Jump to content

ociata

Members
  • Мнения

    106
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ociata

  1. Здравейте, Жената приложи доста тормоз на нейната кола и търся майстор да оправи предната броня и корите под нея. Разбира се ако е останало нещо за оправяне, ако не да търсим втора ръка. Преди време ходихме на Гешов и останах много доволен, но времето ми е кът и затова сега търся майстор/сервиз в района на Младост/Дружба/Горубляне/Студентски град/Гео Милев... До колкото си познавам жената може и редовен клиент да му стана та по-добре да ми е по-удобен Благодаря на отзовалите се.
  2. Здравейте. Чудя се дали мога да си купя втора употреба ключ за аудито(а4 б8) и да ми го обучат за мойта кола? Един познат ми каза днес че това не може да стане - веднъж програмиран ключа става само за тая кола. Тоест ако искаш друг ключ трябва да вземеш нов, който да е "празен" и да го обучиш на по твоята кола. Нов китайски не искам, понеже си имам и не съм доволен. Пластината не ми е проблем, ще си я прехвърля от китайския и него ще го оставя резерва. Нов оригинален е 500лв с две седмици доставка, което малко ме отказва. Ключа е от този тип:
  3. ociata

    MMI Умря

    Окей съм за подобни опити Пиши ми ако искаш на ЛС да се разберем.
  4. ociata

    MMI Умря

    Старото се търкаля в багажника. Какво е умряло не знам но не дава признаци на живот
  5. ociata

    MMI Умря

    Ето така изглежда: Модела му е 4G1 053 035.
  6. ociata

    MMI Умря

    Проблема беше решен от Мишо със смяна на модула, едно голямо
  7. ociata

    MMI Умря

    Ако мога да цитирам телеграфния отговор от Ауди: "Радио модула който отговаря за цялата система". Питах ги тоест без него нищо ли няма да работи(предполагайки че може да е примерно я навигация, я нещо dvd я нещо такова и да са отделни компоненти) и отговора беше не няма да работи без тоя модул.
  8. ociata

    MMI Умря

    Днес ходих в Порше и от там казаха че модула в багажника се е предал. Цена нов 2000лв
  9. ociata

    Обща тема: Audi A4 B8

    Да отбележа и аз - ужасно тъпо работи. Сравявам го с Insignia и ... C2 Ъпдейта как може да се направи?
  10. ociata

    MMI Умря

    Колата не е авант а е седан. Радио модула не е ли часто от самото двд с картата? И ако е само радио модула или усливалтеля защо умира цялото като го пусна?
  11. ociata

    MMI Умря

    Имам навигация която изолирахме с т.нар. тапа, която до колко видях просто симулира оптиката.
  12. ociata

    MMI Умря

    Не, CAN Gateway-a не сме го пробвали на друга кола. Пробвахме самото DVD на друга кола и тръгна. Просто не се изказах правилно. Оптиката мига от DVD-то и от CAN Gateway-a и въпреки това на диагностика излиза че няма връзка.
  13. ociata

    MMI Умря

    След няколко часа ровене беше набеден CAN модула. Изолирахме навигацията, проверихме всички бушони, проверихме оптиката от КАН до модула, и пак не... Моя модул в друга А4-ка си пее. Ще звъня в Порше тея дни да им я карам
  14. ociata

    MMI Умря

    Ние диагностика правихме вече и изкарва грешка в основния кабел към устройството. Вчера пробвах да ресетна MMI-a задържайки трите копчета и резултат никакъв.
  15. ociata

    MMI Умря

    Гледах буксите в багажника и всичко ми изглежда нормално. Някой да препоръча майстор?
  16. ociata

    MMI Умря

    Добро утро колеги, Вчера взех колата от платения паркинг след като не я бях карал 4-5 дни. Оказа се че ММИ-а не иска да работи. Като цъкна еднократно копчето за пускане не тръгва изобщо, ако го задържа светва надписа "Audi Multi Media" и след това за около секунда се показва екрана с радиото(явно това съм бил оставил последно) и веднага огасва - черен екран. Закачихме го при Владо(Strekauto) и изписва че няма връзка с основния кабел на устройството. За съжаление Владо каза че не се наема да го нищи проблема и сега ви моля да ме насочите ако някой е имал подобен проблем. Също ако знаете кой би могъл да ми свърши работа да закарам колата при него да я види. Владо спомена че на А6, този кабел минавал зад жабката и при смяна на въздушен филтър се случвало да се извади. Някой знае ли къде е при А4? ПП Колата е Б8 3.0ТДИ 2012(преди фейса)
  17. ociata

    Обща тема: Audi A4 B8

    Човек не мога да повярвам че и това е допълнителна "екстра". Осветление в краката имам, но явно за жабката не платено. И това с прозорците е супер малоумно също - каква е разликата дали съм на контакт или не да ми спреш комфорта
  18. ociata

    Обща тема: Audi A4 B8

    Пичове възможно ли е някой бушон да се е предал понеже джамовете имат комфорт модул само когато колата е на контакт/запалена. Изгася ли я трябва да държа копчето до крайно положение. Също така в жабката нищо не свети - възможно ли е да нямам лампа там или пак да е свързано с някой бушон?
  19. ociata

