Jump to content

Мониторът губи сигнал за 1-2 секунди


Recommended Posts

Значи проблема е следния.

Когато пусна да гледам филм на цял екран или разглеждам снимки с широка резолюция за части от секундата през равен интервал от време ми се се появява ето това изображение и изчезва

NO_SIGNAL_by_aldologger.png

Ще съм ви много благодарен ако можете да ми кажете на какво се дължи и дали трябва да си купувам нов монитор.

Благодаря лека вечер :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 58
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Кажи какъв е монитора и каква е видеокартата? Не че има някакво значение марката. Може картата да прегрява или монитора да си тръгва, може и кабела на монитора да е тръгнал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... може и кабела на монитора да е тръгнал.

Най-вероятно това го изписва само тогава, когато изобщо монитора, няма контакт с компютъра (видео картата), или т.е на равни интервали както казваш няма хубав конктакт, но е възможно и да е от видеокартата, или по-точно буксата и ... в никакъв случай монитора, той най-просто казано или ще работи или не :zustimm:

Редактирано от iordan0ff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Смисъл това no signal НЕ го изписва само дава тези много цветове за части от секундата и изчезва.Мърдах кабела на монитора,но нищо не се промени.

Видео картата е nVidia Geforce 8600 gt 512MB.

Последно време като се замисля оставях компютъра да работи постоянно по 7-8 дни.Възможно ли е нещо да е прегряло?

Редактирано от daiksa93
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен по-скоро не, ами някоя спойка, около видеокартата. Отварял ли си скоро компютъра да видиш какво става в кутията? Не е голяма философия даже може, да извадиш видеокартата да я поогледаш, и да я върнеш пак на мястото и понякога се оправя. Принципно и ако е попепелясал вътре може да дава такива "чудодейки" :zustimm: .

Редактирано от iordan0ff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно компютъра не съм го отварял откакто си го купих,но мога да го отворя.

Отварянето не ми е проблем,но ме човърка отвътре защо се получава това само когато гледам филм на цял екран или разглеждам снимки?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами възможно, е и да е нещо пипкаво, вече започвам да се съмнявам и в самия монитор, когато започнат да се сменят бързо/постоянно кадри, т.е при монитора това му е натоварването :zustimm: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така определено е трудно, да се даде диагноза било то и не толкова, точна освен да те пратя за "зелен боб" някъде ... предположения има много, ако не искаш да го караш на "монтьор" може да експериментираш, с друг монитор да пробваш, да видиш дали е от компютъра в частност видеото, или от самият монитор. Варинати има много, лошото, е че не помогам в случая за това спирам :zustimm: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като начало, отвори компа и го изчисти. От колко време си негов притежател, някога чистил ли си го? Принципно вариантите са много: като тръгнеш от температура, та стигнеш до дъно. Всичко може да е. Най-добре зачисити, и проследи температурата на ядрото на графичния процесор(видеокартата). След това свали някоя от програмите за тестване, например ATITOOL тя е изключително лека и елементарна за работа, пусни и един тест най-малко 12 часа. Провери все пак и буксата на видеото и на самият монитор. какъв е монитора? CRT или LCD? Захранването какво ти е? Клоквал ли си някога картата? Някакви флашове на БИОС-а да си правил скоро? Има наистина доста варианти и пътеки по които може да се тръгне. Определено не е добре, че прави така.

На първо време, опитай да хванеш точната температура на картата в момента в който го направи тоя трик. Изчисти и компа, ако не си го правил скоро. И кажи какво е захранването и как са му 5-те и 12-те волта.

П.С. Оставянето на компа да работи не му пречи по никакъв начин, освен ако не държи високи температури или ако не се скапе нещо и няма кой да му дръпне щепсела.

Редактирано от D_I_V_A_K_A
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компютъра го имам от 2 години и 2-3 месеца,не съм го чистил никога.За температурата ползвам Everest Ultimate която ми показва че температурата на графичния процесор е 58 градуса.Буксата я проверих всичко си е наред.LCD монитор.Захранването не знам какво е не съм клоквал картата даже не знам какво значи това и никакви флашове не съм правил на Биос-а

Този проблем се появява по всяко време независимо от температурата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

58С, не е от най-нормалните температури, но не е и някаква стряскаща стойност. И все пак изчисти компа. 2 и кусур години не е малко, и в никой случай няма да му е по лошо на компа да го изчистиш. Сега тази температура я мериш в айдъл режим, без натоварване ли? Процесора какъв е? Щом ползваш Еверест влез в менюто и кажи какви стойности ти дават 12 и 5 волтовите линии? Компютър>Датчик и там някъде гледаш "стойности на напрежението" има 12в- 12.? и за 5 волтовата линия въпроса е същия 5.?

Опитай и с нов драйвер, колегата НММ е прав, не пречи да опиташ. Свали си го директно от сайта на нвидия.

