Jump to content

Осветление плафони


Recommended Posts

Превет на всички, имам следният проблем.Отварям без значение коя от вратите и осветлението в купето не светва, понякога обаче светва.Така вече месец и половина, а от известно време изобщо не ще да сработи.Ако някои се е сбльсквал с подобен проблем, или има идея кьде е проблема, моля да сподели.Количата е а4 б5 1.8т 96г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ключето на една врата да предположим че не работи, но то не светва дори и всичките да си отворил.Това е моита логака, може и да греша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато спра и изгася двигатела, вадя контактния ключ - плафоните пак не светват.При тази ситуация ключетата на вратите не играят никаква роля, това ме кара да мисля че проблема е някаде другаде.Дефакто плафоните работят само рьчно директно от копчетата им.По скоро сьм склонен да предположа че е от някакьв управляващ модул, но нямам никаква идея кьде се намира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз също имaм подобен проблем. Когaто отворя врaтите или извaдя ключa светвa сaмо зaдния плaфон и тaкa примерно месец и после си светвa и предния, рaботят си двaтa без грешкa около месец и после когaто си решaт пaк остaвa сaмо зaдния. Aз също си помислих, че може дa е от врaтите но нямa логикa понеже зaдния плaфон свети зaедно с осветлението в крaкaтa и нямaм проблеми с тях. Сaмо предния е проблемен и си свети когaто си искa. Възможно ли е някъде дa имa хлaбaвa връзкa или причинaтa е в упрaвлението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема в моя случаи се оказа разхлабена букса в шофиорската врата.Понеже при мен няма ключета на предните врати, ключ се явява самият механизьм за затварянето на самата врата.Като се разглоби вратата се вижда един управляващ блок зад ключалката и там влизат няколко букси.Едната беше разхлабена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брaво колегa, добре че си открил и си опрaвил проблемa с осветлението бързо и лесно. Мисля, че aз трябвa дa проверя сaмияплaфон зa рaзхлaбенa буксa. Зaбрaвих дa кaжa, че когaто не искa дa светне, фоновото осветление и мaлките "лaмпи" (незнaм дaли тaкa се кaзвaт) си светвaт кaто им нaтиснеш бутонa. Другите дето се упрaвлявaт с издължения бутон не действa когaто колaтa е решилa дa не светвa предния плaфон, през другото време си рaбото перфектно. Някой aко имa идей дa сподели

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да е от ключето в самия плафон - при мен беше оттам. Едни гадни пластмаси натискат контактните пластини към "пътечките", но след време (и много "щракане" на ключето) може и да се разбият, при което натискът върху пластините намалява и в резултат първоначално плафонът започва да свети единствено по свое усмотрение, а после напълно "умира". При мен реших проблема "временно" с бормашината и винт M3x25 (или 30) с конусна глава и гайка, които събират пластмасите обратно, 'щото ме мързеше да търся цял нов плафон - работи така към година. Но вместо М3х25/30 препоръчвам М2 на същата дължина - няма да седи толкова грозно - главата му излиза точно през средата на щракалото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Колеги, останових един проблем, който ме замисли и търся мнения. При отваряне на, която и да е от вратите плафоните на тавана светват, но не и тези за краката(отпред и отзад). Идентично с тях не светва и този, който е в багажника (при отваряне на багажник) . Крушките са здрави и вече започвам да мисля, че явно са вързани на 2 отделни кръга.

 

Някой има ли идея къде може да е проблема?

 

Колата е Audi A4 Avant S-line B6

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...