Jump to content

garo80

Members
  • Мнения

    275
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi 80

Персонална информация

  • Локация
    Горно Уйно

garo80's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. 19-годишна с Ауди отнесе кон и каруца на селски път 19-годишна шофьорка рани каруцар и уби кон при катастрофа край Раднево, съобщават от полицията в Стара Загора. В 18,30 ч в неделя в РПУ-Раднево е получено съобщение за настъпило пътнотранспортно произшествие между с. Знаменосец и с. Ковач. Пристигналият на място полицейски автопатрул е установил, че 61-годишният Ж. Д. от с. Ковач се е движел с каруца към съседното с. Ковач. Мъжът спрял каруцата встрани от пътя и в нея се ударил лек автомобил “Ауди А6”, управляван от 19-годишната Д. Г. от Раднево. Момичето е с една година стаж като шофьор, уточняват от полицията. В резултат на удара каруцата е напълно унищожена, а конят – убит намясто. 61-годишният мъж е получил разкъсно-контузна рана на десния крак и натъртвания в областта на ребрата. Настанен е за лечение в болница в Раднево, без опасност за живота. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на Д. Г.
  2. Прототипът на CR e направен още през 1960 година в Швейцария, по-късно германците и японците го доразвиват. Първата пасажерска кола с CR е Alfa Romeo 156 1,9 JTD а по-късно Mercedes Benz C 220 CDI. Audi прилага CR от 2003 година в доста модели. 1997: First Common Rail system in the world for passenger cars. Injection pressure: 1,350 bar. First production use: Alfa Romeo and Mercedes-Benz. 1999: Common Rail system for trucks. Injection pressure: 1,400 bar. First production use: Renault (RVI). 2001: 2nd generation Common Rail for passenger cars makes diesel engines even more economical, cleaner, quieter and more powerful. Injection pressure: 1,600 bar. First production use: Volvo and BMW. 2002: 2nd generation Common Rail for trucks gives lower emissions, improved fuel consumption and more power. Injection pressure: 1,600 bar. First production use: MAN. 2003: 3rd generation Common Rail with rapid-switch piezo inline injectors for cars. Advantages: up to 20 % lower emissions or up to 5 % more power or up to 3 % lower fuel consumption or up to 3 dB(A) less engine noise. Injection pressure: 1,600 bar. First production use: Audi.
  3. Безумията продължават http://news.ibox.bg/news/id_1392426177
  4. 23-годишен шофьор блъсна дете и избяга Служители на МВР-Бяла Слатина издирават неправоспособен шофьор, който е блъснал дете в село Търнак и е избягал от местопроизшествието. Инцидентът е станал в четвъртък следобед. По данни на полицията автомобил "Опел", движещ се с висока скорост, блъска 10-годишно момче от Търнак, което пресичало пътя с велосипед. Шофьорът не е спрял и е избягал от местопроизшествието. От удара детето е получило тежка черепно-мозъчна травма, допълват от полицията. То е с опасност за живота и е настанено за лечение в Многопрофилната болница за активно лечение в Плевен. По свидетелски показания е установено, че водачът, предизвикал катастрофата, е 23-годишният П.Б., жител на същото село. Той е криминално проявен. В момента изтърпява пробация за управление на моторно-превозно средство без шофьорска книжка. Мъжът се укрива от полицията. Два часа след предизвикания от него тежък пътен инцидент служители на РУ-Бяла Слатина открили автомобила, изоставен в землището на Търнак. Започнато е досъдебно производство.
  5. garo80

