Jump to content

justboneswth

Members
  • Мнения

    128
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A3

Последни посетители

1090 профилни разглеждания

justboneswth's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Не съм с куатро. Проверих ламарината зад диска, изглежда като че има доста място между нея и диска. Направи ми впечатление, че като свалих гумата и врътнах леко диска се чу стържене. Сякаш от триенето на накладките в диска. Възможно ли е от тях да се чува при потегляне. Да не са се напаснали още ли, не знам (6 месеца има от смяната им). Иначе ето я ламарината
  2. Благодаря, ще я погледна.Спирачни дискове и накладки са на 6 месеца, едва ли да са те. А иначе тази ламарина не трябва ли, ако закача някъде, да закача през цялото време, а не само при потегляне. Не знам как изглежда, просто изхождам логически.
  3. Здравейте, от скоро се появи странен стържещ шум, когато потеглям от място. Звучи като триене на метал в метал или като шмиргел. Шума е в порядъка на 1-2 секунди и то само, когато потеглям от място. В движение не се чува. Понякога, ако пускам по-плавно и бавно съединителя, няма шум. Шумът идва от лявата страна и всеки път ми се струва, че е ту отпред, ту отзад. Колата не претриса като потеглям, педалът на съединителя също не тресе, отделя си нормално както и преди. Нищо по съединител не е сменяно от както съм собственик (6 години). Някакви насоки къде може да се търси проблемът?
  4. Благодаря за съветите, още днес остана време и свърших всичко замислено със свалянето на кората обаче... При поставянето обратно на едно място в средата не иска и не иска да прилепне. Около 4-5 см дълга пролука, около 1-2мм луфт. Какво ли не правих - не иска да прилепне, а ме е страх да свалям пак, че да не вземе да стане по-зле. Каналчетата, в които се закопчава са старателно почистени от прах, кал и т.н. Направих проба с вода и направо си изчезва в пролуката. Не знам какво има под нея, но съм сигурен, че не е ок да тече. Някаква идея какво да направя. Малко силикон опция ли е ?
  5. Здравейте, утре ми предстои сваляне на кората под чистачките заради отстраняване на малък проблем отдолу. Какви съвети може да дадете при обратното поставяне на кората, ако не прилепне плътно. Смятам да изчистя до колкото мога мястото на контакт със стъклото и чоповете, но се притеснявам, че с годините може да има деформация на кората и да не легне плътно. Мога ли да нагрявам с пистолет за горещ въздух и да огъвам леко или да използвам някакъв уплътнител където е необходимо(силикон или подобно). Всички съвети ще са ми от полза. Благодаря
  6. Благодаря на всички за отговорите, при първа възможност ще пробвам и ще кажа какво е станало.
  7. Добре, благодаря, даже се сещам за такъв магазин. Имаш впредвид да взема нов маркуч направо ли? Ако да, относно монтажа може ли малко помощ. Мисля, че със снаждане няма да стане, защото частта, която е отчупена е направо твърда като цимент, не знам ще може ли да се съедини някакси
  8. С някакъв щуцер ли? Има ли толкова малки. Липсващата част от маркуча е при мен, с нея дали ще стане
  9. Здравейте, днес пръскалките ми отказаха и се оказа, че маркуча е скъсан (по-скоро счупен, доста е втвърден) и всичката течност се излива в отсека под чистачките. Никъде по сайтовете не намирам такива маркучлета. Идея от къде мога да взема и евентуално как се сменят. Може ли новия маркуч да не минава по трасето на стария, а да е изваден някъде отвън за по удобен монтаж? В жълтото на снимката се вижда липсващото парче.
  10. justboneswth

    Дим в купето и още

    Къде в Пловдив отстраняват такива проблеми
  11. Моят проблем се реши вчера - смяна на температурен датчик за охлаждащата течност. Колата пали само като види ключа и отново си държи нормални по-високи обороти докато загрее.
  12. Колега оправи ли проблема, ако си пиши от какво е бил.Забравих да пиша че сензора за температурата на охладителната течност е една проста термодвойка и може да ти прави беля при студено време. При повреден дебитомер колата кихаше и докато вдигне обороти трябваха 4-5-6 паления с подадена леко газ. И все пак мисля че всичко зависи от типа двигател и от компа, доста видове са.

  13. Сменени свещи, почистена дроселова клапа и дебитомер. Минах диагностика, адаптация на дросела, грешки нямаше и не хванаха нищо нередено. Колата пак си пали от 4-5 път. Днес сутринта обаче при видимо и осезаемо доста топло време, запали от раз без никакви ядове. Това ме навява на мисълта, че явно проблема е от студеното време. Някъде четох за възможност да е проблемен температурен датчик. Евентуално колко такива има или е само 1. Аз лично съм сменял пред 2 години този, който е на тройника за температурата на охладителната течност. Не купих оригинален тогава, така че може да е дал фира пак. Дали може да е от него или има и други температурни датчици?
  14. Аз в събота ще сменя свещите, че не са пипани 4 години, ще изчистят и дросела, ще я закачим на диагностиказа адаптация и да видим за други проблеми. Забравих да спомена, че от скоро забелязах, че като запаля не държи около 1100-1200 оборота както беше преди, а пали веднага на 780-800. Иначе с контакта да изчакам малко и пак да върна и да дам контакт отново, нищо не става.
  15. Здравейте, колата е А3 1.8 125кс, без газово. От няколко дни почна да пали страшно трудно сутрин или следобяд след продължителен престой (10-12 часа). След първото палене, ако загася и запаля пак, няма ядове. Понякога, ако въртя по-продължително започва да премигва и лампата за маслото (масло има). Четох за най-различни проблеми като датчик на Хол, на разпределителни вал, дросел, маркучи за налягане на бензинова помпа, самата бензинова помпа и още какво ли не. Понеже близките 10-на дни нямам възможност да отида на майстор, има ли нещо, което бих могъл да проверя и да направя в домашни условия? Евентуална диагностика ще покаже ли проблеми и в сервиз как биха установили проблема, при положение, че колата ще запали 99,9% ако ида там. Благодаря
×
×
  • Create New...