистанционното или нещо подобно.
  10. Кофти но факт, надявах се да има отзиви
  11. Така колеги, голяма беля ме сполетя. Колата я бях оставил 2дни без да я карам и вчера гледам вратата с разбира ключалка и всички стъкла свалени с по 20до30см надолу. Пробвали са я да я крадът, ама за моя радост е тука. Ключалката заедно с дръжката за отварянето на шофьорската врата са стабилно разбити и може би бравата е изрязана с даден уред. Дадената врата вмомента се отваря само от вътре. Всичко останало е добре, колата се заключва и отключва, работят стъклата. Вмомента се намирам във Варна, като петък пътувам за Бургас. Възможно ли е да ми дадете съвети какво да правя, нова брава ли да слагам, колко ще струва и всичко което Ви дойде на ум ще е от полза за мен. Дали да изчакам в Бургас да я правя или тук. Благодаря предварително.
  12. Ако имах "парички за харчене" щях отдавна да съм забравил за този проблем. Правя всичко възможно, за да се размина най-тънко, а във форума който се очаква всеки да помага стоят и ти се присмиват. Харесва ми оригиналното сд и неискам да го сменям, развалено е и не чете дискове, нямам сд-чейнджър, и се опитвам по какъвто и да е начин да си пусна маалко музика в колата, освен радио. Мислите ли, че са достатъчно изброените неща? Пробвах сам нестана, попитах тук и що да видя едни такива странни изказвания. А уж форумите били да си помагат хората, не да гледат и обсъждат кой колко има.
  13. Имам проблем в опита да направя схемата която е показал колегата @kosmonaft, Накупих повечето чаркалаци, но когато пробвахме в домашни условия да направим пик процесора излиза грешка и немежом да го запишем. Пробвахме с 3-4 програми, които изрично пишеше за поддръжката за този процесор, но нестава. Възможно ли е да ме информирате как става с точна програма и т.н., навит съм също някой колега да го настрои. Попринцип ако има някой от Бургас ще е супер, ако не съм съгласен на други варианти, даже и цялото да го направите. Дайте ми препоръки каква фирма или сервиз трябва да потърся, за да помогнат.
  14. Да попитам още. Неска минах покрай някъв майстор и ми вика ще я закачим да видим компютъра какво ще каже, та като цяло имам програмата и кабела и мога да си го направя сам. Поставям грешките които ми излязлоха, ако случайно са в полза. А майстора каза утре да ходя, да я погледнел. Къде бихте ми препоръчали да отида в БУРГАС, също така къде биха ми направили нещо от сорта на цялостен преглед(по двигателя) ? 17996 - Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145): Open Circuit P1588 -- 35-10 - - - Intermittent 18063 - Please check DTC Memory of Auto. Distance Controller P1655 -- 35-10 - - - Intermittent Address 08: Auto HVAC Labels: 8E0-820-043.LBL 01810 - Actuating Motor for Temperature Flap; Right (V159) 41-10 -- Blocked or No Voltage - Intermittent Address 17: Instruments Labels: 8E0-920-9xx-8E2.LBL 00562 - Sensor for Oil Level/Temperature (G266) 30-00 - Open or Short to Plus 00562 - Sensor for Oil Level/Temperature (G266) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent
  15. Прочетох няколко теми, ама от цялата работа зех да се бъркам От 1 месец някъде почнах да наблюдавам някъв пушак и да ми мирише на нафта/масло (немога да определя точно, но се усеща бая). Когато гася колата, при излизане усещам миризмата, но не виждам дим. При превключване на скоростите и после подаване на газ, се появява пушене от сорта на СИВ пушак, който лично аз от шофьорското място не виждам, но задната кола го вижда, бързо се разпръсква( като дим), и се появава при настъпване на педала, при равномерно каране няма дим(пушак). -Маслото го смених на около 10000км, като доливане имаше от сорта на 400-500мл. -Преди месец да кажем антифриза стоеше точно посредата на макс/мин, а сега като го погледнах е на минимум-а, даже малко отдолу. -Колата си работи равномерно на обороти. -Не съм усетил спадане на мощност или пъргавост. -От скоро обаче се появява някакъв шум в двигателя който немога да определя. На място, свободна, подаване на обороти до 2000-2500, се получава някакъв остатъчен шум, така че като паднат оборотите на 900(мисля) (да кажем че става за 1-2 секунди/мигновенно), шума продължава още 5 секунди и изчезва. Това става при всяко припомпване на място, в движение просто нестава да го чуя този шум. -Наскоро ми дадоха една добавка за нафта, която съм сложил точно 2мл, на 25-30литра нафта. Като ми казаха, че се слага 14мл на 100литра. Били я ползвали на бензиностанциите ЕКО. Сложих я преди 2седмици. -Почистване на интеркулера, дали ще помогне? Четох в една тема за този проблем, но там е бил черен пушака, при мене все пак е сив. Незнам дали е свързано с този проблем, но прави локвичка. Локвата се появява точно под пасажерското място до шофьора(дясно на шофьора), но на мирис и на пипкавост течноста бих я определил като вода. Дали не се получва конденз по тръбите на климатроника? Проверих другите течности не виждам промени (освен антифриза описан по-горе). Локвичката става широка 20-30 сантиметра, за времето от 20-30мин. Ако има още информация, ще допълвам. До админите дано темата е правилно написана.
  16. Коя автогара ? Частната или държавната? Име на автомивката ако може или някаква карта за да го видя точно местоположението.
  17. dobrin90@gmail.com, ако може да ми пратиш ми снимки. Пиши ми на лично с модела на плейстешъна, големия модел или слим?
  18. dobrin90

    turbo, Аudi A4 B6

    А как се проверя налагянето на турбината от Vag-Com?
  19. dobrin90

    VAG-COM

    Колеги напишете ми в коя тема да вляза и да си задам впросите за грешките които ми излизат. Като ме интересува какви са, кое е взможно да е повредено, как се оправя, и ориентировъчни цени за ремонта. Преди бях пуснал тема, ако е нужно ще пиша в нея(намира се в подфорума на А3/А4). Питам тук, защото искам да задам въпросите си на правилното място и да получа максимално удовлетворителни отговори. Благодаря.
  20. Колега на мен ми се случи същото. Само че почна да духа яко горещо. Повредата се равнява на заминал компресор, които ще ми излезе бая скъпичко 400-500лв 2ра употреба, нов 1000, и от там нататъка още талсании. Много ми беше лошо когато разбрах тези суми
  21. Цена на компресора за климатика? Двигателя ми е AVF 1.9 тди, ако има разлика казвайте.
  22. Колегата което е описал горе е може би доста вярно. Дали и моя проблем е същия? При 120км/ч съм забелязъл някой път когато намалям малко по-рязко тресе волана, някой път обаче въобще не се усеща. Дали е точно от тези съвпадения които говори колегата по-горе?
  23. Благодарско на колегата @kosmonaft.
  24. Може ли някой да погледне тази снимка и да ми кажете на Audi Concert, дали ще стане. Кабела се води за сд-та на сони, но силно се надявам да може да стане на моя. http://www.tuning.bg/forum/download/file.p...5&mode=view
×
×
  • Create New...