    AUDI NEWS

    Audi разработва спортен автомобил, като проектът е наречен Project Anniversario. Първоначално идеята е била този проект да бъде завършен по повод 100 години от създаването на Audi и да го покажат през тази година, но е отложен заради финансовата криза, засегнала жестоко автомобилните производители. Сега идеята е била леко модифицирана, като от Project Anniversario се очаква да покаже супер модела S5 Quattro през 2010. Идеята е този автомобил да бъде идеологически наследник на Quattro S1 Rallye. Предварителните данни са, че колата ще бъде с двигател V6 би-турбо и мощност около или над 425 к.с. Другата възможност е да се използва някаква модификация на турбодвигателя от сегашното Audi TT RS с обем 2.5 литра и пет цилиндъра, като в този случай се очаква мощността да бъде към 400 к.с. Новото Audi S5 Quattro ще бъде олекотено с около 240 кг. в сравнение със стандартния S5, като собственото тегло на автомобила ще бъде около 1400 кг. Намаленото тегло ще се постигне чрез нови олекотени панели за каросерията, по-малки превеси и олекотен двигател. Компютърният образ на колата показва голямо крило, капак на двигателя с вентилационни отвори и заден спойлер. Всички тези елементи виждаме и при оригиналното Quattro S1 Много е вероятно концепцията S5 разработена от Project Anniversario да видим още към края на 2010, когато ще бъде отбелязана 30 годишнината на оригиналното Quattro, а продажбите на серийната версия ще започнат към 2012. http://news.automedia.bg/read/7611.html
  6. Този номер го правят крадците пред банките. Ти от къде го знаеш?
  7. Не виждам смисъл да зареждам целия резервоар и да мъкна още тежест при положение че има толкова бенциностанции. Спирам по пътя, ако е необходимо дозареждам, пия кафе или сок и си почивам.
  8. Ето още един ентусиаст http://alexdcar.narod.ru/luk.htm
  9. Пациентка пада от линейка и умира http://dnes.dir.bg/2009/07/16/news4776297.html
  10. Никой не обича критиката. Това е факт. Градивна или злобна, тя винаги създава неприятно усещане. Респективно, негативното усещане се прехвърля върху критикуващия. Това не означава, че трябва да приемате и посрещате с възторжени възгласи всичко, което ви представят. Има няколко правила, съобразяването с които ще ви помогне да утвърдите мнението си в спор или диспут. Дори след бурна разправия ще можете да излезете от ситуацията с достойнство и без да сте обидили в яда си събеседника. 1. Избягвайте общите размишления и обвинения, опитвайте се да изразявате ясно отношението си към онова, което не ви харесва. Започнете да се упражнявате с приятели, запазвайки добрия тон и приятелското чувство. Този опит ще ви помогне по-късно да атакувате неприятелите си. 2. Освободете се oт гнева, преди да се конфронтирате директно. Ако е необходимо, направете една обиколка, пребройте до сто, отложете сблъсъка. В гнева си човек може да „избълва” думи и обиди, които да не мисли наистина. Казани веднъж, те няма как да бъдат взети обратно и дори извинението няма да оправи нещата на 100%. 3. Придържайте се към следната последователност: първо погледнете нещата от положителната им страна, после от противоположната. Опитвайте се да разберете и да се поставите на мястото на опонента си. 4. Имате право да се оплаквате и сърдите, но го направете спокойно, без да се „отдалечавате" от конкретния повод. Не намесвайте стари, предъвквани ситуации и проблеми. Опитайте се да не набирате инерция в гнева си и да спрете на време монолога си. 5. Не съдете на парче. Откажете се от ултимативните преценки и се старайте да оставите у събеседника си впечатление за достойно поведение и широк мироглед. 6. Ако нещо ви дразни, „изплюйте камъчето" не веднага, когато градусът на напрежението е висок, а при друг удобен случай. Това не означава да върнете кавгата или спора, а само да кажете спокойно вашата гледна точка или виждане. 