Jump to content

afterburner

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от afterburner

  1. Привет, ето дейта шийта - http://www.amsoil.com/lit/databulletins/g2212.pdf Pour Point °C (°F) (ASTM D97) -42 (-44). Ако се сравни с други 5W (например Castrol, Motul), то AMSOIL има по-ниска или равна точка на течливост спрямо тях. Ползването на пълна синтетична база води до това, че масло, което има зимен вискозитет 10, запазва по-линейно своите качества и на още по-ниски температури. Разбираемо е да не е прието такова твърдение, защото не са много напълно синтетичните 10W40 масла, които се предлагат. П.П. Но, да, нека сме реалисти, не е в пъти по-течливо, а просто по-течливо П.П.2 - Големият плюс на това масло, освен синтетичната база, която дава линейност на вискозитетите от ниска до много висока температура, е високият TBN (от там и висок ресурс), както и много високото съдържание на ZDDP (цинк и фосфор), което се отразява много добре там, където има контакт метал в метал. Разбирайте разпределителните валове на едно 2.5TDI, които са известен проблем.
  2. Привет, Чел съм темата. Цялата. Не са само по-големите клапани, а и главата е шлайфана под ъгъл, за да не допират клапаните с буталата, цилиндрите са им преместени центровете, както при V8-ците, за да поемат по-големите бутала. Затова и искам снимки от главите
  3. Може ли снимка от страната на клапаните? Тези глави не са ли с изместените горивни камери? Тогава ще трябва и блок с междуцилиндрово разстояние както при V8-ците.
  4. Търся теглич за Ауди 80 B4. За контакти: Павел 0898 591 543 София
  5. Продавам здрав резервоар за Audi 80 B4 Quattro. Резервоарът е пълен комплект с помпа. Свален от работеща кола с 2.0 16V ACE двигател. Цена - 100лв. От София - вариантът за взимане е от място, защото е доста обемист за пращане по куриер. 0898 591 543 - Павел
  6. Купувам здрави, без пукнатини, дори и малки, стопове Hella от B4 седан. Трябват ми въшните. За контакт ЛС или 0898 591 543 От София
  7. Някой пробвал ли е това легло за пружина: 1H0412341 Ляга върху същия лагер, но е за по-голям диаметър пружини. Ползва се например при Passat B3, като по-късно е заменено с легло като това от Голф МК4. Има по-голям диаметър от голфовото и има шанс да пасне директно на пружина от Ауди, за жалост идват празници и няма кога да поръчам такова, че да тествам. Може да видите негови снимки в интернет. Ако стане ще улесни доста монтирането на тези тампони.
  8. Търся 2 предни здрави седалки от UrS4/6, от син плат, не кожени. 0898 591 543, София.
  9. След още четене се оказва, че може би съм загубил плюс от клемореда на ключа, който захранва въпросните функции от таблото. Случвало се е и на други, възможно е, защото местих малко кормилната колона, което може би е и разместило нещо зад ключа... Ще трябва пак да сваля таблото и да инспектирам буксата дали е напълно вкарана, явно... Цитиране на предходен пост!
  10. Абсолютно същия проблем и при мен... свалих таблото, за да заменя 2 изгорели крушки, да зачиста контактите на регулатора на напрежение и на двата уреда за температура и гориво. След връщането му нямам оборотомер, както и индикациите за зареждане, налягане масло, ниво антифриз, ръчна. Работят мигачите, подсветката на всичките уреди, индикацията за къси/дълги фарове. Не съм я карал още, нямам идея дали работи километража. Разгледах внимателно буксите, пиновете им, всички видими спойки, както и тези под черния капак, под който е платката за индикациите, които не работят при мен и стои над оборотомера - няма видими проблеми. Колата е B4, таблото UN4.
  11. Някой пробвал ли е с полиуретанови тампони за голф 4, например тези от Стара Загора? Колата ми е с доста твърдо окачване, повдигнато с преработени по-високи горни чашки на пружините, често се скача/лети с нея, както и се кара бързо по неравни терени, така че издирвам нещо здраво като макферсон тампон, но не искам изцяло алуминиеви такива, за това се ориентирам към полиуретанови.
  12. Още търся здрава черна броня
  13. Продължава да се търси здрава черна броня
  14. Купувам черна, здрава (без удари, лепено и т.н.) броня за Ауди 80 B4. Няма значение с какви капаци над мигачите/халогените е. От София съм, 0898 591 543.
  15. Търся да закупя всмукателен колектор от AAN. За контакт - Павел, 0898 591 543, София.
