Jump to content

Batstoman

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Batstoman

  1. Търсете Светло Вакарелски!!! Ако е за програмиране Пламен е човека!!! Къде ли не ходих и какво ли не смених. При мен се оказа водна помпа, после тройник и накрая кофти разширителен съд. Разширителният съд го смених 2 пъти!!! Продах автомобила преди 2 седмици - 4 пъти се опитаха да я гепят. Новият собственик е много щастлив.
  2. При основното обслужване смених помпата с оригинална. Една седмица я държах в сух гараж за да я изсуша хубаво. Вдигнах я крик в сервиз - суха е отвсякъде. Основно я кара жената - през ден, сутрин 5 км, вечер пак. Имах Октавия и навъртяни 200к км. - стигал съм да доливам по 2 литра масло на 15к км., ама антифриз - не, на две години директно сменям - тука грам масло не доливам. Чудя се какво да правя.
  3. Моля, да даде мнение потребител, който има навъртяни повечко км. на сравнително читаво BKD колко антифриз е долива-л. Като казвам читаво имам предвид без течащ тройник и тн. Или спукана глава. Предварително благодаря!!! Ps: един пръст ми е дръпнало от последното доливане на около 1500 км.
  4. Извинявам се ако разводнявам темата!!! Някой запознат ли е тези автомобили могат ли да се карат със син/зелен антифриз? Имам истински японски две туби по 5 литра и се чудя дали да не го подменя червеният.
  5. Чел ли е някой наръчника на потребителя точно за тази версия / 2004 година? Два дена времето е по - топло и не свети червен термометър. Чудя се, дали не светва червено като и прекалено студено - за да не се натиска или форсира на празен ход.
  6. С g12 съм системата на 9 месеца. Не е давал никакви индикации да създава грижи. Човърка ме защото долях и пак светна на другата сутрин. Вярно е, че е студено ама и на всякъде е студено сега.
  7. Вчера беше на минимума и долях една идея под максимума. Днес пак светна червения термостат. Почвам пак да мисля глупости за главата.
  8. Здравейте и за много години!!! знае ли някой каква е причината до ми свети сутрин при първо палене червен термостат? Мисля си заради ниските температури ама ... Антифриза беше миниму и долях до максимум, но тазе сутрин пак светна и до като не вдигна температура не загасна.
  9. Извинете за разводняването!!! Препоръчайте марка за двете помпи. Пропадна ми педала, а и от доста време не ми харесваха първите десетина натискания. Последно чували ли сте за ремонтни комплекти?
  10. в завой ускорение или в права посока? защото при мен е само в завой, а няма следа за триене някъде.
  11. Автомобилът няма един паразитен шум по дупки. Това стържене е само като му дам малко зор.
  12. Здравейте, притежавам от година и половина 8Р / 2.0 TDI / BKD и миналата седмица за първи път го разходих извън София по уважителни причини /карам е..ти служебната/. При завой независимо в коя посока имам меко стържене като на гума в покалник при осезаемо натоварване на двигателя. Огледал съм всички подкалници и няма следи от триене. Шума не е като лагер или каре - продавам автомобили от двуцифрено число години и не е да не съм чувал. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Предварително благодаря,
  13. Batstoman

    Крушка за фар

    Tnx x 10!!! тая опънатата става за ... , но е и за да покажа как се сменя. Днес след препитване на няколко собственика се оказа, че няма щипки, скоби и др. Просто се дърпа на вън с буксата. Монтажа - фиксатора на лампата трябва да сочи на горе и да е права. Поздрави, Sent from my SM-T715 using Tapatalk
  14. Batstoman

    Крушка за фар

    Извинете ме, че разбичквам темата, някой виждал ли е в нета филм как се свалят крушките? Днес изгоряха и двата къси. Искам да разбера как се разкачат фасунгите, че на старата на една бензиностанция ми скапаха един цокъл и сменях фар. Предварително благодаря
  15. Batstoman

