Jump to content

val111111

Members
  • Мнения

    81
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от val111111

  1. Аз съм с маховик от 100-ца. Човека който ми го прави е извън България и нямам контакт с него. Ако намериш някъде да рециклират стария по добре. След смяната от 100-ца педала ми стана доста твърд.
  2. val111111

    Наводнен радио модул

    Имал съм две коли със шибидах и с двете съм имал проблеми. Постоянно запушени дренажи, излезнали или спукани тръбички и други подобни неща. Теч на вода се открива много трудно. Повече не бих си взел автомобил със шибидах.
  3. При мен проблема се реши като свалих таблото и го занесох на телевизионен техник за да му запои наново спойките.
  4. Шурето има такава.Лично я купи от Холандия преди 4 години.От тогава до сега между смените на маслото е доливал от 500гр. до 2 литра максимум.Три пъти влиза в сервиз и няма оправия.Взе я на уж проверени и реални 220 000.Сега е на около 320 000.За сега не е давал сериозни суми за ремонти,ако не се броят трите опита да разберат в сервиза защо гори масло и защо един път долива 500гр. а друг път 2 литра до всяка следваща смяна.И така долива и кара
  5. Колега цена на всички интериорни махагонови лайсни с пепелника
  6. Днес смених маслото и няма разлика.първа пак влиза трудно.маслото е castrol 75/90 GL4.Когато се прибера в България ще трябва да се сваля кутията за да се види дали проблема е в нея или в съединителя.някой да даде съвет за сервиз за да не сменям примерно само съединител пък той проблема да се окаже в кутията
  7. а какво масло за тази кутия.Аз съм шофьор и в момента съм в Германия колата е при мен. Ще видя какво ще препоръчат в сервиза където поддържат камионите.Дано да е от маслото.Ако проблема е в него не трябва ли да имам проблем и на другите скорости а не само на първа.Ще пиша за резултата когато имам интернет
  8. Здравейте.Преди месец взех от Полша кола A6C4 Quattro. От няколко дни трудно включвам първа. За да я включа трябва да задържа педала на съединителя натиснат за 4-5 секунди и тогава включва по лесно. Когато сменям от първа на втора много бързо прехърква. Другите скорости са добре. Нивото на маслото в кутията е добре. Някои колеги казват че може да е съединител но имам още една такава кола но на предно и на нея съединителя като беше на свършване взе да отделя най отгоре.На тази отделя по средата.Също така ми направи впечатление че лоста се движи малко по стегнато.Махнах маншона но не виждам някакви видими износвания по пластмасовата ябълка.Педала на съединителя е по твърд от на другата ми кола.Когато задържа натиснат педала перва влиза по лесно.На какво се дължи това.....съединител,синхронизатор или друго.Препоръки за сервиз или правилна диагностика
  9. Днес успешно сменихме съединителя като сложихме старият маховик. По думите на няколко колеги беше в много добро състояние,което ме изненада защото колата е на 480 000км от които аз съм навъртял 180 000км.Предполагам че предишният собственик го е сменял.Сега съединителя е мек,отделя напълно малко преди средата.Дано да кара още толкова защото скоро нямам намерение да я сменям
  10. Да и аз мислех да взема маховик и съединител от ААТ. Трябва ли нещо допълнително или не Фирмата се намира в село Драгичево ул,Рударска 37.... 0878898978 0898649911 mahovikbg.com
  11. Здравеите,колеги.Педалът на съединителят изведнъж започна да отделя много горе ( два сантиметра преди края) предполагам че съединителят си заминава.Четох във форума няколко теми от колеги които са сменили демпферния с обикновен,но никъде не видях това да е правено на AEL.Казаха ми цена на нов маховик 2229лв. Попаднах на фирма в Драгичево за рециклирване на демпферни маховици. Разглобявали,подменяли пружини,втулки,възтановявали масивните елементи с машинна обработка,зглобявали, баланс и готово. Цена от 300-450лв. Моят маховик не тресе при тръгване,когато натисна педала на съединителя не се променя звука но мисля че е добре да се смени. Та въпросите са ми дали някой с AEL мотор е рециклирвал маховик или е минавал на обикновен
  12. радиатора на климатроника дето е пред водния здрав ли е,цена?
  13. val111111

    Газ на AEL?

