Jump to content

bezrukov

Members
  • Мнения

    2403
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от bezrukov

  1. Извинявам се, тва със 70-те литра резервоар е било второто ти аз. Пак ми е чуденка как си постигнал 2 литра на 100 км разход на тая баничарка. Са... само не мога да разбера защо продължаваш да ми го рекламираш тоо 'ап и да ми обясняваш как да го ползвам.
  2. Ало, пичагата с рядката форма на шизофрения... некви факти, които ти се плетат в главата... Фиориното е с резервор 45 литра, а не 70. Разхода му на гориво е 4/100. Щото по твоята сметка излиза, че след грандиозната икономия (70 л за 1020) км харчи 7. Еб@л съм ти икономията, къде се вика! Вземи си един горещ душ, вземи едно валерианче, изпий хапченцата, където чичко психиатър ти ги изписва и легни да поспиш!
  3. Освен да ти пожелаем да си го ползваш със здраве и широка усмивка, няма какво друго.
  4. Просто информативно питане от моя стана без цел покупка. Попаднах на интересна класация и в тази връзка някой сблъсквал ли се е с марката Loewe?
  5. Пък и по своята същност рендерирането е изчислителен процес, който се извършва от процесора (при CUDA - и от видеокартата). Сега... AutoCAD е интересна програма, която за поредно поколение грам не се вълнува от това колко процесора и ядра имаш... тя си ползва едно. Та в тази връзка и 50 ядрен процесор да си сложиш, ако е нископроизводителен за единица ядро, ще береш ядове. Но специално за моите нужди не виждам по-подходяща. За всичко останало има 3DsMAX (който използва целия потенциал на наличната техника). Идеята на моя вариант е, че сървъра няма нужда да стои включен постоянно. Той изпълнява ролята на render slave и се включва само когато имаш нужда от него, а в комбинация с Quadro FX5600 (в render master-a, а.к.а сегашния ти компютър), мисля че е една много добра системка. А относно самото видео... наслушал съм се на какви ли не теории, как сериите GTX били и те с CUDA CORE технология, че и повече ядра и памет имали, пък стрували по-малко от Quadro, а можело и игри да се играят на тях. Това са някакви теории, на практика е нещо съвсем различно. Това което искам да кажа е, че наличнието на Quadro на пазара не е просто маркетинг трик. ПС: При сървърчето, което пуснах имаш 4 процесора по 2 физически ядра всяко - общо 8, пък макар и по-нископроизводителни (8 физически без хайпъртрединг). И това без да впрягаш компютъра си за работа. В моя случай с настолния Phenom II X6 ще станат 8+6=14 физически ядра. Нали не мислиш, че i5 (пък макар и с отключен множител) ще върши изчислителната работа по-бързо от 14-те в този случай. Съпоставими в случая са няколко i7-ци, но там цените са главозамайващи. ППС: Трябва да си изясниш за какво аджеба ще ти трябва тоя компютър, защото силните и в работата, и в игрите компютри са митове и легенди, а ми се струва, че ти се иска все пак някакъв такъв вариант.
  6. Не твърдя, че съм прав, но след наливания на големи суми пари за работен компютър (за AutoCAD 2D/3D, Illustrator, Photoshop, 3DsMAX и тук там по някоя друга програмка), се зарекох, че повече нова конфигурация няма да си купя. Вече съм на косъм да отнеса един сървър втора ръка (http://www.kvantservice.com/Sarvari_detaili/Artikul_7231_System+X3950.html) и да си направя рендър ферма. В сайта на Retro PC Mania имат и една кВадро FX5600 http://www.rmania.net/aksesoari-nvidia-quadro-fx5600-384-bit-1536mb-gddr3-1374.html. Та сървъра, това видео и настоящия компютър си мисля, че ще са по-добра комбинация, която за параметрите си няма да метне толкова пари... Просто предложение, по-запознатите могат да изкажат мнение.
  7. Е разбиването на 8 цифрено-буквена парола ще му отнеме към 3-4 седмици и това при положение, че няма да го банне рутера по мак след 1 милисекунда. Иначе това творение на китайската инженерна мисъл да лови сигнал от 500 метра, както е написано, е абсурдно.
  8. Продадено! Моля някой модератор да затвори темата.
  9. Е аз така или иначе сложих друг.
  10. Продавам чисто нов захранващ блок TM-420-PMSP 420 W за настолен компютър. Дойде ми фабрично с кутията Cooler Master Elite 334, но по калкулациите за конфигурацията ми трябваше 460W и този ми е непотребен. До момента не е пускан. Цената която му търся е 30 лв. За снимки и контакти - на лични или: е-mai: radoymyankov@yahoo.co.uk тел: 0888 239 889 Поздрави, Радой Мянков!
  11. Toва по средата е легендарното Audi Sport Quattro S1... A това най- отляво е далеч от масовия модел Успех с проекта ти пожелавам...
  12. Дървена както са казали и няколко колеги. При качествените такива няма овеждане. Не знам тези Шуко и т.н. как са, но тази на ЕТЕМ яко се деформира. Плюс в полза на дървото е и това, че няма промяна в цвета. Ако имаш пари за дъбова е още по-добре!
