Jump to content

Jamo

Members
  • Мнения

    322
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Jamo

  1. Jamo

    Подарявам CD changer за А6 c5 c6

    Изпратен на gogobg2005 Моля модераторите да закрият темата.
  2. Jamo

    Подарявам CD changer за А6 c5 c6

    Оставил съм ти ЛС с координати за връзка. По принцип става за всички модели с Audi Concert на Matsushita/Panasonic
  3. Колеги, ЧНГ и по този повод дарявам един излишен оригинален чейнджър за А6 ц5 и ц6.
  4. Jamo

    ауди а3 скорости

    Колега, това е точната тема, няма смисъл да стартираш нова. До момента съм направил следното без успех с хъркащата първа: - реглаж жила (нееднократно) - смяна масло скорости - обезвъздушаване от главен цилиндър на скоростите Симптомите са същите - вкарваш предавката рязко и бързо с натискането на съединителя, прехърква с лека вибрация на колата. Задържаш съединителя 1-2 секунди и тогава вкарваш предавката без излишни звуци. Всички чакаме някой ентусиаст да отвори кутия и да пише с евентуална подмяна на синхронизатор, дали е решил проблема. Не изключвам и проблем в съединителя, но все си мисля, че ако е той щеше да се прояви и на други предавки.
  5. Провери за нагар бушоните на клемореда в/у акумулатора.
  6. Jamo

    Проблем ABS A3 1.9 TDI

    Колега, според мен не е стоп машинката. Правилно са те насочили - отгоре в/у акумулатора има 3 броя 30 амперови бушони, провери ги дали не са изгорели или здрави, но с нагар по крачетата, за целта трябва да ги извадиш. След това се насочи към стоп машинката, намира се точно над спирачния педал, провери кабелите, буксата и самата машинка може да се отвори. Ако откриеш и евентуално отремонтираш някое от тези две неща, откачи плюсовия кабел от акумулатора за 2 минути и ако след това лампата не загасне, отново си за диагностика - пиши ми лично с модела на колата, може да я закачим на VagCom, ако нямаш при кого.
  7. Колега, имам цял абс за продаване, дай номера който е на помпата, да видим дали мога да помогна.
  8. Колега, кажи каква е колата и какви симптоми има. Повечето проблеми се хващат и без тест в движение, непраивлната работа на някой от описаните от теб елементи, обикновено води до влизане в авариен режим, след което грешките могат да се изчетат. Закачал ли си я на Ваг-ком до момента, ако да имаше ли някакви грешки в двигателния модул? Иначе за сервиз може да потърсиш за Мишо от Горубляне из форума. На мен ми е правил тест в движение.
  9. Баш перфектно не е отговорил. Вентилираният диск спира по-добре по друга причина : Когато вентилираният диск се нагрее между двете му половини се загрява въздух, който разширява метала отвътре навън и притиска диска към накладките допълнително.
  10. Jamo

    ауди а3 скорости

    Цитиране на предходен пост! Колега, относно заяждащата пета, при мен 5-та започна да заяжда след нескопосан реглаж на селектора, после се оправи. Поиграй си с жилата още малко, предполагам поне това ще се оправи....
  11. Jamo

    ауди а3 скорости

    Колега, имам абсолютно същия проблем (колата я имам от 4 години AHF), няма ефект от регулиране на жилата на лоста. Остава да пробваме с обезвъздушаване. Който е първи предлагам да пише своевременно. Ако и това не помогне - остава синхорнизатора според мен.
  12. Казах, че не може да се усети разлика в ускорение - само в работата на ниски и потегляне с вкл. климатик (както казаха по-рано вдига се малко въртящият момент). Не се имам и за шофьор де, някой който кара повече може и да усети по-голяма разлика (по скоро скоро не ми се вярва).
  13. Моето АЦЕ е с чип. Сменен е оригиналният от Сумиста преди доста години. Ядове не съм видял никога, а разлика в разхода изобщо нямаше. Човека си каза, че ще вдигне мощността до макс 10к.с. Най-положително се усеща при тръгване с пуснат компресор, защото преди чипа глъхнеше повече.
  14. Jamo

    Части "технород"

    Сложих носачи (същите от снимката) на технород (туркия ке падне) септември месец. Малко по-кораво хлопат по дупките от оригиналните. За цената от 74лв. на брой ги взех с мисълта, че ако се разтропат ще си рециклирам оригиналните. За сега турчетата одържат на карането (ако 3000км. са ориентир де), като аз си ходя и на риба и на лов с тая кола (вижда по някой черен път чат пат).
  15. Продава два броя зимни гуми Lassa 195/65/15, почти нови, нямат и 10 000 км. Грайфер 8 мм. Съхраняват се на джанти и в студено помещение. Обща цена: 80,00 лв. София 0888 560 711
  16. Продавам 4 броя оригинални джанти за Ауди А3 8L (Голф 4). С козметични забележки. Размер 15 цола, 6J, ET38, без капачки. Болтове 5x100 mm. Обща цена 100 лв. София 0888 560 711
  17. Цитиране на предходен пост! Ок, мерси за съветите - ще погледна тези неща и ще пиша, ако открия проблема!
  18. Цитиране на предходен пост! Проверено е колега VBI, но няма проблем там. Струва ми се, че като запали топла, някой цилиндър не сработва (даже съм сигурен).
  19. На моята бабичка и се появи подобен проблем. Топла пали по-трудно или от втория път. Проблема се появи след смяна на гарнитура на главата, ремъци, ролки и верига. Преди ремонта палеше само като ме види, че идвам с ключа. Предполагам, че е някоя дюза, както описа колегата integrale45. Може ли да кажете , какви са тези пружинки, които омекват и как се сменят (от къде се купуват)? Цитиране на предходен пост!
×
×
  • Create New...