dakata 74

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

About dakata 74

 • Rank
  User

Друго

 • Kaра
  A4-1.9tdi/ S4 B7 4.2

Recent Profile Visitors

650 profile views
 1. здр. колеги ,карам s4 ,4.2 i ,bbk и сменям два пъти маслото . Предишният собственик я е карал с мотул претропваха веригите за 1-2 сек. Сега слагам Мермерски 5w40 черната серия и няма тропане и тем подобни. Ще рискувам с това масло и да видим какво ще стане .
 2. Здравейте, става въпрос за 1.9 TDI AVF 131 к.с. Колата на место тресе повече от обикновено. Колата така съм я взел, дотук по проблема съм сменил следните неща: разпределителен вал и повдигачи, демпфер, съединител, тампони на мотора, О-пръстени и регулаж на дюзи. Преди време ми излезе тема подобна на моята и пишеше, че има колега, който чрез софтуерни настройки се справя с проблема. Колата върви повече от други тди-та и разходът и е 5 - 6 на 100 км среден, но се съмнявам да има чип тунинг на колата. Моля, ако някой знае решението да сподели, благодаря предварително!
 3. е за това питам чоко, след като ги смени твоите утихна ли ти мотора или не
 4. здр. колега. имаш ли леко буботене в въздушният филтър , като смени с новите стана ли по тих мотора (без значение че не върви)
 5. Здравейте, аз имам едно леко бучене в въздушният филтър. Ходих по майстори и все ми говорят за смяна на вала. Свалих капака за да видя какво иде реч и вала ми е като нов никакви следи от работа . Има нитове на малките валове които падали - моите са там. Колега от форума ми каза че може да е от повдигачите , има логика ! Същото бучене но по осезаемо го чувам на 1800-2000 оборота. За това питам имал ли си подобно буботене на мотора.
 6. здр. колега .Какви повдигачи си сложил ,защото имало някакви подсилени (подобрени - черни) ,другите не били за този мотор. имал ли си проблем със старите за да ги сменяш?
 7. Здрасти колега , цена на масло +маслен филтър+горивен+въздушен за А4 1.9 tdi 130 к.с. помпа-дюза, AVF. WAUZZZ8E83A333379 Предварително благодаря!
 8. здр. колеги като дам на контакт не ми светва лампичката на check-a. Това нормално ли е или има някаква интервенция. колата е А4 1.9 TDI , 130к.с. pd. AVF motor. 6 ск. Пали, върви, малко гори 5-5.5л.
 9. ша карам така ,като светне ще бутам на чешмеджите
 10. след колко време или км .
 11. здр.колеги , захванах се с изкопаването на канал в моят гараж. Затова ме нямаше няколко дни. Ето как се премахва AGR клапан.Отгоре има един вакум маркуч който го изолирах, колата започна да върви по добре (може да е от внушение) ,грешки няма ,карам вече 1000км. Не съм нито софтуерно нито хардуерно отстранил въпросният клапан. Не си давайте парите по чешмеджйи с лаптопи и програми на VAG групата. благодаря на колегата eckrimo, мисля че и аз имам същия проблем . така го установих и аз и смятам да карам докато не зъбуботи по силно.
 12. здравейте отново, днес нямах време за тези втулки на кобилиците но отстраних AGR клапана. колата стана малко по тиха но буботенето остана откъм филтъра.Ако колегата Teddy е прав колко и да са скъпи тези втулки не са по скъпи от един разп.вал. Затова трябва всеки който и с каквито проблеми да се сблъсква да дава инфо за тяхното отстраняване и решение. Дано да стигнем до добър край. Колега Teddy ще те помоля за малко инфо отностно цени ,начин на смяна и т.н. колега Teddy .след смяната им мотора спря ли да буботи???
 13. подмяна с нова благодаря за инфото tedyy, продават ли се тези нитове ,могат ли да се подменят. малко повече инфо за ремонта. иначе има логика в това твърдение.ще проверя и ще пиша. още един път благодаря.
 14. Колата върви много добре (пу,пу) да Я ЗАПЛЮЯ, има тяга ,пали от раз, гори градско 6-6.5l; извън 4.7-5.4l. Къде се намира този клапан?
 15. не ,колега . Тръгнах по мъките. Казаха ми за износен разпределителен вал , хубаво че бях при майстора като го проверихме - иначе бях изгорял с вал . Не е от него. сега ми говорят за дюзи - по компа са си наред. Скоро ще ходя в София да им сменям гумички и т.н. Изводи ,че няма майстори който да диагностират даден проблем и да го отстранят, всичко е на елиминация ( сменят и ако не е от това проблема към следващите измислени от тях проблеми ) а знаете какви са разходите по този мотор. Та така с моя проблем ще ходим по "майстори " както казваше един мой приятел чешмеджий (ВИК майстори) докато не се реши проблема. Успешна и лека седмица , ако някой има добър майстор по VAG , моля да сподели .