Jump to content

Грешно отчитане на количеството газ.


lagadovski

Recommended Posts

Здравйте колеги .Въпроса ми е следния.Газовата ми има като опция да ми показва на самото копче бензин/газ колко имам в момента като индикация със светлодиоди.От няколко дане ми прави впечетление е ми светят сички лампички(което не е нормално)защото несам я палнил отдавна :hilezh: .И днеска огасня на патя и пак останаха да светят сичките лампички.Преди това сам нямал подобен проблем и когото газта намалеше лампите огасваха и след определено време светваше червената лампа.Какво мойе да се е случило и как да го оправа защото е много кофти.Благодаря на всички предварително

Редактирано от lagadovski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам скоро пусната същата тема, без много конкретни отговори обаче....и аз се съмнявам за сондата в бутилката. Моята е на мястото на резервната гума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моята е на мястото на резерната гума.Ами мойе ли да е станало нещо от това че преди няколко дена вадих акумулатора и го давах на един приятел и беше без него около 3 дена .И от тогава ми прави този проблем. :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един колега даде идея, че проблема може да е някакъв тример (явно датчик, сигнал) в превключвателя за газ-бензин....и аз не съм наясно.

Темата ми е в газовия раздел...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам някакъв проблем със същата индикация и не я гледам много .. гледам показанията на бутилката.Странно защо бутилката ми е 40 литра а когато и стрелката на нея е на 0 не събира повече от 30 литра(с 300 зора)?Другото, като е пълна доста време ми светят всички лампи изгасне ли последната 2те много бързо се стопяват, после повечко време ми свети последната преди червено, и на червено съм минавал и 100 че и повече километра и пак има газ.Казаха ми че нещо наклона на който била поставена бутилката не бил правилен.Ама и свикнах и карам на слука. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отначало ми работеше много добре идикацията, но сега до половината празна бутилка си свети като за пълна, 4 диода, след това за около 1/4 от бутилката загасват още 2 и накрая би трябвало като съм към финала да мига, но до мигане не стигам, а направо свършва газта. Просто си знам рахода и следя колко км минавам и така знам кога да заредя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тя никога до сега не ми е правила така ама при мен лошото е че нямам индикация на бутилката и незнам кога ще сварше :hilezh:

Ако не ти го показва , то се усеща :D.Само лошото е на какво разстояние си от най близката газ станция и ако си като мене да неможе да обърнеш на бензин ... лошо ти се пише.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да малко да се оправи времето че големи снегове валят и да я изпразня цялата бутилка и ще си поиграя повече.ще я разглобя и ще видя за този потплавак как стаят работите и мисля да погледна самото копче :) благодаря на всички за помоща :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моята на бмв,то която беше в италия бяха прекарали кабелите отвън на къпето покрай пружината (задната)и от търкането кабела се беше скъсал и ми светеха всички лапмпи в зелено едвам успях да намеря къде е скъсан при мен беше такъв проблема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...