Jump to content

Питане за двигател


Recommended Posts

Колеги ,

преди доста време прочетох статията на verter за това какво да гледаме когато купуваме автомобил на старо (предполагам повечето от вас са я чели) , и там прочетох това:

Отвийте капачката на маслото при работещ двигател, от там не трябва да духа!!!!!!!!

Това е много важно!!!!!

Ако духа бягайте далеч от такъв двигател.

какво значи това? Какво означава това че от там духа , и какви са потенциалните проблеми който могат да се появят. Питам от любопитство, защото отворихме на 3-4 коли капачките, и от всичките духаше (едната беше моята , а другите на приятели)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, много хора минахме през този въпрос, на който автора на темата не дава еднозначен отговор. Моята на празен ход също духа и още десетина коли /т.е. всичките които съм имал възможност да проверя и не ме е мързяло/ го правят. Така че това е може би някаква теория и нямаш причина за притеснение ако не губиш масло. Е аз така си го обяснявам ама не съм най-големия спец на балканския полуостров по темата. Така че ако чуеш логично обяснение по въпроса бих те помолил да го споделиш че и на мен ми е интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би под "духане" се разбира нещо друго. Например от там да излизат изгорели газове. Мисля си просто теоретично защото пък аз на нито една кола не съм отварял капачката при работещ двигател. Ама винаги има първи път.

Иначе движещите части вътре винаги ще правят някакъв вятър. Пък и нали там е отворена долната (задната) част на буталата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отвори бе бате и кажи после кво става. По повод темата днес гледах една хонда, на около 10 хил. 2005 г. Ами и при нея духа. /Аз под духане наистина друго разбирам, ама тук говорим за коли/

Редактирано от audi A3 1.8T
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

става въпрос за духане на масло!!то че духа духа тва е ясно ,но се счита ,че когато двигателя качва масло нагоре към въздушния филтър ,значи си заминава!и когато отвориш капачката пръска масло капчици !!!да ама за мен тва е много спорен момент!!! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новия тест е да се хвърли боб под колата и да се извика врачок ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то отгоре през отвора за наливане на масло неможе да не духа.Маслената помпа създава налягане за да качи маслото до разпр.вал повдигачите . Аз също съм проверявал всичките си коли за това но наистина преди да взема АУДИ-то имах БМВ 520 и от него не духаше изобщо.Но по важно е да не духа през щеката за маслото, защото ако е от там проблема е ясен на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи че не и стига горивото ,иска да смуче още :hilezh: ,майтап

Тази тема я коментирахме в 2 страници.Ваското1 даде много аргументирани мнения.

П.П.

Ето я и нея

Редактирано от drag_bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...