Jump to content

ORO

Members
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ORO

  1. Вчера бях при Асен. Много коректен човек и съм страшно доволен. Това е решението на този проблем. За 30 минутки и си имах работещо радио
  2. ORO

    Климатик А4 В5

    ами сега ще ходя при "препоръчан" майстор. ще видим дали сам ще се сети за пресостата като му изложа всички факти. ако не ми работи този пресостат, няма ли да има код за грешка записан на климатроника?
  3. ORO

    Климатик А4 В5

    ами и аз се съмнявах в майсторите, които ми правят маркучите, но последния път маркуча се пръсна през оплетката, кримпата си остана здрава... явно, че персостата не ми изключва, но е много добра идеята да проверя двете скорости на вентилатора.... мерси за инфото ... между другото, как мога принудително да включа вентилатора на бърза степен?
  4. колега, ръчката за въртене на крика трябва да е от отстрани, а не от към винта... само сега не мога да си спомня отгоре или отдолу (гледано както си го снимал)
  5. ORO

    А4/Б5 - ADR - '97

    да, с ГИ съм. ама имам едно допълнително, което много прилича на компютър. и от там излиза куплунг и през него ми настройва майстора работата на ГИ. та затова си мисля, че ГИ си има отделен компютър. както и си имам отделни газови клапани за всеки смукателен тръбопровод. та си мислех, че ГИ си има компютър за да управлява тези клапани. едва ли ECU-то може да помни две настройки: една за бензин и една за газ. ще ходя другата седмица при моя газаджия да видя как точно са нещата.
  6. ORO

    А4/Б5 - ADR - '97

    мерси, колега за инфото. само, че не съм чак толкова навътре в нещата . разбрах само от "kolegi.info", че ECU-то се учи. и, че е уместно да се изключва когато съм на газ, за да не се бърка. да не си мисли, че съм на бензин. още, че ЕСU-то не участва при работата на газ, защото то управлява дюзите на бензина. следователно е логично да се изключва. Дано да съм разбрал правилно...
  7. ORO

    Не пали студена

    колеги, въпрос за трудното палене на студено: имат ли газова уредба автомобилите?
  8. ORO

    А4/Б5 - ADR - '97

    колеги, вижте какво интересно нещо намерих тук: http://www.kolegi.info/viewtopic.php?f=21&t=2862&start=0 явно проблема се появява ВИНАГИ след поставяне на газов инжекцион и способността на "ECU" да се самообучава... това е само за инфо, лично аз, ще се опитам да намеря още по въпроса...
  9. ORO

    А4/Б5 - ADR - '97

    така де... нямам проблем с палене на топъл двигател... само на студен. за обтегача писах, че не съм сигурен дали е виновен за паленето... но тази грешка за "тайминга" на разпределителния вал (дето не знам какво точно е това чудо) мисля, че може да е виновна. а за вървенето.... някой път ускорява нормално, някой път се мъчи... но това не ме притеснява толкова. ако 600 лв ще ми оправи и двете неща... трябва да се видя в пари, че да се навия или да се скапе съвсем сутрешното палене.
  10. ORO

    А4/Б5 - ADR - '97

    ето днес бях на майстор... имаше записана грешка, нещо от сорта на: cam shaft timing. или нещо подобно... отделно понякога имам шум като от нерегулиран клапан. обясниха ми, че е от нещо като обтегач на задвижването на разпределителните валове. не знам дали двете имат връзка, но по отношение на грешката - ремонта струвал около 600 лв.. но понеже мога да преживея едно трудно палене за деня - ще го чакам докато сдаде тотално багажа...
  11. ORO

    А4/Б5 - ADR - '97

    мерси колега за файла... но това не решава нашия проблем. защо се мъчи двигателя при студено палене?!?!? вече не знам къде и какво да търся...
  12. ORO

    А4/Б5 - ADR - '97

    и моето е на руски. от тук съм си го изтеглил... теста според ръководството е: нощем (или на тъмно) палиш колата и гледаш дали има искрене между кабел и маса. ако има "бягаща" светлина по кабела - било нормално очевидно трябва да си махнеш декоративния капак на двигателя аз също карам главно на газ. но студеното палене си е на бензин. взех си свещи на бош "супер плюс"... имало и свещи за газ. не можаха да ми кажат каква е раликата освен, че имали един електрод. на бош-а има два електрода. цени: бош-а около 8.50 лв/свещ. свещите за газ бяха около 6 лева и нещо. свещите за газ мисля, че бяха на също на бош.
  13. ORO

    Климатик А4 В5

    е явно имам два проблема ... не ми работи персостата... и защо вдига налягане климатика... някой да може да ми каже за какво е тази капилярна тръбичка?
  14. ORO

    Климатик А4 В5

    да, работят си... чувах мнения,че може да е от мръсен радиатор... ама чак толкова да се изцапа радиатора за едно лято... а този персостат какво прави? дава на слив налягането или изключва климатика?
  15. ORO

    А4/Б5 - ADR - '97

    някакъв съвет в какви норми трябва да е? в смисъл преди да завъртя и след това... дебитомера ми е хитачи.
  16. ORO

