Jump to content

Свети AirBag и грешката е в несъществуващ датчик


Recommended Posts

Здравейте,

миналата седмица дадох колата (AudiA3; AGN) в един сервиз да подлепят изчезналия с годините дунапрен на духалките на климатроника. Това наложи сваляне на цялото табло заедно с еърбеговете. След обратното сглобяване компютърът отчита грешка в датчика за присъствие на пасажерската седалка и съответно святка лампата AIRBАG на таблото. Странното е, че и двете седалки нямат датчици за присъствие/тежест. Въобще отдолу под седалките няма и никога не е имало някакво окабеляване. След изтриване на грешката с VagCom, тя се появява веднага пак. След разкачване на акумулатора лампата изгасва, но при следващо запалване на колата отново светва. Моля за съвет къде да търсим проблема.

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не мога да ти кажа със сигурност каде е проблема, но мога да ти кажа какво направих аз. Моята а6 има аирбегове и в седалките, и понеже от няколко дни ми се бъзика буксата под пасажерската седалка, и ме мързи да я правя, взех Ваг-кома и прекодирах Аирбега, така че да няма аир бег в тази седалка.

Възможно е след някакво разкачане при теб да се е разкодирал модула и сега да си мисли че имаш датчик. Дано да стане с прекодиране.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да няма еърбег в седалките, или поне датчик за пътника, това трябва да е може би едно от първите А3 излезли от завода, щото аз поне не съм срещал А3 без кабели за седалките...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Сагата продължава. Модулът за еърбега не може да бъде прекодиран (отхвърлял кодовете, така ми казаха хора, които разбират повече от мен), така че се отива на варианта със замяна на целия модул.

Странното е, че модулът е с номер 1J0 909 601 A, което според тази тема сочи бразилско предназначение на колата, която по документи изглежда като да е внесена от Италия.

Пускам тема и в "Купува", ако някой може да помогне, нека сподели.

Мерси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, но вече намерих модул за еърбега от Спас (more). Ще го дам да го сменят в понеделник, а ако продължава, ще го мислим.

Buzzi, ще се наредя на опашката за една диагностика, че има други неща, които ме озадачават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...