Jump to content

Проблем с Ауди 80 АБТ


HawkE

Recommended Posts

Здравейте, колеги.

Моля за съвет, свързан със спукана тръба, точно над водната помпа.Става въпрос за металната тръба на импровизираната ми "схема"(рисунка :) ). Въпросът е следният - Има ли от къде да я закупя нова или ако я няма как да реша проблема? Спуканото е точно под ръбчето до което стига гумената тръба като се наниже до край :( 
Извинявам се за лаишките ми обяснения :P
Поздрави. ;)

pipe.bmp

Редактирано от HawkE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добрия вариант е да си я вземеш нова,защото втора ръка са корозирали по същия начин,като твоята,че и повече/преди десетина дена едвам избрахме горе-долу читава при Емо за един колега с АBT/.И ако си търсиш втора ръка задължително си носи твоята,че в различните години на производство са им сменяли формата и кривките,като на пръв поглед изглеждат еднакво,но при монтажа ще се озориш.Да не говорим по какъв малоумен начин е закрепено въпросното нещо за мотора и как се налага да развиваш болтове на камбаната на скоростната кутия,за да го демонтираш.

Редактирано от jordanik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно. И аз подозирах,че с втора ръка тръба няма да се получат нещата...Проблема е,че не знам от къде да я взема нова, а и не знам колко струва тая щуротия  :rolleyes: 

Утре ми предстоеше пътуване с тая кола и сега ми идва да се гръмна. А този гуменият маркуч, който е под нея на "схемата" дали мога да намеря такъв, същия, само че по-дълг с няколко см. така че да прескоча цепнатината.... (тука малко звуча като удавника и сламката)  :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

............ с втора ръка тръба няма да се получат нещата........

Втора ръка може и да намериш,но ще трябва да обикаляш по моргите и да ги оглеждаш обстойно,защото тези тръби имат навика да изпускат и на разколонението им за парното,като теча се вижда чак след монтажа.Маркуч с такива сечения,форма и дължина също е трудно да уцелиш.По-скоро,ако цепнатината не е голяма и тръбата около нея не е изгнила/малко вероятно/,да пробваш да я запълниш с калай с помощта на як поялник/правил съм го на един приятел и още си кара така/,но пък пак се налага демонтаж и не се знае какъв ще е резултата.Другият ти вариант е да срежеш твоя маркуч в правата му част и га удължиш с тръбичка,но после ще трябва да си купваш нов.

Редактирано от jordanik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за бързите отговори, колега  :respekt: 
Ще пробвам и това което предложи, но най-вероятно ще се търси решение с нова тръба...не искам да и треперя,че ако ме остави на магистралата ще я запаля ритуално :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последно на Влади пратих една такава за неговото АБТ ... Нещо около 60-70 лева ми се въртят в главата ...

Ами утре след като я погледне едно приятелче (механик) и ми каже може ли/ не може ли да я направи, ще ти пиша колега...в случай,че я имаш налична ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...