Jump to content

A8air

Members
  • Мнения

    55
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от A8air

  1. Здравейте, колко ще ми струва "пълна програма" на фарове и халогени? Колата е А8 Д2 фейс.
  2. Автомата рита, когато връща от 2ра на 1ва, докато държа спирачката и намалям да спра на светофар, например.При ускорение е ок. Къде да карам коша?? Д2 4.2 бензин 310 коня // За София
  3. Снимки Нова цена 250лв. до края на месеца !
  4. Здравейте колеги, продавам си джантите.4 джанти 7j x 16h2 et45 оригинални на ауди. За въпроси лс или на телефон 0899432038. Цената е 300лв.
  5. 200лв., но в момента няма как да ги сваля само тях, колата трябва да я дотъркаляме някак си до където иска евентуалния бъдещ нов собственик. Нова цена 600 лв. без джантите!
  6. След удара колата има счупена полуоска - не върви на собствен ход! Предна дясна врата не се отваря! Нямам къде да я държа и не разбирам аз да я разглобявам. Да я правя и да я карам отново нямам абсолютно никакво желание! Искам да ми се маха от главата. Ауди 100 2.3 бензин 1991ва год. климатроник/ел. стъкла/ел. огледала/задна щора/джанти 16ки/салона е запазен/взех я с газова(ланди ренцо) в багажника, но беше разкачена и не съм ходил да ми я слагат, карал съм я само на бензин.Давам и газовата! Търся й 900лв. с джантите/700 без! За връзка 0899 43 20 38 или ЛС
  7. Здравей, във подфорума за А6 4F ще намериш тонове изписано за 3.0 ТДИ, защото е най-масовия слаган в този модел. Ето линк. От там и за цени ще можеш да се ориентираш, като си прави сметка, че при А8 имаш въздушно окачване, повече електроника и по-големи гуми/джанти(в повечето случаи). Това са нещата, които ще трябва да поемеш, плюс тези, изписани за А6 с такъв двигател. Темата специално за този двигател на колегата verter ще е полезна също.
  8. Благодаря, колега! Ще пиша като има развитие.
  9. Не знаех, че този филм с никасила го има и при такъв нов модел? Не беше ли при 3.0 бензин, дето го слагат на А6 Ц5/А4 Б6 поколението? По темата - мога да споделя опит от шофиране на 2.0 дизел и 3.0 дизел, но не и от към поддръжка. Карал съм А5 спортбек 2.0 дизел 177 коня на предно (с мултитроник). Бяхме вътре 4ма и си вървеше яко нафтата. Отзад е тегаво да се возиш ако си над 180см висок, но това теб не те интересува, ти ще караш. 3-ката съм я карал в А6 Ц7 quattro с типтроник 245 коня и беше още по-яка. На звук го докарваше, поне вътре в купето се чуваше хубаво. Като динамика и разход 3.0 ТДИ е приказка.. определено искам следващия ми автомобил да е с този двигател. Подкрепям мнението на колегата 1948
  10. На всякъде е суша под капака, колега.. след снимката отворих капака и 1 капка никъде нямаше. Четох тема за подобен проблем на колега от форума, при него с беше оказала самата водна помпа. Ако е от нея няма ли постоянно да тече или се бъркам?
  11. Благодаря, колега. Аз го помислих това, заради супер твърдия борд, но все пак исках да се допитам до хора с повече опит, на мен това ми е първи автомобил и още се научавам на това-онова. Отвратително ми е 5 метра кола да вози твърдо, ще ги махам, нищо че са с добър грайфер.
  12. Здравейте, колеги. Колата е 100 Ц4 2.3 на предно. От време на време решава, че антифриза й пречи и буквално го издухва целия от някъде. Никъде няма мокро в коша на двигателя , но през няколко месеца започва да ми мига лампата и вече си знам, че е за доливане. Първия път ми изтече, когато бях спрял под наклон(странно?) Ето снимка на последната изцепка: цък. Спирам на бензиностанция след над 30км градско каране и докато кажа колко и какво да ми сипят изкиха всичко. Някой имал ли е подобен проблем? Ще съм благодарен на всички отзовали се, да поразмишляваме малко.
  13. Колеги, може ли да ме посъветвате при избора на зимни гуми? 205/55/16, колата е 100 Ц4 2.3 на предно. За сега най-добрата оферта ми е за чисто нови този размер 80лв. на гума, но марката съвсем я забравих, някаква дъщерна на дънлоп... Още един въпрос: Отзад сложих по спешност рън-флат гуми на дънлоп и ми се струва, че нямам амортисьори, направо най-малката дупчица е равна на яко трЕскане. Има ли общо с гумите втвърдяването на возията?
  14. Колега, тия години, дето си ги посочил включват първата и фейслифтовата А3 8L. Фейса е направо друг автомобил, ако питаш мен. Цените също се различават между първата и фейслифт. Ориентирай ни с колко пари разполагаш и колко ти се дават на година по колата. Бензин или дизел - това си е до лично предпочитание. Моторите, за които ще чуеш хвалби са 1.8Т(бензин) и 1.9ТДИ(нафта). Атмосферните бензинови 1.6 и 1.8 не оправдават харча си с вървене, но пък са много прости и евтини за поддръжка, като с 1.6 и данъка на колата ще ти е някакви смешни 18лв. за София. При 1.6 се оплакват, че чупи скорости, но там това е единствения евентуален по-скъп ремонт, другото е поносимо за човек на твоята възраст с някакъв къс доход. П.п. За портокола: до 97ма(или 8ма, някой колега да потвърди?) тези А3 са със стоманени носачи, след това са с алуминиеви.
  15. A8air