    Имам братовчед в Балчик който има OPEL FRONTERA TDI с обикновенна АГУ и казва че разхода му е паднал около два литра.Вървежа действително се подобри защото съм го карал преди газовата уредба и след това.Гори газ към два-три литра на 100 км.Като напишеш в Google "дизел на бензин" излизат доста резултати и някои казват че разхода им е паднал с 30-40 процента ама при братчеда не стана.Единственият плюс е че сега набира доста по добре от преди.Ако се търси икономия мисля че A6 AEL е достатъчно икономичен за да му се прави такава интервенция.Пък и във форумите пишат че икономията се чувства по добре на по големите двигатели,като рейсовете например.Не съм сигурен но мисля че част от градският транспорт на Варна е с монтирани АГУ. П.П. Ама пък е голям кеф да спреш на бензиностанция и да кажеш "сипи за 50лв.дизел и 10лв.газ Човека мисли че го бъзикаш и те гледа опулено .
  14. От доста време стои обявата.Ако е читава досега да са я отнесли за тези пари.Явно има и други забележки освен външните.
  15. За грешките по климатроника трябва да разглобиш централната конзола,кората под волана,жабката,абе най добре прочети темата на колегата VBI, там е обяснено доста добре какво трябва да правиш.Има и линкове към други теми в които също е обяснено.трябва да махнеш корите които са под чистачките.Там също има моторчета,аз утре мисля и там да разглобя за да напръскам с контактен спрей както ме посъветва колегата VBI.Разглобявай смело,на снимките изглежда че е някакъв хаос,но не е толкова трудно.
  16. Така,сутринта махнах централната конзола и свалих приводните механизми.Единият изобщо не работеше вероятно потенциометъра беше се прецакал защото моторчето му завъртя след като му се подаде ток директно.Взех направо един цял механизъм и го смених.След като бяха почистени и смазани зглобих всичко обратно и сега работят всички клапи.След като го закачихме на ВАГ-КОМ,даде грешка 08.6-потенциометъра на клапата за регулиране на температурата.Сигурно и той си заминава,но засега клапата си работи(намаля и увеличава температурата).Вакумния клапан също работи,просто предишния собственик не беше вързал правилно тръбичките.Благодаря на колегата VBI за насоките които ми даде защото без твоята тема щеше да ми отнеме доста повече време в разглобяване.Благодаря и на Венци (venko74) за терена и помощта която ми оказа.
  17. Ако се закачи на ВАГ-КОМ ще се разбере ли от къде е проблема?Грешно свързани маркучи за вакума или електрически.
  18. Значи вакумния клапан затваря само при включен компресор,така ли?
  19. Трябва ли да е включен компресора на климатроника за да се затвори клапана?Нагласих климатроника на LO но не се затвори клапана.Пробвах да включа компресора от звездичката но не се включи.Може би беше студено -5.
  20. Здравейте,и за много години.Днес пробвах ел. клапана като му пуснах вакум от към купето ,а от страничната тръбичка към вакумния клапан и парното си вървеше добре.Явно наистина е имало нещо объркано ли не знам,защото както каза колегата venko74 маркуча от вакум помпата се разклоняваше и влизаше във срещуположните тръбички а страничната отива към вакумния клапан.Затапих едното разклонение и се получи.Сега се чудя дали това разклонение е от завода и за къде е свободната тръбичка?Благодаря на колегата VBI за помощта. П.П Тази тръбичка която е затапена беше вързана към клапана който е върху вентилатора.Не знам дали не е била закачена на другия клапан дето е зад моторчето на клапата за въздушен дебит.
  21. Някой нещо да знае за това вакумно клапанче защо като го свържа с вакума спира парното,че не мога да открия отговора?
  22. Днес махнах кората под чистачките и мисля че четките на моторчето на клапата за въздушен дебит са за смяна,но това както ида е.Учуди ме че вакумната клапа е разкачена.Когато и закачих маркучето парното се изгуби.Откачих го пак и има парно.Четох темата на колегата VBI и разбрах че един друг колега е имал същия проблем,но не е писал как и дали го е решил.Не знам къде да търся проблема и защо предишния собственик го е откачил,защото колата я имам отскоро.Иначе парното ми е супер.Лятото я карах колата и климатроника си работеше добре.Май тоя климатроник ще ме вкара в приключение.Имам и една б4-ка която е с климатик и май е по добрия вариант.На тая докато и оправя всичко по климатроника се очертава че ще трябват повечко парички. :lol:/>/> П.С. Сега отивам до сервиза на колегата venko74 да видя дали той знае нещо по въпроса.
  23. Мисля че клапата за въздушен дебит е тази която се намира под кората на чистачките,но къде е клапата за размразителя,и за какво служи?
×
×
  • Create New...