Jump to content

Мнение за ауди А8 D4 (4,2 тди или 4,2 бензин)


Recommended Posts

Здравейте колеги,замислям се да сменям колата,че я търкалям вече 4 години.Та по същество,ако някой има наблюдения в/у този модел,нека сподели.Всяка информация е важна,благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам общи приказки от рода на "това си е висок клас кола с много скъпа поддръжка", "модела е много нов и с много евентуално предразполагащи проблеми като остарее", ги знаеш и не са ти интересни. Та, от 4.2 дизел имам малко впечатления - тествах такова като си купувах S7-цата - като всеки дизел с много нютони - при ускорение има доста приличен тласък. Изненадан съм от 3.0TFSi  - много приятен двигател с дизелов вътящ момент - сигурно е повече от на 4.2 бензин. Може би 290к.с. на 3-литровата версия няма да са ти достатъчни, но пък има доста потенциал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Насочил съм се към тези 2- та мотора,понеже са v8 и някакси по"ходят" на подобен автомобил.Варианта за 3 тфси с доработки отпадат ,тъй като ще го ползвам предимно за дълъг път. Интресува ме предимно возията,удобството,стабилноста.Ясно е че кола от този род си има подръжка и че не става за гонки.Затова и не съм се насочил към s8.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4,2 тди с чип до 180 км/ч бие s8 тествано на околомръсното:-)

. Говоря за d4 ,за 5,2 фси е ясно че пада (до 180 върви една идея повече от Туарег v10 tdi леко позасилен). На година карам 25-30000 км, та се чудя дали да е бензин ,имайки впредвид че разликата от двата мотора е малка в горенето Редактирано от 4ipika
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дизел според мен. Бензинова атмосферка не ти трябва. Или отиваш на 4.0Т, което май се слага на s8.

Редактирано от sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам от време на време 4.2 дизел от последното поколение, но не на Ауди. Този двигател е страхотен, но пак да кажа от него в купето на а8 имам само бегли впечатления. За 30к км годишно и бензина, и дизела ще са на кантар по разходи, но си мисля, че дизела ще ти допадне повече. По отношение на комфорта единствено може да ти се стори малко по-кофти ако слизаш от Мерцедес W221, иначе и от към стабилност, и от към комфорт е доста по-добре от Туарег.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някакси по ме влече бензина ,но все още не съм събрал мнения за 4,2 фси  в последната версия

За дизела е ясно че ще се усеща по осезаемо като вървеж,но се накарах на дизели

Като разходи и аз мисля че ще са на кантар ,така че ще  го мисля :gruebel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...