    Термометър на 100-ца

    Добре, значи за там диоди ще купувам. Не ми се мисли изобщо как се разглабят тия бутони за смяната. Не ми работи и механизма, който отчита километрите на колата, от време на време при 10 натискания на бутона за зануляване се сети да повърти малко и пак спира, та като я карам да го правят това, ще ги карам да правят и светлинките. Едит: И в този ред на мисли, да препоръчате някой, който се занимава с такива дреболии и има доволни колеги от форума? За София става въпрос.
  16. A8air

    Термометър на 100-ца

    Доста ми помогна с това мнение, колега! Отдавна ме дразни, че не свети, но един вече счупих в опит да ги сменя сам. И джойстика те трябва да го пипат. Тези в копчетата за ел.стъклата същите ли са ?
  17. A8air

    Термометър на 100-ца

    Супер сте, колеги, само дето аз грам не мога да работя с поялник и изкочиха разни други неща по кочината, та още си стои така... изгоряло.
  18. Само не взимай комбинацията автомат+предно, както казва колегата тази кутия е мултитроник и много хора са брали ядове с нея. Въпреки казаното, си мисля, че от там щом ще е автомобила, хората имат елементарна култура на поддържане и грижа за автомобила и е верояно да случиш на читав. Ние тук в БГ сме свикнали от 10 автомобила 9 да са тотални гробници... и все пак, точно този съвет да, бягаш от мултитроника мисля, че си важи от където и да е взиман автомобила. А и куатрото ти предоставя голям кеф зимата. Успех!
  19. Здравей пак, колега! Така, фиса е този дисплей, който на снимките е с изгорялите пиксели, на таблото виждаш ли как всичко е светло червено? Става дума за този между оборотомера и километража.Изрових тема за този мотор, но става въпрос за А4 Б6, за това не си я намерил най-вероятно в подфорума на А6 Ц5. Ето линк. Колегата Raino е описал на кратко филма с покритието на блока. Дано ти е полезна. За фис-а вече съм сигурен, че има бая теми в подфорума за ц5, разгледай, дори мисля, че има тема на колега, който ги ремонтираше. Поздрави! П.п. Сериозно се замисли над поста на колегата martinich, аз споделям мнението му. Едит: Не се шашкай от написаното в темата, ако колата е наистина толкова гледана колкото изглежда не вярвам да се стигне до най-лошото!
  20. Здравей, колега. Сподели колко пари си готов да отделиш за покупка и "стягане" Мултитроник слагат на тези с предно задвижване. Тази е с куатро и кутията е типтроник. За този 3.0 двигател се носят митове и легенди за покритието на блока, има тема тук из форума, лесно би я намерил.Като я гледам, май фис-а е заминал, но това е чест проблем при този модел. Тия 96к км дето ги е писал и мен ме впечатляват , но по снимки изглежда гледана кола, салона ми харесва, копчета изтъркани не видях, на светлата кожа си личи бая захабяването, но не видях по подлакътника, скоростния лост и волана.. за справка - на една С-класа подлакътника направо беше станал черен от подпиране играл си е да слага навигация от друг модел(тук може да бъркам, колегите да ме поправят ако е така) и резервоара й е напълнил(дано не е само за снимките). Ако не ти представлява проблем иди я покарай да видиш автомата как се държи, двигателя колко се разбира с газовата, ходова част как е и така.. Като алтернативни двигатели бих препоръчал 2.8, но него го слагат преди фейслифта, след него е заменен с този 3.0, който ти гледаш. Фейсови има също с 2.4, който е "подобрен" с 5 к.с. В момента дори ми идва в главата спомен за мнение на колега с 2.4, който беше много доволен от мотора. Разгледай раздела за А6 Ц5
  21. Тоя олроуд да не е некоя РС6ца под прикритие, ве
  22. Колега, щом си набил такива пари в тая кола и пак "вечно е тропала", предлагам да смениш майстора(или стила на шофиране?). Не се заяждам, ама един от близките ми приятели кара Б5 авант, много я гледа и тая кола 1 път не съм я чул да скръцне или да тропне, а определено не набива по 2.5к на година в нея. Много по-скромна е сумата... За А8-ца 2.5к могат и да не стигнат за 1 ремонт, според зависи.... да не говорим за цяла година (евентуални) ремонти+обслужване.Гуми за голямата джанта на А8 също са цифра. Прецени си.
  23. Здравейте, колеги! Проблема е следния - докато си седях в колата натиснах копчето на централното да заключи и от тогава предната пасажерска врата направо се завари, изобщо не може да се отвори. И отвътре и отвън не мърда при отключена кола. Ходих на 2 места из квартала по "гаражни" майстори, защото бях след нощна и исках възможно най-бързо да ми я отворят и да се прибирам да лягам, но и на 2те места искат да ми чупят кората на вратата. С ключа също не е*ава хич, даже в едната посока не мога и да го завъртя, направо почва да огъва ламарината. Може ли да се отвори тоя кош без да се троши? Който знае добър ключар, моля нека сподели къде се намира. За София става дума. Предварително благодаря на всички!
  24. Бегай от тоя кош. Има причина да е на цената на запазена 100-ца
  25. На някой му се кара Ауди, ама не му се дават пари. Бегай далече от 2.5 TDI. Има си причина да са с по 2-3 бона по-евтини. Ако държиш на нафтова такава кола гледай 1.9 TDI. Автоматик само с куатро, както е казал колегата, автомата на предно е голям трошляк.
×
×
  • Create New...