Jump to content

Recommended Posts

Здравейте колеги имам едно кратко питане . Понеже си купих още една кола - Нисан Примера 2.2 дци и я взех с 4 нови зимни гуми , сега ми се налага покупка на летни. Оригиналния размер на този автомобил (каквито са в момента зимните ми) е 205/ 60/ 16 цола. И понеже гледах цените в сайта автогуми от където мисля да си купя 4 броя, виждам голяма разлика в цената между размера 205/55/16 и 205/60/16. Гумите с размер на 205/55/16 от същата марка са с близо 30-40-50лв.по евтини на парче. И това все повече ме кара да си купя гумите точно от тоя размер. Това което ме притеснява е че като цъкна на калкулатора в сайта и ми се показва че гумите не са съвместими. Разликата е 2 см. - са по ниски тези на 55.

Исега моето питане е ако взема тези 205/55/16 и ги монтирам на колата какъв проблем мога да имам ? От сайта авто гуми ми казаха да не експериметирам с размерите. Но защо като се замисля да давам едни 150 лв отгоре за гуми че да взема при това някоя евтина марка , вместо за по ниска цена да си взема от по нископрофилните? Моля ви колеги за съвет? Мога ли да взема и да монтирам този размер и бих ли имал някъкви проблеми ако ги сложа?

Само пример ще дам за това към какви гуми съм се насочил.

205/55/16 - 4 броя от Марките Hankook и Falken ми излизат на цена 494лв.

205/60/16 - 4 броя от марката Дейтън са ми 548 лв. ( а на Ханкок и Falken 1брой е ~160лв.+)

Мерси предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма да имаш никакъв проблем просто зимата се слагат малко по-високи гуми за по-добра проходимост.Даже съм сигурен че от завода е излязла с 205/55/16

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е колега, заводски тоя нисан е с205/60/16 затова ми беше питането.

И ми е странно защо в сайта авто гуми ми казаха да не взимам този размер а да си взема оригиналния. Именно за това се притеснявам.

Но пък от друга страна защо да не вложа тези пари в по хубава гума вместо да взема оригиналния размер и да заложа на някоя евтина гума?

Засега мисля да рискувам с по ниско профилните (и без това става въпрос само за лятото) . Ако и други колеги имат мнение по въпроса нека го споделят. Ще съм им много благодарен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво има да му рискуваш ? изобщо какви са ти опасенията ? 205/55/16 си е стандарт в много марки и модели и като цяло е малко по нисък от твоя .... изобщо като не ти се дава пара отгоре ,не мисля защо си правиш дилема .... купувай евтините и толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия от магазина винаги ще ти препоръчат по-скъпият вариант,нали от това ядЪт.

Половината форум кара с размери различни от оригиналният и никой не е умрял.

Аз бях на 215--55-16,сега съм на 205-55-16 и разбрах само,че изкецаните размер трябва де се избягват :hilezh: .

--------------------------------------------

Дебела ми се струва офертата,ако си от София пиши лично на ДонДиего,Гепи или ИвоЕър,с това се занимават

и няма да ти свалят кожата,еби ги тия от магазините :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еи това са гумите колеги: http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/hankook/k115-20555-p-115301.html 123.9лв. броя. Работя попринцип в София и поне до сега не намерих по евтина оферта. Освен това от екипа на авто гуми съм доволен , понеже са коректни , аи гумите са с много пресен ДОТ.

Колега CheFolino ето ти пример за цени на оригиналния ми размер : http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advanced_search_result.php?s=205&h=%2F60&r=R16&categories_id=1&manufacturers_id= ако се вгледаш Ханкока е 169лв. ....нямам обяснение защо.

Ето защо мисля да ви послушам и да си взема хем като цена по-евтината гума 205/55/16 , хем като марка по добра! :rolleyes:/>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

горе изброените колеги от форума могат да ти предложат много по-добри цени от който и да е сайт и магазин на каквато и марка гуми да е . освен това доволни клиенти от тях бол . огледай се за вредестейн спорттрак 5 в този размер се намира на малко над 100-те лева от въпросните колеги... успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...