Jump to content

afterburner

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi B4 Competition

Персонална информация

  • Пол
    Male

Последни посетители

688 профилни разглеждания

afterburner's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Привет, ето дейта шийта - http://www.amsoil.com/lit/databulletins/g2212.pdf Pour Point °C (°F) (ASTM D97) -42 (-44). Ако се сравни с други 5W (например Castrol, Motul), то AMSOIL има по-ниска или равна точка на течливост спрямо тях. Ползването на пълна синтетична база води до това, че масло, което има зимен вискозитет 10, запазва по-линейно своите качества и на още по-ниски температури. Разбираемо е да не е прието такова твърдение, защото не са много напълно синтетичните 10W40 масла, които се предлагат. П.П. Но, да, нека сме реалисти, не е в пъти по-течливо, а просто по-течливо П.П.2 - Големият плюс на това масло, освен синтетичната база, която дава линейност на вискозитетите от ниска до много висока температура, е високият TBN (от там и висок ресурс), както и много високото съдържание на ZDDP (цинк и фосфор), което се отразява много добре там, където има контакт метал в метал. Разбирайте разпределителните валове на едно 2.5TDI, които са известен проблем.
  2. Привет, Чел съм темата. Цялата. Не са само по-големите клапани, а и главата е шлайфана под ъгъл, за да не допират клапаните с буталата, цилиндрите са им преместени центровете, както при V8-ците, за да поемат по-големите бутала. Затова и искам снимки от главите
  3. Може ли снимка от страната на клапаните? Тези глави не са ли с изместените горивни камери? Тогава ще трябва и блок с междуцилиндрово разстояние както при V8-ците.
  4. Търся теглич за Ауди 80 B4. За контакти: Павел 0898 591 543 София
  5. Продавам здрав резервоар за Audi 80 B4 Quattro. Резервоарът е пълен комплект с помпа. Свален от работеща кола с 2.0 16V ACE двигател. Цена - 100лв. От София - вариантът за взимане е от място, защото е доста обемист за пращане по куриер. 0898 591 543 - Павел
  6. Купувам здрави, без пукнатини, дори и малки, стопове Hella от B4 седан. Трябват ми въшните. За контакт ЛС или 0898 591 543 От София
  7. Някой пробвал ли е това легло за пружина: 1H0412341 Ляга върху същия лагер, но е за по-голям диаметър пружини. Ползва се например при Passat B3, като по-късно е заменено с легло като това от Голф МК4. Има по-голям диаметър от голфовото и има шанс да пасне директно на пружина от Ауди, за жалост идват празници и няма кога да поръчам такова, че да тествам. Може да видите негови снимки в интернет. Ако стане ще улесни доста монтирането на тези тампони.
  8. Търся 2 предни здрави седалки от UrS4/6, от син плат, не кожени. 0898 591 543, София.
  9. След още четене се оказва, че може би съм загубил плюс от клемореда на ключа, който захранва въпросните функции от таблото. Случвало се е и на други, възможно е, защото местих малко кормилната колона, което може би е и разместило нещо зад ключа... Ще трябва пак да сваля таблото и да инспектирам буксата дали е напълно вкарана, явно... Цитиране на предходен пост!
  10. Абсолютно същия проблем и при мен... свалих таблото, за да заменя 2 изгорели крушки, да зачиста контактите на регулатора на напрежение и на двата уреда за температура и гориво. След връщането му нямам оборотомер, както и индикациите за зареждане, налягане масло, ниво антифриз, ръчна. Работят мигачите, подсветката на всичките уреди, индикацията за къси/дълги фарове. Не съм я карал още, нямам идея дали работи километража. Разгледах внимателно буксите, пиновете им, всички видими спойки, както и тези под черния капак, под който е платката за индикациите, които не работят при мен и стои над оборотомера - няма видими проблеми. Колата е B4, таблото UN4.
  11. Някой пробвал ли е с полиуретанови тампони за голф 4, например тези от Стара Загора? Колата ми е с доста твърдо окачване, повдигнато с преработени по-високи горни чашки на пружините, често се скача/лети с нея, както и се кара бързо по неравни терени, така че издирвам нещо здраво като макферсон тампон, но не искам изцяло алуминиеви такива, за това се ориентирам към полиуретанови.
  12. Още търся здрава черна броня
  13. Продължава да се търси здрава черна броня
  14. Купувам черна, здрава (без удари, лепено и т.н.) броня за Ауди 80 B4. Няма значение с какви капаци над мигачите/халогените е. От София съм, 0898 591 543.
×
×
  • Create New...