От колко време го прави тоя трик? Зимата правеше ли го? За да тръгнеме в друга посока трябва категорично да изключиме варианта с температурата. Затова изчистваш, и гледаш температурата дали ще спадне след това. Свали и тази програмка която ти казах. С нея освен за грешки в самият чип на картата можеш да разбереш и каква температура държи при натоварване, което е важно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази температура я меря когато съм в интернет и слушам музика от диск.Процесора е AMD Athlon 64X2 Dual Core Processor 5000+ 2.61GHz 2.00 of RAM.На 12 волта ми дава 12.65 а на 5 - 5.51 волта.Тоя трик го прави има няма 5 дни - за първи път от както го имам.Зимата не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е достатъчно натоварване. Трябва ти нещо което да затормози сериозно видеото. Процесора до някъде оправдава високата температура на видеото. Захранването ти е повече от задоволително, него го изключваме категорично от листата. Действай нататък, изчисти добре компа. И Температурата трябва да видим при натоварено състояние. Смени и драйвера за всеки случай. Това, че го прави от няколко дни дава точка + в насоката температура. Поради факта, че последните седмици се повишиха значително температурите навън, от там и на компа температурата му се покачва, да с 1-2-3С, но при още допълнително обстоятелства като прах и не добра проветривост поради същата на кутията както и дебита на вентилатора ако е пълен с полепнала прах.

http://www.techpowerup.com/atitool/ -свали тази програмка. И само я пусни. Без да клокваш с нея, пусни я да прави тест за грешки и артефакти. Не е идеята да търси артефакти толкова, колкото да напъне малко видеото. има по сериозни програми за тест-ове, но тази е достатъчно нежна да не прецака нищо ако се появи проблем. Следиш времето което ти показва без грешки. Принципно, без клок дори и 10 дни да я оставиш не би трябвало да даде грешка. Демек отброеното време трябва да си е толкова колкото стои пусната. Ако е започнала да брои наново, значи е открила грешка.

Ако успеем да си докажем, че проблема е в охлаждането по скоро недостатъчното такова, проблема е решим и не е сериозен :dance:

За целта трябва да свалим температурата минимум до 50-52С. Компа ти не е вехтошляв, та дори и 48-50С в айдъл режим ми се струват нормална температура. За сравнение моята карта държи 46-48 в айдъл. Без никакви допълнителни охлаждания, ако я запека сериозно с нещо имам куп допълнителни охлаждания, но рядко се стига до тях. Имай впредвид, че охлаждането си е сериозна хардуерна структура при всеки комп. И продължителната работа на всяка част по него при температури над средните скъсява живота на дадения хардуер. Например, всеки процесор има изчислени Х часа живот при Х температура и У часа живот(У<Х) при температура У(У>Х). Демек де, ако имаш 100 часа живот при Т до 50градуса. То при Т 60 градуса тия 100 часа намаляват, колкото по висока е Т толкова по се скъсява живота на дадения хардуер.

Редактирано от D_I_V_A_K_A
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видеокартата ти е пътник, не е от претоварване .... ако имаш наблизо сервизче, което се занимава с ремонт на електроника им я занеси и ги накарай да я "духнат": обдухват я с 450-500 градуса и ако имаш късмет проблемната микросройка ще се оправи

Имам братовчед с подобен сервиз, при него има едно 30 видеокарти точно с тоя проблем.. той ми обясняваше, че е нещо от технологията на запояване/производство

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек, тия 96 градуса, видеото ли са? 22мин. без грешка, е нищо все пак.. трябва да попържи картата часове за да покаже ако има грешки...

Ако това 96 е видеото, спирай програмата! И ще умуваме!

Редактирано от D_I_V_A_K_A
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да 96 видеото.Вече 28 минути без грешка.

Значи ако съм разбрал правилно ако намери грешка започва да брои отначало така ли?

Спрях я.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, започва да брои от начало, правилно си разбрал. Но при тези температури просто янма смисъл да продължаваш да я мъчиш. Картинката е ясна. Програмата е още в начален стадии, тя има два етапа на работа първо тормози за 3Д и производителност, след това за вдигане на Т. Сега си на етапи по 5-10мин. След часове работа гърча които прилага на картата е 10-тократен. Няма смисъл да я мъчиш повече. Рано или късно с такава температура ще изкара грешка или артефакт. А и температурата тепърва щеше да започне да расте.... При мен след клок на видео едва след 33 часа ми напълни артефакти отраз... след това докат не спрях компа да истине 3 часа, не искаше дори при дефаулт настройки да спре да прави грешки.

Както и дае, минаваме към охлаждане. Трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да зачистиш компа. прави се внимателно и не с прахосмукачка. Ако имаш компресор под ръка най-добре. Но не е болка за умиране ако нямаш. Отваряш кутията, една шепа клечки за уши.. и се залавяй с действие. По перките на вентилаторите трябва да има втвърдена прах, изчисти и нея освен всичкия друг прахоляк вътре които ще откриеш. Ако искаш сложи една снимка след като отвориш кутията. Да добием представа, ако се наложи евентуално къде и какви допълнителни охладители могат да се монтират.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Задължително ще го отворя и ще снимам,но от тази откакто го включих тази сутрин проблема изчезна.Гледам си сега снимки и филми и всичко е наред някакси изчезна проблема

Редактирано от daiksa93
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, след като 22 минути си нямал грешка, значи проблема не е изключително тегав. Но ти и не товарш картата с нищо. на тоя етап избягвай тежки игри докато не продухаш компа и не подсигуриш добро охлаждане на графиката. Вероятноста обаче да се усложни положението при такива Т на видеото е огромна.

Предполагам, че имаш някъв енджин които следи за грешки или на картата или на монитора. И ти изкарва тия черти когато открие такава. А според мен, грешките ти идват именно от температурата. поне според което видяхме до сега.

Не е лошо да боднеш и едно драйвърче ново. Само по добро ще направиш, няма шанс да се влоши нещо.

Ако след почистване няма желания ефект може да се наложи да подмениш и пастите на процесора и на видеото. имай го впредвид, ако нямаш паста не е лошо да си набавиш. Не са скъпи що годе добрите стигат 10-тина лева. Има и български по 2 лева. Не са препоръчителни, но и те вършат работа.

Редактирано от D_I_V_A_K_A
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...