  13. Всъщност, до колкото знам двете марки са свързани от 30-те години на миналия век чрез една съвместна разработка на автомобил за 24-те часа на Льо Ман. Не съм 100% убеден, но съм го чувал няколко пъти.
  14. Up и от мен. Желая ти успех с продажбата.
  15. Toчно по този начин фаровете изглеждат като на рено лагуна от онези първите кошници. Както и да е, чакаме крайния резултат на експеримента, въпреки, че повечето се досещат какъв ще бъде...
  16. Ето колко е добър Кен Блок. Дори с технически проблем Фост го победи... Дори вмомента във WRC представянето му е под всякаква критика. Той си е просто рекламно лице и медийна звезда, нищо повече...
  17. Спокойно, КАТ няма да забравят техните... После може въпросните състезатели да ти пратят клипчетата
  18. Това последното е много по-добро... поне ще затваря веригата докато аз преценя да я отворя А за схемите... Това е хубавото на "Млад конструктор" че ги дават подробно в описанието в интернет http://www.constructor.bg/mk/PIC_alarm.htm Схемичката иска малко преустройство докато се получи точно за целта която см споменал, но ще се намери все някой познат който да я прекрои. Обмислям идеята сам да си я сглабям, защото тези готовите изработки са пълни със студени спойки, правят проблеми както в студа, така и лятно време, когато постои на слънце, а не е хубаво да се презапоява. Идеята за голямо количество кабелчета които са оплетени по безподобрен начин ми се вижда по-добра, отколкото печатната платка...
  19. Спира да дава на контакт, поради простата причина, че използвам кодова брава. Нейната идея е такава, че като набереш даден 4 цифрен код, тя отключва вратата, ти я отваряш и след определени секунди тя пак я заключва. Направено е за ключалки каквито са в студентските общежития и на входните врати на блоковете - затваря се веригата, подава се електричество към ключалката , тя се отключва и при спиране подаването на ток, тя се заключва. Идеята ми е абсолютно същата. Използвам тази кодова брава като електрически ключ, той затваря веригата за определено време, в което ти може да запалиш и след това изключва. Ако успея да си намеря някъде такъв тип кодова ключалка, която да затваря веригата докато не се въведе код за изключване, ще съм много радостен. Не знам дали мога да използвам такава от алармена система. На външен вид е абсолютно същата както кодовата брава.
  20. Не си спомням в кой клас беше, тези раздели от физиката съм ги учил само за оценка Аз от малък страдам от студентския синдром - учене тип "тоалетно казанче" Е то ми остава в такъв случай само СТАРТ бутон, но за изгасването... си нямам и на идея как да го направя... На по-старите мотокари е само едно жило, което свежда подаването на гориво към нулата, но не мисля да правя такива изцепки... Да, но нали се сещаш, че след 10 сек. спира да дава контакт и после нямам нито мигачи, нито фарове...
  21. Добре де, обърках се... Няма нужда от натякване, понятията ми за електричество се свеждат само до това, което са ни учили в училище, и то не включваше "зпалване на автомобил" А моят принос за реализацията ще бъде поставянето на отделните елементи в гнездата им... За свързването ще помоля човек, който разбира от това и това е учил...
  22. В интерес на истината , това със СТАРТ бутона ми изглежда много добре, само трябва да намеря такъв, който да е черен, с диаметър който ще пасне на паяка на колата.... Нещо от сорта ми се вижда добре за реализирането на идеята, но същия този бутон трябва да служи за подаване на маса, запалване и изгасяне на двигателя, което е много голямо усложняване... Не искам ключ-маса, защото тя по никакъв начин не се връзва с интериора на колата... ПС: Впрочем такова многостепенно бутонче мисля съм виждал, но въобще не помня къде... А мисля че беше твърде грозно и малко, за да стои на такова очевадно място.
  23. "Оооо, каква голямаа греешка"! - както казваше един виден персонаж от филма 'Аlo 'Alo. Не ми е толкова за сигурноста на колата, колкото ми изглеждаше интересно и то на ауди 80. А за бензиновата ми помпа - механична е, поне на нея няма какво да й се случи. В интерес на истината ако беше електрическа щях да прекъсна снабдяването с електричество именно на нея, но това генерално отпада от плана... ПС: Ясно ми стана, че няма сам да го майсторя това, но благодаря за помощта. http://www.hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1587.html Това мислех да използвам за целта, мисля, че и цифричките съвпадат до някъде със шрифта на Audi
×
×
  • Create New...