Jump to content

pleyboy

Members
  • Мнения

    158
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от pleyboy

  1. pleyboy

    Не работи парното!

    Днеска сутринта почнах да разглабям.Над самия вентилатор,има нещо като предпазител,свалих го и видях че си е здраво,няма прекъснато.Дойде ред и на вентилатора,поузорих се докато намеря начин за лесно сваляне.Свалих го после вътре където са намотките имаше боклук и пера.Изчистих ги сложих го всичко в обратния ред и заработи.Дано да съм решил проблема,че сутрин нямаш ли парно си за никаде.
  2. pleyboy

    Не работи парното!

    Утре ще го видя,мен повече ме съмнява да няма нагорели или хлабави връзки.Незнам като го оправя ще се разбере.
  3. pleyboy

    Не работи парното!

    Вентилатора,на парното изобщо не върти на която и да е степен.Преди от време на време спираше но сега изобщо не работи.Иначе работи ли си духа топло.
  4. Проблема изисква ли,сваляне на цялото табло,или не?
  5. pleyboy

    Спешно,помагайте!

    След множество,разменяния на кабелите равномерно и без прекъсвания на двигателя.Остана така.По друг начини,не е възможно да работи добре.Темата е за махане! Реда е който съм писал е по означенията на двигателя 1,2,5,4,3.А ако ги броим от 1,2,3,4,5 найстина ,че реда ще е 1,2,4,5,3 Благодаря ви !
  6. pleyboy

    Спешно,помагайте!

