Jump to content

AIRBAG индикацията свети постоянно!


anikan

Recommended Posts

Здравейте колеги-имам А4 1,9 TDI-и от скоро време ми прави проблем лампата на аербега която е на таблото.Свети ми постоянно.Преди седмица се оправи ,но от два дни пак не иска да изгася.Някой може ли да ми каже от къде идва този проблем и как да го отстраня.

Редактирано от RaDi_b4
Редакция на заглавието!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди пак.Ако немогат да го оправят,тогава в някой ''по-мазен'' сервиз,където имат оригинална програма. :rolleyes: Трябва ти добър диагностик-няма друг начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Варианти имаш няколко, най-честия и разпространен е прекъснат лентов кабел, който прави от време на време контакт и проблема изчезва за малко и после се появява пак.Следващия е окислен куплунг някъде от сензора по кабелите до еърбега.Следва проблем със сензора и накрая проблем със самият еърбег.Има някаква вероятност диагностиката да "каже" ориентировъчно какъв е проблема, но зависи и от тълкуващия данните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Пиши какво стана с проблема?Днес ми светна и на мен лампата.

Първо си направи една диагностика за да разбереш кой точно датчик или еърбег прави проблем, после ще решиш как да отстраниш проблема.

При колегата може да е проблемен пиропатрон, докато при теб може да е само окислена букса. Двете решения струват различни пари, и то доста различни!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен се оказа кабела под шофьорската седалка-от много местене назад напред.Свързаха го и изчистиха грешката-сега съм ОК ама внимавам с местенето да не го закъсам пак.Дано съм бил полезен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен се получава същото и за тва не местя седалката вече hilezh.gif Намислил съм един ден да почистя /отново/ буксата и да увия хубаво със скоч за да не се мърда вече.

Редактирано от RaDi_b4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги-имам А4 1,9 TDI

така.

ако си с б6, тоя филм за кабела под седалката не е вероятен. захващането там е друго и е по-стабилно

ако си с б5, под седалката, вдигаш я нагоре, гледаш буксите. ще ти стане ясно там се отвив една палстмаса за по-лесен достъп. стигаш до буксата, прускаш с контактен спрей, след това я щракваш пак и я увиваш цялата или с изолирбанд или с свинска опашка. идеята е да не мърда буксата (тя представлява 2 отделни, влизат една в друга, като се разместят и светва лампата).

вариант е и да си свалиш седалката, за да си пипаш по удобно. Чак след това отиваш на диагностика. Аз така оправих проблема с аирбаг-а. Хванах здраво буксите и 2 год и кусур, проблем няма.

Според мен тия дето ти пипат колата, трият грешката, ти караш малко, размърдаш седалката и лампата светва.

Съмнява ме да е лентовия кабел на волана, да ти кажа чесно.

Предполагам, че това ти е грешката - 1 Fault Found:

01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199)

32-10 - Resistance too High - Intermittent

Ето и да си почетеш :)http://audibg.com/fo...showtopic=75096

Редактирано от RaDi_b4
Цитиране на целия предходен пост!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...