Jump to content

L&R

Members
  • Мнения

    763
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от L&R

  1. Има клапан за пяна в цедката на твоята машина, би трябвало тази мелачка да ти върши работа. Когато има такова у-во за разпенване машините могат да работят с по едро смляно кафе и като цяло едрината може да варира в по широки граници сравнено с класическата машина с проста цедка.
  2. Тази кафемелачка не става за еспресо машина от класически тип, ако имаш някакво разпенващо устройство(крема диск) може да има някакъв приемлив резултат. Тук може да споделиш каква машина ползваш. На KG винаги трябва да си на най-финото възможно, препоръчително е и да се модне допълнително за малко по фино мелене. Ето и видео как става:
  3. Нагревателя има доста повече шанс с адекватно управление, при Силвия разликата да е 2-3 градуса с PID и 8-10 градуса при управление с термостат. Ето това видео показва колко са неточни термостатите, тук ползват ПИД само за термометър.
  4. Ами биметалните термостати или както им казват тук кликсони имат хистерезис от 8-10 градуса, няма как да се сравняват с електронен терморегулатор с PID алгоритъм с точност 1 градус.
  5. ПИД-а е най-смисления ъпгрейд на еднобойлерна машина, другия е да се настрои правилното налягане. Бревил, сейдж, гастробек и прочие клонирани марки не са лоши, но стигне ли се до ремонт въобще не са приятни. Противоположно една Силвия може да се поддържа докато ти омръзне .
  6. За мелачка on demand с бункер да, за единични дози не
  7. Трябва си везна, не може по секунди да се ориентирате за количеството, последното поколение Гаджа Класик 2019 също става, но най-добри си остават тези произведени до 2009 година, там соленоида е от профи машина и трудно се запушва.
  8. това от моята снимка е 22g~22ml
  9. Добро утро и от мен, моето днес е нещо тъмно и шарено. Kenya AA.
  10. Положението е такова, че масовия потребител не знае как изглежда еспресо или ристрето направено с прясно кафе :).
  11. Ето един мой стар сетъп, кафемелачката е по-голяма от кафемашината. За да правиш добро кафе освен че е нужно прясно качествено кафе, си трябва и оборудване, колкото и да искаш да минеш по-евтино и с по-малки техники накрая разбираш от опит, че не става така. Капсули пия чат пат в работата, защото няма как, а и така си оценям кафето вкъщи
  12. Ако ще е нова все тая, единствената нова която да става за нещо е Гаджия Класик 2019 - 600лв. Вече ако си склонен за втора употреба имаш добри шансове в този ценови диапазон.
  13. По принцип най-скъпите кафемашини имат така наречения прешър профайлинг и по време на екстракцията се мени динамично налягането на топлата вода върху таблетката, примерно почва на 4 бара, стига 8.5 и завършва на 6 бара, и всичко това за 27 секунди да речем. За домашни условия( и не само) и константно налягане от 9 бара върши работа, високото нялягане над 10 бара не се препоръчва въобще, така се изчислили Италианците, които са измислили и този начин на правене на кафе
  14. За щастие и двете споменати машинки имат клапани за регулиране на налягането, с тяхна помощ то е вече 9 бара в процес на екстракция. За Силвията дори е описано в ръководството за употреба как се регулира. Високото налягане над 10 бара и качественото еспресо са несъвместими.
  15. Кафемелачката прави половината еспресо, колега с тези 15 бара май има пренадуване като турбо VNT с блокирала геометрия, нека да намалим на 8-9 бара и нещата ще са 6.
  16. Освен вида на кафето е важно и как се приготвя, с едно и също кафе може да се получат различни вкусове, как и на какво е смляно, температура, време на екстракция. Иначе спор няма, прясно изпеченото кафе на няколко дни е най-доброто като суровина.
  17. Последната Лаваца ми се видя много добра, явно имало защо.
  18. Стара Гаджия е добра и достъпна инвестиция, доста пяна има в тази тема иначе
  19. Поздравления за добре описания и реализиран монтаж. Проблема с двусекционния фар е налице, ако имаме биксенон на късите светлини, щоричката която се мести в зависимост от това дали са вкл. къси или дълги светлини е закачена директно за дългите светлини и представлява един електромагнит, най-правилно е да се поставят релета както е постъпил автора на темата, ако говорим за обикновен ксенон няма такива пречки.
  20. След като 5 годишен скъп Ariston made in italy ме предаде, отидох и взех евтин модел с 5г пълна гаранция и 10г. на мотора, всичко друго не съм гледал този път, падна се марка LG да видим.
  21. L&R

    Релета за фаровете

    Не е добре с отделни кабелни обувки, тоя вариант е най-прилежен
  22. 3G off Wi-Fi on Iphone 4 5.0.1 целенасочено е ползван малко, много добър standby L-) Пауър менижмънта е супер на 4ката, всичко зависи от това как ще се ползва, но както се вижда разхищение в стендбай няма!
  23. а да му мислят експериментаторите, нищо не може да ме отлепи от айфоня
  24. А лятото, къде ще се носи това чудо, не е много практично, но е интересно
  25. Възможно е да правено с цел да лъже ЕКУ то на колата, че е винаги студена(само при старт), така ако има проблем с топлото палене, вече е замаскиран, разбира се това е само предположение
×
×
  • Create New...