Jump to content

milensko

Members
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от milensko

  1. Платката е презапоявана преди 6-7 години , почистването на колектора и премахването на ръба на четките свърши работа. Аз лично след ден четене не намерих подробно описание, от 5-6 теми си сглобих разположението и схемата на клапите. Ако свърши на някой работа добе, ако не - здраве да е. Моето моторче имаше напрежение към него и не се движеше.
  2. Здравейте. Имам А4 произведено 1998 година. От няколко дни климатроника изстудява само през централната конзола. След дълго четене на темите във форума реших да поразглобя колата, оказа се възможно, макар и с много лежане в неудобнии позиции и загубено време. Работи се на тясни и неудобни места с внимание да не се прекъсня некой от наблизо минаващите кабели. От форума разбрах,ч е има 4 клапи: Една за въздух отвън и в купето9 намира се под филтъра за купето, при мен работеща), втората за топъл/студен въздух с бяла пластмаса (намира се в купето под жабката откъм мотора, при мен работеща) , третата е под жабката откъм климатроника със синя пластмаса за въздуха в централната конзола/горе и последната в краката на шофьора за горе/долу( при мен работеща). Първо разглобих управлението на климатроника за проверка на евентуални студени спойки - оказа че е наред всичко. Не го сглобих , за да имам достъп. След това пръстъпих към сваляне на жабката- 5 болта я държат, три в жабката и дева от дясната страна зад декоративната пластмаса на таблото. Това става с камък 8мм. Разкачат се предварително кабелчетата на лампата в жабката. След демонтажа има достъп за клапите. Разкачих конектора и с мултицет провенрих напрежението на кафяв и бял кабел- при мен имаше, затова продължих с лула 8мм да сваля трите придържащи клапата болтчета. Разкачих пластмасовото рамо от моторчето до клапата и след развиване изкарах моторчето пластмасовия корпус. Капака на корпуса е с три болтчета с еврейска звезда и вече имах доспъп до моторчето. То се разглобява лесно за почистване на колектора с финна шкурка, четките са миниатюрни и след шлайфане се поставят и се натискат с миниатюрна пружинка. Следва монтаж в корпуса и връщане по обратния ред на местата им. За монтажа се оказа по лесно да се завиват откъм жабката и имаме работеща клапа. Разглобен корпус Монтаж на корпуса на моторчето и закачане на пластмасовото рамо.
  3. milensko

    Хидравлично масло

    А как да източа цялото количество, за да не се смеси? При мен течността е безцветна в казанчето с някакви утайки.Не е зелена или червена със сигурност,на отризателни температури седи гъсто като боза. Много ще съм благодарен някой да каже как се източва цялото количество,за което предварително благодаря.
  4. Още един глас за Стефан с положителен знак.
  5. След като я свалих,вече знам как е захваната.Славят се корите,които са на копчета,плафоните(задните са на щипки,предния на 2 болтчета),сенниците,корите в багажника(4 на брой), на средната и предната колонка ,и един болт пред предния плафон и кората е готова за сваляне....
  6. А как се демонтира самият таван за смяна на тапицерията?Как е захваната тапицерията за тавана?
  7. Днес забелязах,че започна да ми се разлепя плюшената тапицерия на тавана.Сблъсквал ли се е някой с подобен проблем?Май ще трябва да се търси някакво лепило което да вкарам със спринцовка зад плата,за да се залепи за материала под него.Дали с някакво рядко лепило ще стане работата? Колата ми е 97-ма година.Явно и е дошло времето.
  8. Бензина на ЛУКойл си е произведен в Бургас. Петрол допреди година зареждаха бензин с танкери от Ромпетрол,после се сдърпаха и сега зареждат от Гърция.А на Ромпетрол си е внос от Румъния ,през базата им в Русе.ОМВ си внасят дизел и 100 октанов с кораби по Дунава до Видин. Затова и бензина е различен.На модерните бензиностанции на Петрол бензина е ЛУКойлски,защото имат договор,ако не са го развалили тези месеци.
  9. milensko

    А4 96 година

    преди месец купих Ауди А4/96 година комби.При смяната на маслото установих ,4е щеката за маслото е със счупена горна част.Под нея има пластмасов водач който също счупен.При смяната на маслото са сложили повече масло.Днес разгледах темите (намерих форума Ви по точно).Утре ще източа маслото ,което е в повече.Видях и тема за аквариума в купето(и аз си имам след миене).Ако може да поискам съвет като новобранец-къде се намират бушоните? Колко точно масло се слага след смяна? Водача който смених (за щеката на маслото ) не влиза плътно,дали защото струва 2 лева ,или защото аз не съм го сложил добре. Задната чистачка не работи.При включване минава 1 сантиметър и спира.След 30 секунди манава пак пак по един сантиметър. Свестни майтрори в Бургас?Моят майстор каза че не е проблем ,че маслото е повече, а тук пише, че е. Спирам с писането ,за да не ставам досаден.Надявам се,че някой сте ми помогне,за което предварително благодаря.
×
×
  • Create New...