    Обща тема: Audi A4 B8

    Не знам колко е разхода на 2.0, но на 3.0ТДИ куатро автомат разхода в София варира между 11 и 14. Извънградско 6.5 - 9. Да не остане накрая някой учуден и недоволен
  20. До последния колега - понеже не се вижда на снимките на задните стелки има ли закопчалки за пода или само на предните?
  21. А като печете ДВД-то каква компресия/формат/качество ползвате?
  22. Привет - в тон с идеята на темата искам да ви разкажа(предупредя) за сервиз от който останах изключително разочарован. Маргел бул. Гешов Отидох на 17.04 вечерта за едни втулки за "новите" ми джанти. Понеже имах нужда и от гуми ги питах за цена и кога могат да ги монтират - на следващия ден пътувах за провинцията и не исках да разкатавам Мишелинките на 20+ градуса. Цената беше приемлива, макар и не най-добрата на пазара(279лв за Goodyer 225/50/17) и се разбрахме да му звънна в събота(18ти) към 9:00 да ми каже ще ме вреди ли сутринта за да мога после да замина. Звъннах аз каза идвай максимум час и си готов. Отидох и качиха колата чак към 11 и нещо. Сложиха гумите на джантите, балансираха и хоп на колата. Директно я вдигнаха и за регулаж на преден/заден мост. Не съм го искал, не сме говорили за него - но викам айде 50лв няма да ме завалят, тъкмо ще се види как е след зимата. Платих им 1200 и нещо лева(пазя си фактурата, като дори ме чарджиха 1лв/бр за чувалчета за зимните гуми). Тръгвам аз и още в София забелязвам че волана ми не е центриран а леко в ляво?! Побеснях но вече закъснявах и си казах ще отида някой друг ден да го изправят. По-лошото е че на магистралата се оказа че гумите бият жестоко - от 110 до 160 си тресат мъжката. На следващия ден(неделя 19ти) пак цъфнах там за рекламация. Гледаха ме учудено как така бие и казаха трябва да изчакаш другите коли пред теб и ще я погледнем. Съгласих се и си отвисях нови 3 часа. Когато ми дойде реда се почна едно чешане по главите едно чудене. Общо взето направиха всичко отначало - баланс на гуми + реглаж. Момчето накрая ми вика не знам какво е станало но всичките гуми се бяха разбалансирали - сега ще бъдат наред. Викам си айде случва се нещо не са били на кеф предния ден не са го нацелили сега всичко ще е чук. Тръгнах си и с ужас установих че волана пак си е леко наляво и почнах да се съмнявам че и гумите са балансирани... За съжаление обаче бях зает и няколко дни не можах да я тествам като хората. Може би се досещате че в момента когато успях да я тествам гумите отново си биеха на куче - този път биенето започва още от 90-100! Писах им на oplakvane@margel.info никакъв отговор. Не мисля да си губя времето и нервите трети път да ходя в сервиза им на място, защото един път е грешка втори път е некадърност! Силно ви препоръчвам да избягвате въпросния сервиз за да нямате проблеми. Колата е А4 3.0ТДИ 2012 година.
  23. Както подсказва заглавието опитвам се да подкарам видео на MMI-a. Понеже нямам под ръка лаптоп с DVD се мъча да го пусна през СД картата. От различни чуждестранни форуми видях хора успели да го подкарат с MPEG4 и 720х480 резолюция. При мен обаче не се получи - плейва се само звука. Пробвах да сваля клипа на хард-а на колата но резултата е същия - само звук без картина. Някакви идеи? Поне от ДВД диск някой успявал ли е да подкара видео да знам дали си заслужава разправията да търся записвачка
  24. Макар да имам от сравнително скоро б8-та искам и аз да споделя впечатления(да не остана по назад дето се вика ). Колата е 3.0тди автомат куатро 2012 година. Градско в зависимост от трафика и настъпването е между 11 и 14. Като горната и долната граница са трудно постижими. Маршрута ми е Окръжна Болница Младост - мола на бул България(като минавам покрай телевизионната кула а не през околовръстното). Извънградско между 7 и 8.5 варира. Колата е готина и приятна за каране - със сигурност имаш ресурси да изпреварваш нормано без да се притесняваш и да поддържаш сравнително високи скорости на магистралата без да си в лютеницата. Не бих я определил като спортна в никакъв случай На кутията(7 степенна DSG) не ме кефи че когато си на D, дори да удариш кик дауна е значително по-мудна в сравнение когато е на S - може би са целяли някаква икономия на гориво, но извънградско е дразнещо като настигнеш някаква голяма колона да трябва да връщаш, после като изпревариш пак на D и т.н. Друго което не кефи е обема на резервоара - не е сериозно на кола с такъв разход да имаш само 55л За да не остана не разбран така описаните "проблеми" са бели кахъри и колата ме кефи супер много и се надявам да ми служи варно дълго време. За справка имал съм 2.0 и 3.0 дизели на БМВ и двата комън рейл, НО бяха ръчки. На 3-та разхода беше г/д идентичен с на аудито, само дето извънградско ако караш по-бавно падаше сериозно до около 6 - при по-динамично каране си гореше колкото б8-та. 2-та харчеше извънградско 6-7 което я обезмилсяше спрямо 3.0 извънградско. Но в града си даваше доста икономия - някъде около 8-9 гореше което са си 2-3л надолу.
  25. Засега не е правила пак мизерии. Ако кротува до следващото обслужване, ще я погледнем тогава на диагностика. Благодаря на взелите участие.
×
×
  • Create New...