Jump to content

Ремонт (почистване/смяна)на повдигачи АУДИ 80


tanuco

Recommended Posts

Попаднах на едни руски клипове за почистване и смяна на повдигачи при АУДИ 80 и реших да ги споделя с вас. Дано са полезни.

Имам един въпрос....забелязах, че на клипа със свалянето на вала, човека сложи друг такъв с обозначение "L", a оригиналния беше "Z"...знае ли някой каква е разликата между тези разпределителни валове и какво се цели при смяната им? Предполагам по-добър вървеж, чрез повече отваряне на клапаните или не....

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Валът, който махна си беше N 026, не знам защо го показа вертикално и го прочете като Z :huh: . L валът се слага на двигател NE. Има разлики градусите на гърбиците, съответно и отварянето на клапаните. Може би цели някакво повишаване на мощност, а постига повишаване на разход, кой знае  :hilezh: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видеото ще е много полезно за отези които са решили да отстранят досадното чукане от повдигачите при АУДИ моторите. Само да отбележим че това би помогнало в 60-70 % от случаите. Той като си е заминал самия елемент , мий го колкото си искаш , а резултата ще е нулев ! Аз съм я правил тази операция и мога да кажа че има ефект ( ако разбира се елементите не са износени или наранени). В първия клип обаче това което се направи е само поизмиване на старото масло ! Ако не се отвори клапанчето и не се почисти съчмата от него , все едно нищо не сме направили. Само да отбележа че  така като се гледа излиза че е лесна работа , а то всъщност си пада едно блъскане за да се разглобят че е чудо ( да не се заблуди някой че от първия път ще се разглоби ). Да не говорим че има един модел който от долната страна е малко по различен , и от тях колкото и да пробвах , не успях да разглобя нито един ( а падна доста блъскане по масата ). УСПЕХ НА ВСИЧКИ В РЕМОНТИТЕ !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...