Jump to content

Запушен отдушник на резервоара


Rosen Atanasov

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Весела Коледа на всички !

Имам следният проблем, за който ми трябва малко помощ... :

От известно време зареждането на бензин става невъзможно ... Вкарвам пистолета и като пусна гориво веднага изключва и взето с 1 натискане пълни около 3 ст. и става ужасно бавно ...

Последно като сипвах се получи следното сипвам и то се събира в отвора но много бавно слиза на долу и трябва много да се чака. Бензинджиите ми казват че отдушникът се е запушил.

Пробвах следното нещо - вкарвам един маркуч в резервоара (през който да излиза въздух), и отстрани на него наливам с фуния и пак не става.

Въпроса ми е дали се срещали подобен проблем ? Също и къде се намира този отдушник за да го почистя.

Благодаря предварително !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Запушил се е канистърния филтър, който е вътре в десния подкалник или не ти сработва ел. клапан. Като запалиш чува ли се "цъкане" от него на ниски обороти? Ако си работи ел. клапан трябва да проследиш кой маркуч идва от отдушника на резрвоара отзад и да го откачиш преди канистърния филтър. След това трябва да го удължиш малко и да го пуснеш свободен надолу. Входа на ел. клапан трябва да го запушиш да не почне да смуче въздух.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Весела Коледа!!!

Моля да бъда извинен от титуляра на темата, но искам да попитам и аз:

От последните няколко зареждания, с не повече от 10-15 л. в резервуара сериозно мирише на бензин в купето.

Теч не открих, НО забелязах, че маркучето, което излиза от долу в центъра до задният мост на "В 3" е влажно не в края му, а в основата му, която влиза в купето в нещо което е като вана в която ляга резервуара, което ме навежда на мисълта, че е предназначено при теч както е сега да събира бензина и от там да се оттича?

Първоначално, след запалването се чува едно като вакумиране на системата като ритмично "тък-тък-тък" около 10-15 сек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

@VBI, имаш ли идея къде точно седи този канистърен филтър ? Намерих пост където се пише че седял в преден десен подкалник. Според теб там ли се намира и при мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да провериш - при мен на 100-цата е в преден десен подкалник. Виж накъде отиват маркучите от ел. клапан и от отдушника на резервоара, така ще се ориентираш най-добре, не знам къде е монтиран на Б4 :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

Благодаря на всички за отделеното време !

С риск да ме псувате много и да се смеете доста ще ви споделя какъв беше "проблема"...

След като свалихме заден десен подкалник, след упорито търсене на правилният маркуч за отдушника, след случайното скъсване на единият от маркучите установихме какъв е проблема ...

Резервоарът просто е бил пълен ... ( шок ). Не знам как е станало това нещо, карам колата предимно на газ, като след като застудя времето й сипвах на седмица по 10 - 15 лв бензин, но я палех и карах на бензин поне по 1-2 километра преди да превключа на газ и си мислех че си ги изгорва след като я карам винаги студена.

Разбрахме че е пълен след като вкарахме маркуча и източихме около 20-30 литра гориво.Според мен не можа да се източи повече, защото колата беше повдигната на крик от към резервоара и сигурно останалото гориво беше слязло в другият край.

Сега обаче проблемът е друг ... като я запаля на бензин и оставя на свободно губи обороти и гасне. Когато се опитва да и подавам газ по някога реагира и си вдига високи обороти, но пък понякога и изобщо не и прави впечатление че съм й подал газ и гасне пак. Дали има някой срещал подобен проблем. (Не ми се иска да отварям нова тема ...)

Поздрави !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не би да смуче въздух от скъсания маркуч на отдушника? Не ти ли работи нивомера в резервоара?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...