Jump to content

Диагностика на ГИ Тамона,


Recommended Posts

Здравейте,искам да попитам на какво се дължи гърменето в ауспуха при сваляне на по ниска предавка без подаване на газ.Получи се и проблем на газ(периодично) двиганелят тресе,като,че ли работи на 2 цилиндъра,но като прехвърля н бензин се оправя.Когато я карам продължително с 3000 това нещо изчезва.Сменил съм свещите ngk 3 полюсни и разходът ми намаля.Кабели не съм сменял,а двигателя претриса на свободен ход.Чудя се за кабели топран.Кажете мнение. В4 avant 2.0 abk с газов инжекцион. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да се направи пълна диагностина на автомобила, плюс почистване и калибриране на газовата рейка, а също и да се провери къде е подадено горивото на този газов инжекцион, ако не е свалян колектора винаги има тресене, пуснал съм специална тема по въпроса, само така по интуиция няма как да отгатнем какво ти има на колата, освен това става дума за няколко проблема а не само за един. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Послушай колегата Еурогас,много е навътре в материята.Имам същия проблем,но в по лек вариянт.С леки настройки може да се подобри малко положението,но не напълно.Всичко зависи от монтажа и кадърна настройка :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво ще рече цялостна диагностика на автомобила и как се прави,също така що е то колектор.извинявам се за некомпетентните въпроси.

какво ще рече пълна диагностика и как се прави и какво е колектор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е лошо ако очакваш някой да ти помогне да споменеш освен какъв точно е двигателя, какво е ГИ-то и да сложиш някакво описателно заглавие на темата, а не само "диагностика" ;).

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ти добър газаджия който работи с Тамона, аз лично нямам никакъв опит с тази марка, той трябва да провери дали е захранена правилно колата, при този мотор ако горивото не е подадено правилно се получава точно това тресене от време на време, пуснал съм специална тема тук със снимки, а за гърмежите трябва да провери първо дали изпарителя не изпуска газ през вакума, ако го прави гърмежите са оттам, и накрая да се настрои цялата карта съвсем прецизно.  :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...