Jump to content

Не показва температурата на мотора на ACE


Recommended Posts

вече 1 година имам колата и до сега само 3 пъти съм виждал стрелката на температурата да мръдне и то за около 20 30 сек и пак зе връща в изходна позиця ако някой може да ми помогне с удоволствие бих му закарал колата да я погледне

Редактирано от grizzly
заглавие
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам същия проблем и при мене от време на време си оправя. Доколкото знам е температурния датчик който е отгоре на главите при мене са 2 щот съм с вЪ 6 и двата явно се ебават. Поне при мене тва е проблема. Дефакто само на таблото не ти показва температурата иначе температурата си е нормална. Обаче от там идва другия ... , че на Auto не ми работи климатроника, щото все едно е постоянно студена колата и трябва ръчно да усилвам вентилатора и т.н. <_<

Иначе нямам представа колко пари са при мене тия датчици. Нека каже някой запознат, па може при тебе да е друг проблемО.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно е проблема до таблото, а не до датчика за температурата. Не знам как е точно при твоя двигател, аз имам два датчика - един за таблото, а другия (син) е за компютора на двигателя. Те са терморезистори и техните показания се променят с повишаване на температурата. Може някьде да се намери табла сьс стойностите - ползвай тьрсачката. При мен датчика е с три контакта. Едно е маса, другия е за стрелката на температурата, а третия е за Ауточек системата.

Откачи буксата на датчика, подай контакт с ключа и дай на кьсо масата в буксата с един от другите два контакта в буксата. Ако уцелиш този за ауточека, ще се чуе пискане от зумера в таблото и ще светне сигнализация на таблото за прегряване на двигателя. Тогава опитай масата на кьсо с другия контакт. Ако стрелката работи, трябвало би да замине в крайно дясно положение.

Ако стрелката и тогава не се движи, проблема е в таблото - пукнати спойки. Тряба да се свали таблото и най-добре всички запоявани спойки да се запоят отново. Уреда сьс стрелката за температурата се за таблото закрепя с помощ на два болта и две гайки. Мини гайките и повьрхностите дето контактуват с таблото обезателно с шкурка.

Тук можеш да видиш как да разглобиш таблото: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=48175

Знам че не сьм много грамотен, но надявам се да сам малко помогнал. Успех с операцията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лекувам ги успешно :)/>/>

Кое лекуваш-таблата или датчиците?

Аз докато не смених шибаният датчик таблото правеше магариите описани от колегата пуснал темата.

Ето го виновника разглобен,за да видя какво толкова има вътре в него за 90лв.

5772714n.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...