    Сигурен ли си ,защото наредени така както са на снимката,си работи колата без проблем.Ако съм сгрешил,няма да работи равномерно нали ?Сега по усет е добре за това питам де. 1ви е цилиндара най отпред нали ,после 2,4,5,3цилиндар е най-накрая! Видеото показва,че 4 цилиндър не е след 2ри ако правилно съм го разбрал.Първ е 1,2,5,3,4!!!!Може и да греша.
  7. Смених дистрибуторна капачка и палец.Но забравих да запомня кой кабел къде да сложа на дистрибутора.В момента така ги наредих както е на снимката.Това ли е правилния ред?
  8. За твоя,безопасност и на другите я смени!Гумите са най-важни за сцеплението,стабилността на автомобила!
  9. Горенето е само на високи обороти,и когато е много горещо времето.За 1000км понякога и 200 грама изгаря.10W40 съм дали да не мина на 15w40 тия хидравлични клапани дали,ще има проблем!?
  10. Мая двигател,нямам идея ама е над 500 000км.И каквото и да и сипя все си го гори по-малко.На газ само се кара!Всичко е до късмет както от кола,така и от към масло!
  11. Не казвам,кой е прав и кой не !?И аз не знам,на кой да вярвям!
  12. http://pkw.ovo.bg/news/dvigatelno_maslo_v_savremennite_avtomobili/2014-11-14-271 Аз съм съгласен!Според мен е правилно!
  13. Който си го позволи,ще си смени маслата в Ауди сервиз или лицинзираните.Но познай работят пак са българи,не изкам да обиждам никай,ако работят!Но факт е,че мн.ментета се продават!Освен да ти земат доста,от колкото струва но нали те ти сменят!Това си остава и гаранцията де!Тука освен,грабене на гражданите,и заблудата,нищо няма,по префесионално!
  14. Е да ама,кой се допитва до сервиз на Ауди!След като са си минали гаранцията,или 150000км?Коментират се коли,след този пробег,поне аз така подразбрах?И после нито маслата са с истински произход!Ама в БГ е така!Поне аз,не съм срещал такива.А само ментета,и майстори ментета както маслото!
  15. Нали пишем за визкозитета след ..W30,40,50,60.Това са горни ,а не долни граници!!!При градуси над 100 на маслото!По доброто е с по-голям визкозитет?Каквото е на таблицата,кое не разбра,си е твое мнение!Има ли,значение от кой форум е !Поне са истина !
  16. Мисля,че тази диаграма ще е полезна! Колкото е по-ниска долната граница, толкова маслото е по-подходящо за ниски температури и толкова износването на двигателя при студен старт е по-малко. До какви- вижда се от таблицата. Колкото е по-ниска горната граница, толкова маслото е по-неподходящо при високи температури и големи натоварвания на двигателя. При тези условия, ако маслото е неправилно подбрано, става прекалено течливо с всички произтичащи от това последици. Да кажем масово харесваното във форума масло 5W30 работи чудесно при ниски температури до -30С° и осигурява чудесен студен старт с минимално износване на двигателя. Лошото е че максималната температура, до която се препоръчва е +20С°. Това означава, че е напълно неподходящо за нашата географска ширина през лятото. Защо се харесва- предполагам заради цената.Най-добрият избор е масло с ниска долна граница и висока горна- има чудесна течливост при ниски температури и осигурява студен старт с минимално износване на двигателя и същевременно необходимият вискозитет при високи температури и голями натоварвания на двигателя. Наистина цената на подобни масла, ако не са фалшификати е висока, но си заслужава.
  17. Като в допълнение,при минусови температури,и при наличие на турбо !Пак ли гъстото ще изберете.Важното е как ще се използва автомобила,за градско или състезателно!Всяко масло е предназначено,спрямо географското положение,изминати километри на двигателя,и начина на каране!
  18. Проблема е решен,от едно място взимаше въздух,около гафрирания маркуч.Сега имам друг проблем стържат ми чистачките,и свирят римаците дали е от дъжда!А да и паднели малко напрежението на акумулатора,бенз.помпа мързеливо се чува!Но си пали де!Не прави еденичен прътен звук,а 2 3 по слаби с прекасвания при даване на контакт!
  19. Точно де клапан,който се върти.Моя стария само отворено беше.А с другия се вътри оста на ст.моторче.
  20. Причината беше,че беше заяло оста вътре на стъпковото моторче,в отворено положение.И след доста киснене,в различни течности нямаше ефект.
  21. Благодаря ви!Мн бяхте полезни!
  22. Та проблема на бензин си е от мн.време,защото си я карам на газ основно.Ама сега ще почнат студените месеци,и изкам да си я паля и да работи на бензин докато позагрее.В момента 1ви път паля на бензин от раз и без да се колебае угасва,2ро въртене пали вдига до около 1400об и плавно падат до 1000об стигне ли пак веднага гасне дори леко ако съм натиснал педала на газта.Когато двигателя е около 80-90градуса се поуправя но пак се колебаят между 900-1000об докато не се пуснат вентилатора и пак гасне,ако крака не е газта.На газ проблема е по-малко осезаем,на студена ако я подкарам до 3500об. и ако изкюча от скорост,мн рязко падат на 800об поколебават се 10сек и се оправят на 950об.Позагрее ли нямям проблеми кара се форсира се и под 900об не падат.Нови свещи съм сменял,нов въз.филтър.Благодаря ви!Преди 20 000км сменях и ст.моторче от работеща кола но 2ра ръка.
  23. Колата преди работела ли е добре на бензин,или само на газ е карана.Говоря преди да изгуби мощност,като чета на бензин в момента не работи така ли а само на газ и с намалена мощност?
  24. Съвет,откарай я на майстор,да види какво и е?
  25. Колега номерирай си ги кой кобел,и за кое мяста е на дистрибутора.А за бобината няма как да го объркаш кабела той е в центъра на дистрибутора.Изчистваш и добре подсушаваш,може и с сешуар ама на ниска степен.При слагането внимавай да не завартиш на обратно,за това виж номерирай ги дистрибутора коя позиция е ! Първо това и после ако има проблем,минаваш на кабели!Ама защо не ги пробва първо тях?Както ти казах сега на тъмното щеше да проличи,ако са избити!
×
×
  • Create New...