Jump to content

AlphaMale

Members
  • Мнения

    331
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от AlphaMale

  1. Колата е перфектна. Регистрирана и всичко по нея е платено.Сменени всички консумативи. Маслото е castrol gold edge long life 5w40 .Перфектен салон ,двигател. Застраховката е до септември 2017. Причината за продажбата е заминаване в чужбина. За повече информация на личен. 4400 лв
  2. Купувам фар за мъгла , може да е и в лошо състояние, стига да разполага с капака от задната страна. Ако някой има такъв моля да пише в темата или на Личен.
  3. Купувам СИВ или Черен кожен салон за ауди а3 8л 2000 година . Ако някой продава такъв да пише в темата или на лично съобщение. Благодаря
  4. Здравейте. Търся да купя металната основа за подлакътник ( тази част с дупките за болтовете ). Изглежда ето така. ( Снимката е примерна взета от колега от форума )
  5. AlphaMale

    Снимки на нашите А3-ки

    С новите стопчета
  6. Прегледани и изпратени от вас. Това говори достатъчно, че с ясното си съзнание сте пратили това "нещо" , което много прилича на фарове ,за 200 лева.
  7. Ето още един "изсмукан от пръстите" пост. Пускате фарове, които приличат на бабешки "Г*З" и .. ако мине номера, лапате 200 лева и всичко е супер. Ако не мине ,пробвате отново. Все някой балък ще ви даде 200 камъка и ще си пласирате боклук стоката и ще сте доволни , че сте големи бизнесмени и сте надхитрили поредния човек, който ви се е доверил. КРАСОТА! Грешката на пича, който е купил фаровете от вас е , че не е отишал сам до ЕКОНТ, и още там да снима , какви фарове се опитвате да му пробутате за 200 лева. Така бизнес не се прави.
  8. AlphaMale

