Jump to content

диодно осветление на таблото


swindler

Recommended Posts

сложих диодно осветление на таблото но се появи един страничен ефект

като запаля колата и продължава да ми свети лампата за акумулатора и чек лампата. даже мисля че през това време не зарежда. не ми светват и автоматичните светлини щото съм вързал управлението на релето от алтернатора.

всичко се оправя като я изфорсирам до 2500 3000 оборота и после няма проблеми до следващото палене. кво общо имат лампите по таблото с цялата система ? и предполагам най-вече тази на ауто-чека

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема с диодните светкала не е решен. В следствие на поставянето на подобни се явяват проблеми. Диода пропуска напрежение само в една посока, а и консумацията е по-ниска. Кое от двете не се харесва на колата е въпрос на експерименти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще стане... ама да ти кажа си е мн играчка да нацелиш къде е плюса и къде минуса щото при диодите има значение. аз си купих от ebay направо с фасунки ама се оказаха малко по различни та се наложи да ги поизрязвам за да могат да влязат в дупките. ефекта е доста по ярко осветление. ако знаех че ще е такава играчка нямаше да се захвана :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фотографии няма ли да има на тез ъпгрейди,да видим как е станало,че и на мен ми се въртят едни подобни мухи около главата. :smile-l:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има тема със снимки. аз просто замених обикновените крушки с диодни(бели) и ефекта е доста по ярко осветление.
ако не сменяш циферблатите не си заслужава. червеното при мен сега е повече оранжево. може би трябва да се сложат червени диоди... абе да ти кажа играчка си е и не бих се захванал пак... трябва да си играеш да въртиш диодите за да нацелиш къде е плюс и къде минус...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...