Jump to content

От къде може да тече масло?


enchoss

Recommended Posts

От както съм сменил маслото гледам, че постоянно се образува капка на картера отпред. Маслото ми намалява с малко но постоянно, колата не гори масло (поне не пуши).Поради факта, че всичко е толкова сгъстено под капака не мога да разбера точно от къде сълзи , затова да попитам тези коли имат ли принципно слабо място от където най-често да започва да пропуска масло (примерно на Голф 3 1.8 моно си знаех, че гарнитурата на капака на клапаните е слабо място и съм я сменял 3 пъти за 200к км.)? Или може ли някой да ми каже лесен метод за да установя от къде е теча?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята например тече от 3 места: семеринг на коляновия вал, гарнитура на капака на клапаните и между топлата и студена част на турбото. Ако е в предната част на мотора, най-вероятно е семеринга на коляновия вал, това си е честа болежка. Но не си струва разглабянето само заради него. Най-добре при смяна на ремъци да се реши въпроса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има обезмаслители за миене на двигател. Пръскаш и миеш хубаво докато лъсне. След това караш около 1000км при и се озърташ...би трябвало да личи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи свалих си кората отгоре да огледам гарнитурата на капака и забелязах че в предната си част има масло и се е стичало надолу. Въпроса ми е може ли от там да слиза чак до картера и да образува капки на него, или теча по всяка вероятност е множествен :)/> ?

Смятам да утре да я сменя тази гарнитура, защото за семерингата ми искат 140лв. за работа.

Редактирано от enchoss
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега огледаи и масления филтър има едно уплатнение между масления охладител и блока което доста често протича а смяната е лесна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...