    Гуми и джанти за A3 8P

    днес видях две къси бази, а на петрола на КАТ вече си пият кафето!!!
  16. Мога да ли се оплача и да ми се даде съвет? При вадене на ключа от патрона няма щракането и не спира радиото и не ми работи централното от ключа. Ключа влеза трудно, да не кажа почни никак и ме е шубе да не са я пробвали да я гепят. Иначе от вратата позволява заключване. Дайте съвет какво може да е и къде да ходя!!!
  17. Привет, леко да разкажа какво преживях и само времето ще покаже дали съм се оправил с загубата на антифриза. Купих я април 2015 и от много работа я регистрирах чак края на май 2015. Истината е, че имам ебаси служебната кола и тази е между другото пред е блока и е за всеки случай - навил съм 5000 км и съм долял литър антифриз. Отделно два пъти се опитаха да я гепят и седя на два пъти по седмица по сервизите. Оказа се ,че BKD пукат глави, но всички са чували, но никой не е виждал и правил. Почнах а обикалям по сервизите и всички единодушно без да са я докоснали ми викат - отваряме двигателя. На едно място надуваха и мериха изпаренията на антифриза и ми викат - нищо не показва ама ще отваряме. Накрая един колега ми вика - закарай я при ... да смени ремъците и обслужи и да ти я огледа хубаво. Речено / сторено - купих, всички видове ролки, ремъци, о пръстени, водна помпа, семеринги, термостат и тн. - абе 1300 лева части и в очакване на присъда. И започна едно разглабяне и молитви да не се отваря мотора. Резултата е следният: Водната помпа в следствие на пренатегнат ремък тече много слабо след като бъде загрян и загасен мотора тогава почва сълзенето и понеже е топъл мотора няма видими следи от течове. Сигурно цял ден са си играли за да установят от къде изпуска антифриз. Собственика на сервиза ми вика – през един автомобил, който а му докарали тече от водната помпа след пренатягане на ремъка. PS: имах оплакване, че след като е загрял хубаво двигателя и е шофиран при работа на празен ход почва леко да притриса се оказа някакви уплътнения на дюзите – комплекта излиза 60 лева на дюза. Едни тежки специалисти ми разтягаха легенди за дюзи и тн. Съвет от мен – да търси търпелив механик, който да е разглабял много такива автомобили и наблюдава, а не да вика за 2 часа си готов. Оказва се, че пукането е в следствие на кофти работа на дюзите от богата смес и неправилно разпръскване и другото било от загряване и спиране на мотора. поздрави,
  18. Привет, има ли някой който шофира с лепена глава?
  19. тия дето ги препоръчваш лепилили ли са ти главата?
  20. Споделям наблюдение: 1. Грам не пуши - чак за дизел странно. 2. Разширителен съд е чист. 3. Не губи масло даже ме изненадва - на шкодата съм стигал до 2 литра кастрол. 4. Върви повече от добре. Пратете ме при някой читав да сондирам малко мнение. Препоръчаха ми на хладилника един сервиз до бош сервиз. това с лепенето как звучи като трайност?
  21. Привет, меренето на газовете преди време на един автомобил го правих нищо не показа. Смених половината автомобил: 1. Водна помпа 2. тройник 3. маркучи 4. радиатори и накрая гравата се оказа на хармоника. Майстора ми го препоръчаха доста хора, са му били колеги в ауди. Търся педантичен майстор, който: 1. Няма да подмени нещо на автомобилът при престоя 2. Педантично да го огледа на всякакви температури 3. Пропуски при всякакви температури. 4. Да разбира от всичиките му мерения вакум, налягане, окиси и тн. Търся някой който е правил глава и да даде мнение за загубите и симтомите. Автомобилът не пуши грам - нито на топло, нито на студено, при натискане и леко шофиране. Това което намерих в нета е, че пука между клапаните и не меша маслото. Има ли някой който шофира с лепена глава? Кой му го е правил и колко пари, че ми писна?
  22. Здравейте, доста рових по форума, но явно или не търся като хората или не е дискутирано специално явният проблем. Мойто А3 сиво и омайно ми ... ....... ..... Имах октавия със същият двигател и му направих от 6к до 200к и нямаше такъв проблем, освен, че духаше на моменти до 2 литра масло на 15к. Та купих го, смених филтрите, маслата, гумите и ме завъртя работата последните 6 месеца. Навъртял съм му не повече от 5к км., от които аз не повече от 20 пъти да съм го карал, а жената 2-3 пъти в седмицата за по 5 км. Добре, че сложих имобилайзер, че се опитаха миналата седмица да го гепят - супер профи отваряне, чупене на патрон без разбиване на външни ключалки, вписване на нов ключ, но късмет - монитрах имобилайзер и не са успяли. Да не споделям, че в багажника имаше скъпа ракета за тенис и тн. Закарах го да му сменям ремъците (да го подготвя за новият опит) и майстора ми вика - колко антифриз съм долял за 6 месеца, че с ремъците изглежда и друго, че има - аз му викам почти литър. Директно ми каза абе главата ти е спукана - ще се наложи да отваряме, лепиме и събираме. Долял съм му след вчера почти общо литър антифриз и ми прави впечатление, че вчера нещо ми беше слабо парното, а не беше много студено. Питането ми е следното към препатили: 1. Какви са симптомите? 2. Колко е почнала да губи антифриз и как се увеличава? 3. Други поражения има ли? 4. Как да го проверя - тия машини с замерването на изпаренията са пълен т...к? 5. Препоръчайте при кой в София да го закарам (леко да вметна, че продавам автомобили нови от 15г. и съм се нагледал на майстори и сервизи). Предварително благодаря,
  23. Batstoman

    Гуми и джанти за A3 8P

    евала!!! безкрайно благодаря!!! с какво окачване си? или просто остава доста място?
  24. Имам и една A4 с DPF 2007 на нея и наляха половин литър за 15к км. при какви ли не проби и никакви загуби или сигнали. имам чуството, че А3 нищо общо няма с А4. Дайте съвет къде да ходя за проверка и на двете!!!
  25. прощавайте, че се намесвам ама някой има ли наблюдение колко антифриз се долива нормално за едно лято. долях това лято за 5к км около половин литър на два пъти. антифриза е чист в казанчето, не сигнализира за наливане и не пуши. от работа не мога да пообиколя сервизите да го погледнат.
×
×
  • Create New...