Jump to content

lukcho

Members
  • Мнения

    88
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от lukcho

  1. Слагай малко по - големи резистори. Не си личи, че свети по-слабо но поне не изгарят.
  2. При мен имаше подобен проблем от кутията под предния ляв подкалник в която влиза една пластмасова тръба. Беше се спукала. Като махнеш предния ляв подкалник и погледнеш нагоре ще я видиш. Ма умната, че в тоя студ се трошат пластмасите.
  3. Бе просто някой преди тебе я е запоил да не прекъсва. А ти си изскубнал и пластинката. Вземи си крушка върни пластинката (без крушката на мястото и ) и си смени само крушката за левче.
  4. Ако смяташ, че е само стрелката добре. Имах проблем с прекъсване на синия датчик и държеше ту 1100 ту 850. Не се забелязва такава разлика на звук. Разбрах, че е от него защото записваше грешка от време на време. Иначе се променяха когато включвам и изключвам датчика.
  5. lukcho

    Биене на волана

    Не бързай с дисковете преди да си сигурен във втулките и окачването да не стане като при мене "дискове няма какво да се мисли и толкова". И после заради една скапана втулка сменени маса неща. Кормилната щанга има посредата едни малки гадни втулчици и така нататък. Та аз смятам, че докато не си проверил всичко гумено не бързай с дисковете.
  6. Само да вметна, че спирачната течност се сменя на 4 години най-много. Моята е на двадесет и косур и не съм имал проблеми с гумички. Другата ми кола (Трабант 88 набор) има сменени две гумички за 230 000 и то поради износване. Та моето мнение, е че трябва колата да се обслужва. По-евтино е.
  7. И аз съм с АБК. Не знам за какво си си махнал катализатора. На мен също ми казаха да го махна, че ще върви по-добре защото вероятно е запушен. Когато го свалиха в сервиза за гърнета ми казаха, че Ауди Б4 на газ не може да си скапе катализатора. Показаха ми го беше бял и чист. След това го монтираха обратно. Проблема се оказа ленива сонда а не катализатор. Не искам да ангажирам никого с мнението си но колата е на 400 и отгоре хиляди. Кара се на газ почти от нова.
  8. lukcho

    Проблем с ел. стъкла

    То е най-голямата кутийка под волана. Моето също е презапоявано. Ако решиш да го сменяш да знаеш че са поне два модела. На синът и моето са различни. Моето смъква до долу с едно натискане (по-нов модел) Неговото смъква и дига до горе само с едно натискане. Не са взаимозаменяеми май. Успех.
  9. lukcho

    Свaляне нa кормилото

    Внимавай с дърпането, че се чупят втулките вътре. Но не е полкова чупливо. Като монтираш от болта който не се развива до край се регулира положението на ръчките. Като го местиш нагоре и надоло се регулира плъзгача на клаксона, ще го видиш като го извадиш. Ако не ти свири както трябва го изваждаш малко нагоре и чак тогава затягаш. Успех!
  10. Ми да приключа нещата. Ново долнище на мотора. Не стават и лагерите на вала за маслената помпа и делкото. Според специалисти в сервиза се е повредил датчика за високо налягане при което няма как да се разбере, че налягането в мотора е около една атмосфера и не светят никакви мини чекове и други. Помпата се е скапала (тя наистина чак дрънка) и на високи обороти не е имало добро мазане. Но не достатъчно за да светне лампата от датчика за ниско налягане. Доста тъпо но това е положението. Сега като му сложа манометрите и термометрите и го върна във времето когато хората си гледаха стрелките се надявам да няма проблеми. Аз и без това не съм фен на компютри които вземат решения вместо хората. Стига хората да знаят за какво става дума.
  11. Може ли някой да даде информация за разликата в CCF и CPB освен малката разлика в втора и трета дали има разлика в диференциала и каква ще е разликата в километража например на пета. Сeга с CCF e около 107 километра на 3000 оборота. Извинявам се за влизането в темата на колегата.
  12. Във форума има теми с таблици за кутиите. Не мога да ти дам линк но в едната имаше и диаметъра на каретата.
  13. След седмица две моята започна направо да гасне и накрая спря като си вървеше. Беше датчик на хол. И аз смятам, че е добре да пробваш с друго делко.
  14. lukcho

    Спирачки 80 (B4)

