Jump to content

Оригинална музика и субуфер А3 8L


Paho

Recommended Posts

Не се бях замислял до сега по този въпрос и искам да изясня дали при мен всичко е наред.

Колеги искам малко да ми разясните как точно е фабричното свързване на музиката.
Четох вчера доста теми за субуфера в калника и останах с впечатлението, че ако се сложи друг плеър( не заводския) трябва да се прекарват "чинчове" от плеъра до усилвателя на буфера и от него отива сигнал към задните говорители във вратите, така ли е ? Аз не съм прекарвал такива кабели.
Днес изключих допълнителните ми говорители за които съм си прекарвал кабели и нагласих само задните заводски да работят.На корите само единия говорител работи , но не се чува много силно.
Субуфера в багажника свири също ,но почти никакъв бас не се усеща ,а по-скоро работи като трилентов говорител и то пак доста тихо.

Трябва ли да се прекарват някакви кабели до буфера за да заработят както трябва задните говорители и буфера или това си е нормално така ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оригинално музиката е завързана по следният начин. От плеъра тръгва предна линия, която отива в предните говорители. След това тръгва задна линия, която влиза първо в буфера (в него влиза и захранване). От буфера излиза линия за задните говорители във вратите, т.е. те се захранват през буфера, а не директно от плеъра. Въпросната задна линия, която тръгва от плеъра са си обикновените изводи за задни говорители - RL, RR, а не чинчовете за стъпало.

 

Аз съм с не-заводски плеър и при мен така е направено, но също така се и разклоняват едни букси, които не успях да проследя и имам и филтър след плеъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А при положение ,че буфера и единия



А при положение ,че буфера и единия заден говорител свирят правилно ли трябва да са свързани ?
Моя буфер при увеличена докрай задна линия ми се струва ,че свири доста слабо като съм отворил капака в багажника и го гледам какво се случва.Това ли му е максималния капацитет?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А самия буфер си има вграден усилвател , така ли ? При мен задните колони и вградения буфер не свирят ... Имате ли представа къде мога да го закарам да ги оправят , защото си нямам идея кое какво е , къде се свързва и как ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоест  за да свирят задните говорители и самия буфер то той трябва да е свързан  със ЦД-то . При мен буфер и буксата с кабели са налице , но са отрязани , а защо така - нямам обяснение .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Ето така изглежда оригиналния усилвател от събууфера на моето 8P, предполагам, че при 8L нещата не са много по различни...:

3o2x.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

днеска си купих следния плеър http://www.alpine.bg/p/Products/cd-head-units19/cde-170r_cde-170rm_cde-170rr

влезнах да ми го монтират, но човека не успя да подкара субуфера + задните колонки.

Ток и всичко идва до субуфера, но не тръгва. Реши, че явно има проблем с него и ми пусна задните колонки през плеъра, като преправи буксата на субуфера. Проблема е, че колата я купих скоро и бях с оригинално префейс радио, което не работеше и не знам дали субуфера е работил.

В събота ще го свалям да го проверят да не му е изгоряло стъпалото. Възможно ли е да не го е вързал правилно? Макар, че идваше ток до него и беше захранен. За последните 5 години, за първи път му се случвало да не работи буфер на ауди ?!?

 

Може ли да се демонтира само като се свали горната кора или трябва да се демонтират още глупости ?

Редактирано от OkObOkO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко вероятно да е изгорял.Просто свързваш "буфера" директно към изходите за усилвател на CD-то.Повечето "калпазански" плейъри вадят макс 2V на изходите(крайно недостатъчни за фабричното TDA интегралче на "буфера").Една проста схемка за усилване на нивото 4 пъти и нещата си идват на мястото.След което се наслаждаме на приятно балансира музичка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Здравей!

Може ли малко повече информация за схемата за усилване на сигнала? 

Благодаря предварително!

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте колеги ще ползвам тази тема да не отварям нова.

 

Моето Ауди А3 8л си има оригинална музика в момента  /audi chorus 2/ И буфера в багажника, обаче закупих ново радио /audi symphony 1/ и след като исках да го пусна само за проба предните колони във врати ги няма. Отзад иначе всичко си свири, буксата не е преправяна всичко е както от завода е излязло.А на първото радио всичко си свири както трябва.

Въпроса ми възможно ли е на новото радио да е изгоряло стъпалото или нещо друго свързано с предните колони.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...