Jump to content

Audi са започнали работа по модела А9


bkolev

Recommended Posts

На този етап най-голямата цифра в моделната гама на Audi е 8. Флагманът на марката е А8, а спортният автомобил от клас суперкари е обозначен с индекс R8. По всичко личи обаче, че компанията възнамерява да пусне в серия модел с индекс 9.

По данни на френското автомобилно издание L'Automobile Magazine от Audi вече са започнали работа по модела А9. Автомобилът ще представлява ултралуксозно купе с дължина над пет метра. Главен негов съперник ще е Mercedes-Benz CL.

В основата на новото купе ще бъда заложена изцяло нова платформа, която в момента се разработва в пълна секретност. По непотвърдена информация именно на тази база ще бъдат изградени впоследствие и новите модели на Bentley, както и Porsche Panamera и Lamborghini Estoque.

По предварителни данни това ще бъде най-шикозният модел с марка Audi и ще разполага с двигатели, чиято мощност ще започва от 400 к.с. В това число ще бъде включена и хибридна версия с мощност 500 к.с.

Каросерията на А9 ще бъде изработена от алуминий, а автомобилът ще разполага с фирмената система за предаване на въртящия момент и към четирите колела.. Очакваната премиера на новото Audi A9 ще се състои не по-рано от 2014 година.

Източник

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toчно в тоя сегмент винаги съм се чудел защо ауди не предлагат сериозена алтернатива на мерцедес. Ако има истина в тая новина, това май ще е най-маниашката машина от любимата марка :hilezh:

Редактирано от DLS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все пак ако разработват конкурент на CL едва ли ще е под името А9 или поне аз така си мисля. По-скоро да бъде R. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...