Jump to content

Проблем със заден супорт на Ауди 100 90г.


tonydony@abv.bg

Recommended Posts

От доста време задните спирачки не работеха както трябва. Ръчната въобще. След като затегна и не отпусна три пъти задната спирачка, от прегряването тръгна и лагера. Свалих супорта и се опитах да го разглобя за да го профилактирам и сменя уплътненията. И така стигнах до тук.... Виж снимките.

Червяка който се вижда не мога да го извадя, за да стане сто процента разглобяването. Ако някой може да каже как става ще съм благодарен.

post-13966-0-36350200-1345443750_thumb.j

post-13966-0-38582100-1345443771_thumb.j

post-13966-0-01511800-1345443931_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко ми е трудно да преценя, но зегерката която контрира винта май си я изкарал, ако е така него вече нищо не го държи, най много мръсотия и ръжда. Просто дърпаш винта малко по-сериозно като гледаш да не прецакаш резбата (примерно с корави гарги, като си увил винта с парцал примерно аз така правя), под него е бобчето, което контрира остта на ръчната, като го махнеш с помощта на една корава отверка избутваш остта на ръчната нагоре и тя излиза. Следва шкурене, почистване, смяна на гумените маншончета навсякъде, не е лошо и една проба на сухо да направиш да видиш дали буталцето се навива докрай без главоболия, след което гресираш където трябва и сглобяваш и се радваш на добри спирачки и ръчна :zustimm:

ПС: Между другото това е спирачния апарат, съпорта е частта на която се застопорява апарата посредством 2-та болта, погледни му водачите и маншончетата в какво състояние са и дали се движат свободно, ако не шкурене, чистене, смазване, нови гумички...

Редактирано от LUDsAUDI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по добре си намери други апарати,по старите изпълнения са безумни,като този модел,просто съобрази жилото на ръчната,друго всичко е еднакво,по спомен.

Не си струва нито времето нито труда,не че е невъзможно,ама е доста тегаво,изважда се с нещо като избивач,безумие просто

Редактирано от buzzi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

БЛАГОДАРЯ ЩЕ опитам, макар че пробвах да го издърпам с клещи и парцал около червяка. И наистина това си е спирачен апарат - благодаря за корекцията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като не можах да извадя червяка отидох при майстор, който се занимава само с ремонт на спирачни уредби. Та човека първо ме овика дето сме се мъчили да го издърпаме по "нашите си методи", а след това взе един инструмент, който си е правил и извади червяка за секунди. Начертал съм по памет този инструмент и се надявам и на други да е от полза.

post-13966-0-32048100-1345717771_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е обратен чук до колкото виждам. Подготвил се е човека :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...