    Имал съм проблем с втулките на окачването и също тресеше не беше от дисковете.
  15. На моята е сменяна два пъти с гумена и няма проблем но на предния и задния край е мазана със силикон преди това.
  16. Ами аз не съм такъв специалист в тази област. Утре ще сменяме вала биелите и буталата евентуално. Ще се проверява и помпата пак пък да видим. Ми ще трябва да се вади мотора. То не че е по-добре ама май тоците се правят по-лесно. Макар, че един фалшив палец (но нов "оригинален" Бош) ми скъса нервите преди време. Оттогава сменям едно по едно но сега май ще се сменят повече неща наведнъж. Намерих вероятно добра долна част. И ще прехвърляме в моя блок.
  17. Мотора е АБК от 94 година с пластмасовото клапанче за празния ход. Май ще търся да сменя гол мотор. Ще звънна из форума да видя. Ама да видим, че парите си вървят, а колата не.
  18. След каране около 5 километра на 6000 оборота се разчука мотора. Масло "елф" на 1200километра.След отварянето се оказа че на 2 и 3 цилиндър биелните лагери са започнали да се превъртат в биелите. Почиствахме шийките на вала и сменихме биелните лагери и помпата (втора употреба по-добра уж от моята). След двадесет километра филма с лагерите се повтори. По вала се виждат драскотини и се усещат, като се пипа с пръст. Според майстора това не е проблем. Чувам мнения че тези мотори не могат да се ремонтират. Можело да има и други проблеми. Не ми е светвала лампа за маслото и при двете разчуквания. Сменяни са маслото и филтъра. Въпроса е дали да сменям целия мотор или да търся вал с лагери. Моля някой който е решил сходен проблем за мнение, майстора казва да се смени целия мотор, че е най-добре.
  19. Смених лостчето и поизкривих пружината. Сега е регулирана на около 0.65. Не можах да стигна с тая пружина по-нагоре. Лостчето отгоре имаше да стърчи от гумата която е шприцвана. Вероятно се е опрало в мембраната.Сега винта за чувствителноста работи на около 3 оборота. Настройките ги правя с компресор на 8 атмосвери на входа. Когато форсирам налягането на 5000 оборота пада на около 0.3. Според мен това е нормално. Имам вероятно проблем и с LCS-а защото при рязко подаване понякога глъхне и оборотите падат, а след това се форсира добре. Ще слагам тройник за да го установя. Интересува ме някой дали знае от къде може да се вземе такава пружина за първата степен моята вероятно е омекнала.
  20. Довечера ще сменя пак всичко в първа степен. Лостчето не изглежда като това което съм ползвал до сега. Гумичката стърчи от задната страна на предишното не беше така. Като подавам плюс на клапана и натискам рязко да отварям втората степен налягането варира от 0.5 до 1.25. зависи колко рязко ще натисна и отпусна клапана на втората степен. И аз си мислех за дебита до изпарителя но първо ще видя първата степен. Със старата мембрана и клапан на първа степен като натиснех при студен двигател хвърляше чак течна фаза. Сега не е така. Довечера продължавам. Всичко добро!
  21. Уж оригинални има всичко вътре. Ползвал съм и по рано от същите. Мембраната за високото е дебела и с няколко слоя плат. Сравнително твърда е но е долу горе еластична. Люлката и клапана за високото са от него нови. Но в комплекта няма пружина за високото. Всъщност не съм виждал да я има в комплект. Много ме озадачи това, че като форсирам на място на 5000 оборота след няколко секунди налягането пада на 0 и като отпусна пак отива на 0,4.
  22. Смених всички мембрани у клапани и ужасът започна. Не мога да регулирам налягането в първата степен. Когато запаля колата и я загрея налягането сто и на 0.4. След като я задържа на около 4000-5000 оборота пада да на 0. При ускорение на около 4000 до 5000 оборота започва да забива муцуната и само като отнемем и подаван газ до долу се ускорява иначе ту увисва ту се мъчи да ускори. До 3000 оборота върви долу-горе добре Няма проблем с регулирането на празния ход. Не ми е ясно по-рано какво е било налягането в първата степен, но се ускоряваше до 6000 оборота без проблем. Филтрите са чисти и в чашката на клапана няма боклуци. Регулировките съм ги правил на закачен в бутилката изпарител и като натискам вилката на ниското стои това налягане като натискам и пускам рязко се установява на около 0,6 до 0,8, рядко отива на 1.2. Това не ми е ясно защо е така ама май не би трябвало да прави такива разлики.
  23. След като се счупи дръжката на багажника и се опитах да си намеря такава здрава (втора употреба) и видях цените и дефицита реших да се пробвам да я ремонтирам. Резултата е добър и я ползвам от три месеца. Първо искам да споделя, че счупването на здрава е въпрос на време вследствие на износването (слягането на гуменото тампонче под белязката с №3. Ремонта е сравнително прост и лесен. Първо се сваля ръкохватката чрез избиване на осичките с белязка №1. След това се пробива с бургия 2,4 мм през ръкохватката до края на зъбът отвътре белязка №3. Във зъбът се нарязва резба М3 във зъбът (парчето което се отчупва от ръкохватката). Във дръжката се пробива с бургия 3 мм и се завива с болт на който е направено фаска в дръжката за да се скрие главата белязка №2. ВНИМАВА СЕ ДА СА СЪОСНИ ДУПКИТЕ НА ДВАТА ДЕТАЙЛА. Аз ги бях затегнал едно малко менгеме заедно и така ги пробих. След това сглобяване. Установих, че дръжката прещтраква когато се отваря. Така разбрах и защо се чупи. Подобрението против счупване е: Навиване на болт с контра гайка на мястото с белязка №4 (съжалявам четворката сега виждам че не се вижда добре). Който подпира лоста с челото си белязка №5 върху лоста белязка №6. Регулира се така че дръжката като го навивате да започне да се движи без никакво задържане и прещтракване. Смятам че ако се направи последното „подобрение“ вероятността за счупването рязко ще намалее и може изчезне защото дръжката се чупи заради това заяждане. Съжалявам за качеството на снимките но имах под ръка само GSM и то не кой знае какъв.
  24. Ако е този модел от снимката и е в добро състояние моля за цена. Промрних си поста заради снимката.
  25. В какво състояние е кормилото и на каква цена е. Моето се е подлепило и се мърда по периферията.
×
×
  • Create New...