7. Когато възразявате срещу някого, не го засягайте лично, критикувайте поведението му. Кажете: „Не си си оправял стаята от месец..." Вместо: „Ти си много мързелив." или: „Не обичам неточността." вместо: „Ти си неспособен да бъдеш точен." Така опонентът ви няма да приема враждебна отбранителна позиция и може да постигнете по-бърз резултат. 10. Избягвайте обобщенията от типа: „Всички сте едни и същи." Дори да са верни, няма да ви помогнат. 11. Бъдете реалисти, не очаквайте другите да променят навиците си за няколко дни, дори когато са взели под внимание вашите забележки. Не натяквайте и не се дръжте поучително.
  11. Провери ли дали са затегнати гайките на чистачките или лостовата система.
  12. Млад мъж бе прегазен не от една, а от две коли в София. Драмата се разиграла на столичния булевард "Европа", малко преди 22,30 снощи. 35-годишният Богдан Б. пресичал в мрака на забранен участък от пътното платно. Тогава бил пометен от мазда. 31-годишният шофьор на японското возило Георги С. не видял пешеходеца в тъмнината. Раненият паднал на асфалта, без дори да може да извика за помощ. Минути след удара през него минали и гумите на ланчия, карана от 46-годишния Николай В. Свидетели твърдят, че и двата автомобила са летели с бясна скорост по булеварда. Половин час по-късно Богдан е откаран в критично състояние в "Пирогов". Според думите на очевидци главата му е била премазана. Лекарите установили 10 счупени ребра и счупен таз. Медици са категорични, че мъжът не е имал никакъв шанс да оцелее. Издъхнал е от раните си два часа след полунощ. Все още не е ясно кой от двата автомобила е причинил смъртта му. Половината от загиналите на пътя в София от началото на годината досега са били пешеходци, а 12-15 процента от тях са блъснати точно на булевард "Европа", каза за "Стандарт" Любка Маринова, инспектор в столичния КАТ. Оттам съветват хората да избягват шосетата през неосветената част на денонощието, тъй като пресичането през нощта е твърде рисковано.
  13. Мотоциклетист загина днес на при катастрофа на пътя Пловдив-Асеновград, както Plovdiv24.bg съобщи днес. Около 11 часа пред КЦМ автобус "МАН", управляван от Г.К./ 38 г./ от село Тополово, при ляв завой отнел предимството и блъснал мотоциклет "Ямаха" с водач М.Б./ 29 г./ от Пловдив. Това е станало при излизане на автобуса от бензиностанция "Литекс". М.Б. е починал на място. Тестът с дрегер установил наличие на 0.55 промила алкохол в кръвта на шофьора на автобуса. снимки тук http://news.plovdiv24.bg/98835.html
  14. 16 годишен загина при катастрофа в Луковитско 16-годишният Н.Х. загина при катастрофа в пътния участък между ловешките села Дерманци и Ъглен днес около 4,45 ч сутринта. Жервата от с. Ъглен излетял с "БМВ-318" от пътя и загинал на място. Младокът бил неправоспособен шофьор. Движение с несъобразена скорост е най-вероятната причина за трагедията, съобщи Габриела Тодорова, регионален говорител на ОД на МВР-Ловеч. Юношата е третият жител на Мизия, който загива зад волана в ловешко за по-малко от месец. Преди него 20-годишният П.У. от ловешкото с. Кирчево издъхна на място, след като брат му А.У. /35 г./ заби лимузината си "Ланчия Дедра" в циментов електрически стълб в с. Български извор. Тест с дрегер доказа, че пилотът братоубиец, който оцеля, се движил с 1,76 промила алкохол. В пътната отсечка между село Златна Панега и Ябланица ТИР нацели "Форд Мондео" и уби на място 32-годишния му шофьор З.М. от Плевен. Секунди преди катастрофата лекият автомобил опитал да завие на ляво. В мига на маневрата той бил връхлетян от движещия се зад него влекач. Във форда пострадаха още 37-годишният Ц.М. от плевенското с. Садовец и неговият 52-годишен съселянин М.М. Двамата бяха настанени в тетевенската болница, от тях първият - с черепно-мозъчна травма, а вторият - с гръдни наранявания и с опасност за живота.
×
×
  • Create New...