    Турбо ауди а3

    Чистиш турбината + турбо пътища + махаш катализатора и си номер 1. Не мое я кротнеш после. Става малко самолетче
  9. Сигурен съм , че въпросния щуцер е правил проблеми на много колеги с TDI. Някой може ли да каже с какво е най-удачно и ефикасно да се залепи. Понеже аз го лепих с поксипол май месец и тия дни се разлепи отново. Някакви предложения, колеги?
  10. Ако не е дебитомер-а провери и вакуумите с уреда за тази цел. Непременно
  11. Променливата геометрия чистил ли си скоро ? Или констатираш, че щом не пуши турбото е чисто ? Провери и как са вкуумите. Има уред за измерване на вакуум. Маркучите дали са ти здрави. Също провери и вакуум помпата където ти е , има едно чопче в което се нахлузва гумената траба. То често дава дефекти и започва да играе. От там се губи вакуум и не може да потдава хубаво на турбото. Значи 1во провери вакуумите и после виж променливата геометрия дали е чистена някога.
  12. Здравейте. Понеже щуцер-а на вакуум помпата (чопчето) играеше доста и ми бягаше вакуум-а, реших да го укрепя, като го залепя. В момента свърших с интервенцията и щуцера е бетон. Правих ремонт-а на изгасен двигател и откачих маркуч-а от щуцер-а на вакуум помпата. Трябва ли утре преди да запаля колата да обезвъздуша вакуум помпата по някакъв начин или да пъхна просто маркуча в щуцер-а и да потеглям? Моля ако някой ,който знае какво се прави в случая да каже. Колата е AUDI A3 8L 1.9TDI AHF Благодаря.
  13. Nasko92: Датчика е най-отдолу на картер-а а на около 15 сантиметра по-назад по права линия е пробката. Датчика не може да се обърка. Алуминиев корпус , половината оребрен.Води нивомер. Също отчита и температурата на маслото в картер-а. Цената е 65 лева TOPRAN 1 година гаранция от AUTO+. Изглежда по този начин отдолу като погледнеш .В зависимо какъв е, може да е и без никави надписи по корпуса или някаква щампа. Релефни надписи отгоре на такива датчици мисля , че само HELLA имат - също и номер .
  14. Ами на Hella датчика в АУТО+ също дават 1 година :) Колкото и на ТОПРАН-а , който е Китай,което за мене е цифра парадокс и ми говори достатъчно за произхода на първия Другото , което е , че 1 година гаранция грам не ме топли но.. по-добре такъв от колкото някф събиран по кашончетата в авто моргите.
  15. В крайна сметка и датчика ,който купих 2ра употреба на HELLA не работеше. Върнах го в авто моргата. Купих чисто нов датчик на Topran. Казаха ми , че уж е Немски , както и пишеше на картонената кутия ,но на лепенката залепена на картонената кутия пишеше "Произведено в Китайска народна република". Демек си е китайски боклук. Но проблема се реши и вече не свети. От АУТО+ ми дадоха гаранция 1 година на този датчик , та да видим . Никога повече няма да купя "отворен" датчик от автоморга. Понеже този датчик е стоял на всякакви условия и вероятно дупката, която се пълне с масло в дъното на която е самия сензор е била затлачена с всякакви гадости. Какво разбрах: Покупка на датчици от морги - само ако са херметически затворени и навън стърчат само жици от тях. Другите са или развалени или скоро ще се развалят.
  16. Здравейте, колеги. В понеделник ми предстои почистване на променливата геометрия на турбото и турбото ( ако има как да се почисти то) + турбо пътища ( тези , които могат да се почистят) и т.н. Та.. въпроса ми е трябва ли да обърна специално внимание на нещо друго , което трябва да се почисти , изпиле и т.н. за да го изисквам от майстор-а, който ще прави интервенцията? Благодаря
  17. Мисля в понеделник мисля да дам да ми монтират на буксата, която се закача за датчика, съпротивление , което симулира , че има закачен напълно здрав датчик. Ако пак светне, значи проблема не е в датчика и обратно.. ако не светне значи проблема си е в датчика и веднага отивам да си купя чисто нов и да ми се маха от главата. Но първо искам да разбера дали проблема е 100 процента в датчика. Понеже нагоре има жици и.. табло, което в случая е VDO и никак не ми се вярва ( не ми се иска ) да е от него. Горе долу само така може да се разбере от къде иде проблема, понеже ако купя датчик чисто нов и в крайна сметка излезе , че не е от него , то тогава съм се набил с некви 70 лева и става тъпо. Цитиране на предходно мнение!
  18. Таблото ми е VDO, а до колкото чета тука по теми , насам , натам, те ги нямат проблемите на френския шит Jager . Ta.. как може да се констатира, че проблема е именно от него, за да го смена ако се окаже, че е от него ? Цитиране на предходно мнение!
  19. Разкачих акумулатор-а за 10 15 минути. След като го закачих отново и врътнах ключа , alert-a спря.... до следващото гасене на колата и палене. От тогава 3-4-5 гасения на колата и палене и сензор-а неизменно свети. До колегата, който каза , че датчика тря се смени за да се види.. е, аз го смених. Преди смяната светеше "лейка + MIN" през 2-3 дни и за това го смених с 2ра употреба hella. След смяната днес започна да свети постоянно "лейка + SENSOR". В момента не знам къде е проблема. АКО проблема е в таблото , какво да търся в него ? Как мога да го оправя този датчик на табло за който говорите. Този датчик в таблото , който е , конкретно за сензора на маслото ли се отнася? Какво е решението ако проблема е в таблото, как се диагностицира и.. оправа ли се ?
  20. В моемта е разкачен. После преди да изляза ще го закача. Ако лампата огасне то значе ли тва , че проблема е решен ? Или датчика си е повреден а просто по този начин с разкачане и закачане на акумулатора залъгвам системата? Искам работещ датчик , който да ми дава коректна информация все пак Цитиране на предходно мнение!
  21. Не съм мерил налягането на маслото. Закачих я на ВАГ КОМ ама никакви грешки не показа. Утре кат ида пак при майстора ще му кажа да го измери. Напрао яко ме дразне тоа смешен датчик
  22. Смених датчика , който показваше през ден - два ""Лейката с надпис MIN"". Сложих друг, 2ра употреба на HELLA, със абсолютно същия номер катото стария и... този път светна "Лейката и SENSOR". И така винаги , като дам контакт. Вече не знам кво да правя. Или съм попаднал 2ра употреба на развален датчик или не виждам къде другаде да е проблем. Някакви мнения и препоръки, колеги?
  23. Дано няма проблем датчика. Утре ще го закарам да го монтират. AUTO+ НЕ дава гаранция за този датчик на HELLA, който е 106 лева. Тоест след 2-3 години като изпърди отново не им дреме. До колкото знам ПОРШЕ дават гаранция и за това и цената е в пъти по-голяма. Почти съм и сигурен, че този датчик на HELLA от АУТО+ не е истинска HELLA. Иначе проблем на VAG COM-a не отчете. Никакви грешки нямаше.
  24. Да отбележа , че диагностиката не отчете никакви грешки?!
×
×
  • Create New...