Jump to content

sharkyVL

Members
  • Мнения

    43
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от sharkyVL

  1. Здравейте, искъм да сменя двете кори под чистачките, колата е Ауди Б5, 95г. Бихте ли ми дали цена.
  2. sharkyVL

    по-широки гуми?!

    На мене 215 ми бяха тежки на колата. Другия проблем беше че задните гуми ми опираха леко в чашката където ляга пружината. П.С-Колата е Б5 АЕБ седан.
  3. sharkyVL

    ИЗПРАЩЯЛА КОЛОНКА

    Хващаш края на кората от към седалките и вдигаш на горе , като вдигнеш този край дърпаш кората към тебе. Погледни от към багажника за да се ориентираш .
  4. Благодаря колеги значи няма смисъл. robobug: Моя мотор е АЕБ мислех ,че по-големите портове са предимство
  5. Благодаря колега. Далеч съм от мисълта ,че ще вдигна мощността на колата , идеята е дали ще подобри работата на двигателя , при подаване на газ дали ще реагира по-бързо , на празен ход по-гладко ли ще работи .
  6. Интересно ми е дали някой го е правил на този мотор и дали има ефект . За полиране от вътре става въпрос Какви може да са ползите или негативите от такава интервенция .
  7. Слагайте спокойно пасва идеално . За един ден работа е . Един съвет от мен прегледайте клапите на парното дали се разпада дунапрена , ако се разпада го сменете с еко кожа
  8. 4бр. Джантите са италянска реплика 16, 5x112 , Подготвени са за боя, едната джанта е изправяна и има малко кит по нея. Цената е с гумите , летни 205 55 16 GSM за връзка 0878 831 330 Цена 250лв.
  9. sharkyVL

    Смяна на волан

    Колега става трябва да купиш 1.Волана 2.Пръта той се сваля от карето при педалите 3.двете пластмаси при ключалката за запалване от горе и долу . 4. Лентовия кабел за есковия волан. Това е ако си преди фейслифта . Ако имаш въпроси пиши на лично .
  10. изцяло оборудван двигател цена , код и коне ако правено нещо по него
  11. поставките за чаши , здрави ли са и на каква цена .
  12. sharkyVL

    Светещи духалки

    Слагай и не се притеснявай аз съм така 1.5г
  13. колега дали поставките за чашите са здрави и ако са здрави ми прати съобщение на лично с цена
  14. sharkyVL

    Грешки при Audi B5 1.8 ADR

    Мотора ти е 1.8 ако е с код ADR 125 hp . Чист атмосферен , освен ако не е правен нещо .
  15. sharkyVL

    Забила клапа

    Не съм ги проверявал на мой компютър , закарах я на моя майстор и той ги тества и чувах как се движат. Цитиране на предходен пост!
  16. sharkyVL

    Забила клапа

    Цялото парно като се свали се цепи на три части , те са захванати на метални щипки . Там където влиза радиатора на парното е кутията ,която трябва да разглобиш за да стигнеш до клапите. Тя се цепи на две горна и долна част , тук ще ти трябва по-мощен сешоар или пистолет за топъл въздух , защото щипките които трябва да откачиш са много твърди , и ще ги счупиш ако ги напънеш с отвертка . Нагряваш щипките ама леко да не ги размекнеш съвсем и с една малка отвертка отпускаш контрите на щипките , и така цепиш кутията на две. После по обратния ред . Утре пак ще проверя дали при мен като дам на контакт тази клапа отваря.
  17. sharkyVL

    Забила клапа

    На Ваг-Ком можеш да ги раздвижиш всичките и да видиш дали работят нормално. Клапата при краката на пасажера контролира дали да върти въздуха в купето или от вън. Клапата оградена в червено контролира къде да духа , горе , долу в център , зад нея има една малка пластмасова клапа в синьо , тя дали да духа в краката или на стъклата. https://imageshack.com/i/exBkL5R7j Тази по-голямата клапа контролира колко топло или студено да духа парното, тя се намира близо до радиатора на парното . https://imageshack.com/i/p7sK62Vej Според мен клапата при филтъра е защитна и не контролира нищо .
  18. sharkyVL

    Забила клапа

    За коя клапа говориш , за тази в краката на пасажера , или за тази под филтъра на купето преди вентилатора на парното ?
  19. sharkyVL

    Забила клапа

    Клапата при филтър купе не е на моторче , а на вакум .
  20. sharkyVL

    Забила клапа

    Не ми дава да кача снимка или аз не знам как. Ето линк къде влиза вакум маркуча в парното https://imageshack.com/i/f0tEW8Kxj
  21. sharkyVL

    Забила клапа

    Клапата се управлява от вакумен маркуч , когато запалиш колата тя прави вакум и отваря клапата , тази при филтър купе , гасиш колата и тя се затваря нея не я контролираш от климатроника. Клапата която контролира въртенето на въздух дали да върти само въздуха в купето или да вкарва от вънка , се намира в краката на пасажера ,ако погледнеш ще я видиш . Вакумния маркуч , които търсиш минава точно между тръбите на радиаторчето на парното там, където ти се намира и акумулатора от дясната страна с лице към колата. Провери дали не се е скъсал някъде или откачил . Управлението на климатроника може да е натрупало грешки и от там да идва проблема , закачи колата на ВАГ-КОМ и провери, може и да е сменено с друго управление ,което да не е точно това , което трябва , а може да е сдало багажа . Най-лошото е с разпадащите се дунапрени на клапите . Клапите са метални с дупки по тях и облицовани в дунапрен същите като при голф 1 . Дунапрена се разпада оголва дупките на клапите и вече не можеш да контролираш въздушния поток , къде и как да духа. Лечението е сваляне на цялото предно табло изваждане на цялото парно , разглобяване на парното , облепяне на клапите ( в моя случай с кожа ) и монтиране на ново. Процедурата отнема един цял ден от човек , който знае какво прави . Ще кача и снимки да видиш за какво става на въпрос .
  22. sharkyVL

    ауди а4 б5

    Не го слагай , много е гъсто а сега е и зими. Сложи му 10W40 и не си прави експерименти . Аз мой то го карам с 5W30 но това е заради турбото . Карай си го по каталог ,и не слушай баш майсторите дето ти разправят слагай по-гъсто ,че ти е стар двигатела Направи си експеримент сложи в пластмасови (като за кафе) чаши от 15w40 , 10w40 и 5w30 и виж в зимните студени сутрини за каква боза става на въпрос , и тази боза помпата трябва да я вдигне от картера и да смазва.
  23. Колега ако не си решел проблема , има лесно решение . 1. Взимаш от зоо магазин котешка тоалетна прилича на силиконова на едни гранулки. Тя е супер абсорбираща. 2. Сипваш в два чорапа (по възможност нови ) връзваш и мяташ под предните седалки . Напролет ще търсиш решение с клапите и отдушниците. Сега може да си смениш и филтър купе.
×
×
  • Create New...