Jump to content

Кой е по добрият Автомобил А4 В5 1.8 Т или А6 старото със 2.5 Дизел Петака


Recommended Posts

Първо помисли колко голяма кола ти трябва, после сметни колко километра на година караш и разбери дали ще ти е по-изгоден дизела.Чак след като дадеш отговори на тези въпроси бихме били полезни с някакъв съвет.

Редактирано от Raino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса ти се свежда до най-стария форумен спор.Дизел или бензин.Дизелист никога няма да ти каже да си купиш бензин и обратното.Както ти казаха по-нагоре сам трябва да прецениш кое е по-изгодно за теб.

А4 е по-бърза,модерна и тясна,А6 е по-здрава и комфортна.Това говорим за коли в горе-долу еднакво състояние.И пак е доста относително.Дизела се обслужва тегаво и скъпо,а издържливостта на А4 е с въпросителна.

Както казват от Pepsi - The choise is yours :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-лесно, ще разбереш, като се качиш и покараш и двете. А6ицата определено не е за градска кола. Казвам го от гледна точка на стопанисващ въпросната в малък град. В същото време съм собственик на Б5 АФН. Ами двете коли една до друга нямат фрапантна разлика в размерите, но Б5ицата е някакси консенсус между градски и извънградски автомобил, докато С4ката няма място в града! А за двигателите, обслужването и на двете не е особенно скъпо и тегаво. В общи линии ще повторя колегата Райно - Отговори си на основните въпроси - Предимно по какви пътища ще караш колата, какъв ти е бюджета, който можеш да заделяш за нея. Все пак колата като разходи си е като член на домакинство. Важно нещо на което също ще трябва да си отговориш е предимно по какви пътища ще минаваш, макар че, с добро окачване и малко от малко пазене Б5ицата изкарва 80-90к км. При С4 още не мога да кажа, защото ги няма навъртени. От друга страна ако ще развиваш колата от към мощност и екстри Б5ицата е доста по-съвременно решение. А що се отнася до разхода, ако караш предимно на къси разстояния всичко гори МНОГО!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам а6 ц4 2,5 тди, лично на мен много ми допада този автомобил, извънградско с 140-160 колата харчи около7-8 л дизел, карал съм я с 90 км/ч разхода пода до 4,2 л на 100 км. градско според настъпването от 7 до 10 на 100 км, мотора е много здрав и рядко дава проблеми, като за семеен автомобил предлага достатъчно комфорт, простор и здравина. Окачването му е по здраво от на а4 и в пъти по евтино за ремонт. моите впечатления и за изработка на табло и интериор е че са по добри от на а4 б5. Колеги по горе казаха че дизела е по скъп за поддръжка, може би , но по рядко се чупи, на 1,8 т редовно гърмят дебитомер, комутатор, бубини, дроселова клапа и турбина, помисли добре каква кола ти трябва и най- важното е на теб да ти харесва, за какви нужди ти трябва,Виж и състоянието на двата автомобила, кой е по износен. В крайна сметка каквото и да ти казваме избора е твой.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой е по добрият Автомобил А4 В5 1.8 Т или А6 старото със 2.5 Дизел Петака-------хмммм това е доста относителен въпрос , бензин срещу дизел, А4 вс.А6,...... за мен колега няма по-добър от двата автомобила и двата са добри !!! И тук вече идва въпроса какво ти трябва на теб лично както ти казаха колегите по горе и на какви екземпляри си попаднал най-вече ?!?! :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

въпреки че не е редно да давам мнения и съвети (и по-точно за "борбата" м/у дизел и бензин), аз бих те посъветвал да си вземеш А6 старото - вече 10 месеца му се кефя на това :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здрасти, с един приятел 2 седмици обикаляме на огледи за А4 . На третия ден ми писна и му предложих да ви да погледнем една А6 1,9тди , но той отказа под предтекст че е голяма и скъпа. Та след въпросните 2 седмици огледи взехме точно нея, след 100км. пробег каза че точно такава кола е искал и не знае защо сме губили толкова време да гледаме А4. Та относително е , моя съвет е да им врътнеш по едно кръгче и да вземеш това което ти хареса повече.Лично аз (макар и по дребен 70кг.) харесвам по големи коли и карам С4 имам и В4 но то е някакъв компромис според мен. А и нашите мнения са без значение колега , колата ще я караш ти. Така че успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...