ilieff Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Здравейте, тъй като имам само 1 дистанционно реших да си закупя същото от ebay и да си го програмирам сам, като написах номерата от кутийката на "оригиналното" дистанционно.Дойде си новото дистанционно, сменихме му батерийката - уви - колата не го разпознава (следвах тези инструкции с Vag-Com, тъй като нямам на шофьорската врата ключалка).Тъй като по никакъв начин не успяхме да го синхронизираме с колата, решихме да видим на каква честота работят и 2те дистанционни. Оказа се, че "оригиналното" работи на 433Mhz (на кутийката пише 315Mhz), а новозакупеното - 315Mhz (отговаряща на данните от кутийката му). Сега към въпросът: има ли начин да се разберат истинските номера на оригиналното ми дистанционно, тъй като явно кутийката е от друго дистанционно и номерата са грешни (най-малкото заради честотата на излъчване)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobu Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 (edited) 315 е американски стандарт, твоето работи на 433(433.2)няма да стане някой е намерил нова кутиика и го е подменил, може би затова пише 315. нов ключ се обучава само с вагком Edited April 2, 2014 by Bobu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilieff Posted April 2, 2014 Author Report Share Posted April 2, 2014 От това, което написа идва и другият ми въпрос: всяко едно дистанционно изглеждащо на външен вид на моето и работещо на 433Mhz ще мога да го адаптирам към автомобила с vag-com ? Тоест от честотата ли идва всичко или и серийните номера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobu Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 не всяко, има проблем с някои дистанционни, че си забравят паметта, ти го адаптираш - то забравя, просто с времето така се случва. друго - гледай да са еднакви серийните номера, но пък е възможно да не може да се адаптира, вече старото дистанционно, аз лично не съм намерил законоемерност но най-често, ако е от същата кола и е на същата честота - става Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilieff Posted April 2, 2014 Author Report Share Posted April 2, 2014 Благодаря ти за отговора! Тоест ако имам примерно дистанционно с номер: 4D0 837 231 A на 433Mhz и си закупя дистанционно с номер 4D0 837 231 N пак на 433Mhz имам доста голям шанс да го адаптирам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reroll Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 (edited) Не,има голям шанс да не успееш,ако са различни някои цифри или букви.От ключар ми беше обяснено простичко,че освен Mhz имат значение и буквите за това на "какъв език разговарят" колата и ключа. Edited April 2, 2014 by Reroll Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilieff Posted April 2, 2014 Author Report Share Posted April 2, 2014 Никой не ми даде отговор на въпроса: Има ли начин ако са заличени на кутийката, да се разберат номерата на дистанционното ? Примерно през VAG-COM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pav3l Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Само с номер на шасито! Ако искаш пиши го тук или питай дилър на Ауди с номера на шасито - само така ще разбереш.Ако го пишеш тук - ще мога да ти отговоря след някой друг ден, защото става бавно.Дилърите на Ауди или някой от другите дилъри на ВАГ могат да ти дадат тази информация на момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts