Jump to content

Audi A3 Audi Concert въпрос


dimitar ch

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Имам питане относно вграденото аудио в Ауди А3 2003 ТДИ. Системата е Audi Concert 6+1. Значи проблемите са ми два:

1. Много трудно прочита дискове (CD error) - предполагам главата е зацапана.

2. Като слушам радио (в София, извън София и т.н.) станцията заглъхва от време на време, също така и прекъсва сигнала за части от секундата, което ме дразни много.

 

Някакви съвети относно проблемите и препоръка към кого мога да се обърна.

 

Поздрави!

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет колега, значи за първия проблем пробвай с почистващо ЦД може и да мине номера, при мен от начало уж се оправи, но след няколко месеца пак се почна. Относно втория, погледни си кабелите на антената добре ли са поставени в буксите? Ако трябва ги извади и пак ги сложи плътно да прилепнат. Ако не се оправи има добър шанс самата антена да се ебава. Между другото, моят концерт го търпях няколко месеца и го смених, та сега събира прах в гаража. Успех и поздрави!

Редактирано от Tsvetkov83
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия дискове за почистване са пълен боклук !!! Аз преди време взех такъв  и никаква работа не ми свърши, занесох си Сд-то на жичкаджия и за 10лв се оправиха работите, дори ако четчиците на този диск са много твърди може да се надраска окото на лазера и всичко свършва за него. Така, че горещо не ти препоръчвам да го пробваш диска, колкото до антената или усилвателчето ти прави проблем или самата букса отзад се е разхлабила, когато свалиш Сд-то ще стане ясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено четеца си има живот. Почне ли да вади ерор-а няма как да се оправи. Относно въпроса ти, бих те посъветвал да си сложиш един дигитален чейнджър с флашка, връзва се директно за концерт-а. Въобще няма да съжаляваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е добре съгласен съм, но и моето СД- ми даваше постоянно ерор и за 10лв вече 3 години си ги чете дисковете от раз, по-добре да рискува 10лв и тогава да се хвърля на нов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново,

 

Благодаря за отговорите.

 

Значи свалих CD-то да ми го почистят (20-25лв - в София - нямам много време да търся други а тези изглеждат легитимни). Утре/ вдругиден ще пиша дали си е заслужавало, както и за антената дали ще се открие нещо.

 

Тома, може ли да дадеш малко инфо за това устройство.

 

Поздрави!

Редактирано от dimitar ch
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм точно със същото (yatour). Има и други модели по-скъпи от това. Доста съм доволен понеже ми беше писнало да записвам диск след диск.

 

http://www.ebay.com/itm/USB-SD-AUX-Digital-Music-CD-changer-For-ISO-8-Pin-VW-Audi-Skoda-Seat-/261006139667?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item3cc52da113&vxp=mtr

 

Аз си го поръчах от бей-я но виждам че го има и в БГ сайт.

 

http://bgcaraudio.com/

Редактирано от Тома
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда обнадеждаващо и лесно за монтаж. Иначе днес си взех CD-то и след почистването чете перфектно всеки диск. Доволен съм срещу сумата от 25лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е а дано нямаш повече грижи с него тогава! Сега се снабди и с дигиталната харабийка дето я препоръчва колегата Тома и нещата си идват на мястото! :)

Не каза нищо за радиото, погледна ли буксите? Този мастор с който работиш не те ли насочи нещо или?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За антената буксата си беше наред. Като го свалихме видях даже, че буксата се щраква в някаква държалка и е доста добре закрепена. Той тоя почна да се чуди каде минава антената и предположи, че може да е в спойлера. Стигна до извода, че ще разглабя и ще трябва да оставя колата за повече. Малко се колебая, защото със сигурност ще ми каже някаква космическа сума предвид цената за почистването. Ще си търся някой, който знае за какво иде реч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно да ти кажа не съм сигурен каде са я инсталирали тая анатена ама ако при нас (който има спойлера) е в него, каде е при тези които го нямат спойлер?

 

 Най-добре намери някои който е запознат, а не тепърва да рови и чекне пласмаси и тавани на ляво и дясно, че и скъпчия!

Редактирано от Tsvetkov83
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам това клипче:

ми се струва, че антената е във вратата на багажника. Тия дни ще погледна по-подробно на мойта дали е там. Незнам дали има връзка, ама багажника не ми се отваря плавно, демек тия амортисьорчета са сдали багажа, може нещо оттам да е дошло....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление нямам възможност да гледам клипчето поради местонахождението ми в момента, но здраве да е.

Съмнявам се да има общо с амортисиорите на вратата. Хвани се уикенда и свали пласматсите (става бързо и лесно) и погледни там какво е положението. Аз бях правил едни магарий по тая врата и за всеки случай си бях направил снимка вътре как е всичко та сега се загледах и горе в дясно има някакъв модул с логото на Алди ама дали е за антената, нагревателите на стъклото или евентуално за третия стоп немога да кажа.

Има само един начин да разбереш! :)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...