    А4/Б5 - ADR - '97

    ами не знам на кое казвате вагком, но ако е това което ми чете компютъра на колата - нямам грешки... какъв тест мога да направя за да разбера дали е дебитомера? да измъкна на датчика кабела и да пробвам да запаля?!?! но това е само на студено палене...
  17. ORO

    А4/Б5 - ADR - '97

    колега, абсолютно същия проблем, но не се оправи след смяна на свещите. за кабелите ми: не изглеждат нови, но направих теста от ръководството на ауди и не видях искрене или да дават накъсо... та сега не знам какво вече да правя... разни майстори ми чистиха дроселни клапи, проверяваха ми маркучите, на компютъра няма грешки... и пак тресе за около 10 секунди сутрин тоз двигател... двигателя ми е съшия като твоя..
  18. ORO

    Климатик А4 В5

    колега, сега ще ти говоря по спомени и не гарантирам за точността на цифрите: като ми кримпваха наново маркуча и го напълни майстора климатика, показваше мисля около 15-16 атмосфери, след като сменихме въпросния филтър заспа на около 9 атмосфери. по този начин карах почти цяло лято и в един горещ ден гръмна маркуча. и по точно всеки път така ми гърми маркуча: почти цяло лято работи и в поредния горещ ден - гърми. така вече три лета. това мисля отговаря и на въпроса ти за фабрично запушения радиатор. иначе прави здраво студ в купето като си работи а за въпросната капилярна тръбичка - даже и не знам за какво ми говориш... но все пак - не може да не са сложили някаква защита от виско налягане в таз кола...
  19. ORO

    Климатик А4 В5

    Здравейте, колеги! Търсих с търсачката, но не успях да намеря проблем подобен на моя. Ако има вече такава тема, моля да ме извините за спама. Проблема е: Вече три пъти сменям единия от маркучите на климатика които са вързани към радиатора (не знам как точно се казва този радиатор на климатика). три пъти ходя на различни майстори и трите пъти само сменят маркуча. в началото си мислех, че е лошо кримпван маркуча, но не е от това. даже на единия майстор му викам: абе няма ли тук някакъв филтър за фреона... оня вика: ами има... е смени ли го: ами не... полудях. а той вече ме пращаше да си ходя. та сменихме го тоз филтър, и аз си тръгвам щастлив, че съм намерил проблема за гърменето на маркучите, но не би... гръмна още веднъж. за пояснение - радиатора е нов. въпроса ми е: няма ли нещо като предпазен клапан (преливен му викат още), който да освобождава налягането с цел да не гърмят маркучите? освен това на кодовете на климатроника не ми дава грешка... ама не знам дали климатроника следи работата на фреона?!?!? благодаря на всички, които имат идея какъв е проблема и го споделят.
  20. ORO

    Регулиране фарове.Как?

    колеги, да питам: в купето има една врътка за регулиране височината на фаровете. работи ми само на левия фар обаче. така ли трябва да е и ако не: как се стига до моторчето което явно е в десния фар?
  21. ORO

    скоростна кутия А4 1.8 20V

    масло има. това беше първото което проверих. колега, при мен пробката за маслото е от ляво по посока на движение. отвърта се. маслото трябва да е на ниво долния ръб на пробката. или макс 1 см под него.
  22. колеги, имам едни шумове отпред при скорост между 25-40 км/ч. смених на своя глава предните лагери. шума остана. изправи ми се и косата. отивам с сервиз на ауди. казват добрия вариант 5 лагера смяна в скоростната кутия. 3 дена и 500лв. лошия вариант: пиньон и корона. имал ли е някой подобен проблем? да се хващам ли да сменям или да чакам съвсем да се разсвири кутията?
  23. ORO

    1.8 125hp ускорение?

    ми ша ида да го видя, да го ... датчика. може съвсем да се е прецакал,щото почна да прави проблеми при палене - ииграят ми оборотите. скача на 2500 и пада с пулсации до 820 за около 3-4 сек. без да го пипам. един дефект ако не можеш да го откриеш - остави го. той сам ще се покаже като се доразвие
  24. ORO

    климатроник

    ето го: тук
  25. ORO

    Кодове за климатика

    http://www.audiworld.com/tech/int5.shtml http://wwwboards.auto.ru/audi/0573/181721.shtml това издирих пичове от търсачката... повече не можах и това още, от руския сайт... ама малко ми издиша немския 61 Ausblasfühler Mannanströmer C 62 Sonnеnintеnsität W/m-1 63 Sonnеnintеnsität gefiltert W/m-1 64 Delta Lüfteranhebung 65 Delta A/C-Klappеnversсhiebung 66 Zeitkonstante / 1,6 sec 67 Kaltstartkorrektur 68 Maximale Stellgröße für I- und P-Anteil 69 Ist-Wert Ausblasfühler Fuß (cnts) 70 Soll-Wert Ausblasfühler Fuß (cnts) 71 Abweichung (Epsilon) 72 Anteil (+ heizеn / - kühlеn) 73 unskalierter Soll-Digitalwert TK-Klappe (cnts) 74 unskalierter Soll-Digitalwert ZK-Klappe (cnts) 75 unskalierter Soll-Digitalwert DK-Klappe (cnts) 76 unskalierter Soll-Digitalwert SK-Klappe (cnts)
×
×
  • Create New...