  16. Пасажерските дръжки с осветлението вътре над вратите здрави ли са им плафоните/копчетата? Също така задните носачи (всичките) + конзолите, които са закачени на купето и в тях влизат амортисьорите. Цена?
  17. Всичко тръгна щом прочетох тази тема и се заинтригувах: http://www.s2forum.com/forum/showthread.php?t=37114&page=2 От нея излиза, че 5 цилиндровите турбо двигатели + 6 цилиндровите са с по-бърза рейка от другите, а именно 2.6 оборота на волана спрямо 3 оборота. Моят Competition е с 3 оборота от край до край. Може ли разни хора да споделят, особено тези с 5таци турбо и V6, колко ход имат на волана? Ще е приятен ъпгрейд една по-бърза рейка.
  18. Търся чугунени носачи за Ауди 80 Б4 (повечето са с ламаринени). За контакт - 0898 591 543, Павел, от София съм.
  19. Ясно, значи са същите, ще станат и при мен без преправяне. Странно само, че цената им е толкова висока от там, където ти си ги взел. Същите, но с друга брандировка (наистина са 1:1 по снимките) са 120лв 2те лупи, но без ксенон, там, където ги гледам аз.
  20. Ясно - аз ги меря без резбата, без нея са 12. Предполагам при теб са 14 от край до край.
  21. Колега, не мога да ти кажа какъв точно ще е резултатът, но с интерес чакам да изкоментираш какво си решил, защото в момента събирам едно BMW E38 740 V8 с ръчна кутия, олекотен твърд маховик и керамичен съединител. Бях пред твоята дилема, но на края реших да ползвам демпферен съединител, все пак е кола с тегло близко до това на твоята. За жалост тя няма да е в движение поне още 2 месеца, така че ще ми е доста интересно как ще стане при теб. Бих заложил лично на керамика за съединителя, защото най-малкото плочките после се сменят лесно, пък знаеш, че няма шанс да го подпалиш. Иначе живота на керамиката ще е доста къс, например 20-30 000 км.
  22. Колко са дълги тези лупи? А колко е дълбок фара двусекционния фар на B4ката? Имам Competition с такива фарове и смятам да полирам стъклата в кръг по средата и да ползвам лупи, но тези, които ми предлагат, са около 12см.
  23. Привет на всички. Искам да сменя запалването на един 2.0 16V двигател на Ауди, код ACE. Насочил съм се към EDIS-4 и тук идва чуденката ми за избор на бобини. Двигателят му предстои турбиниране, за това искам да изчистя запалването предварително. Единият вариант е EDIS-а да движи оригиналната си му бобина, която върви към него (2 бобини с по 2 извода всяка, wasted spark). Тогава ще трябва вероятно да си правя кабели, защото хем 16V главата иска дълги лули, хем EDIS бобините си имат тяхни си конектори, което си е допълнителна занимавка. Другият вариант е да ползвам 2.0TFSI COP бобини от някой нов VAG автомобил (2.0 COP-овете са по-добри са от 1.8Т бобините, много хора твърдят, че с тях карат на по-голям gap на свещите и нямат проблеми, докато оригиналните им 1.8Т бобини се предават рано рано). Бобините (COP-овете) се връзват последователно по двойки и така EDIS-а може да ги управлява, защото влизат в параметрите (dwell time) на оригиналните му бобини. Така пак работят в wasted spark режим, ако не сте се досетили, което за мен не е проблем. С този вариант печеля по-лека инсталация (нямам обемисти кабели за свещите ходещи към EDIS бобината), отделно 1.8Т хората мнооого ги хвалят, давали по-висок волтаж. Въпросът е по-висок ли е от EDIS бобините? Не знам кой от двата варианта да избера, някои има ли опит с ползването на оригиналните EDIS бобини? С до колко gap в свещите е карано с него? Някакви други неща, за които не съм се сетил да споменете? Мерси предварително!
  24. Привет! Интересувам се от ръчните скоростни кутии, които се ползват при B2, B3, B4 платформите на Audi с quattro задвижване, както и скоростните кутии, ползвани при C3 платформата отново с quattro. А по-конкретно въпросът ми е - възможно ли е да се сложи кутия с конвенционален централен диференциал и ръчен вакумент блокаж от B2/C3 на някой от следващите модели, например B3/B4. До колкото съм запознат скоростите на B3/B4/B5 са взаимозаменяеми, поне до такъв извод стигнах след четенето на теми, където някой препоръчваше ползването на кутия от B3 на B5 с цел друго предавателно число. Нямам идея обаче дали са съвместими с кутии от B2. Нямам ЕТКА и нямам информация относно самите модели на кутиите, така че нямам как да ги сравня лично. Ако информацията не е такава, нека някой ме поправи.
×
×
  • Create New...